اميليو راپاچيولی، وزير انرژی نيکاراگوئه اعلام کرد که ايران يک سد ۲۳۰ ميليون دلاری برای توليد برق در شمال نيکاراگوئه می سازد.
وی روز پنج شنبه در گفت و گو با شبکه دوم تلويزيون نيکاراگوئه گفت که اين سد بر روی رودخانه توما در استان جينورگا توسط بانک صادرات ايران احداث می شود.
وزير انرژی نيکاراگوئه گفت زمانی که دو طرف بر سر يک رشته عوامل توافق کنند، کار احداث اين سد آغاز می شود.
اين سد يکی از پروژه های متعددی است که طی سفر ماه آگوست حميد چيتچيان، وزير انرژی جمهوری اسلامی به نيکاراگوئه و ديدار با رييس جمهوری اين کشور، ايران تعهد کرد که در نيکاراگوئه به مرحله انجام برساند.
پيشتر، علاوه بر مقامات ايران، يک هيئت ايرانی شامل بيش از ۵۰ سرمايه گذار به همراه هيئتی از مقامات جمهوری اسلامی به نيکاراگوئه سفر کرده بود.
آقای احمدی نژاد گفته بود که با ارايه لايحه ای به مجلس شورای اسلامی، خواستار بخشش بدهی های پيشين نيکاراگوئه به ايران خواهد شد.
طبق قرارداد ايران و نيکاراگوئه، ايران تجهيزات يک مجتمع کارخانه ای ، ۴ هزار تراکتور، چهار مجتمع توليد برق، پنج کارخانه شير، يک درمانگاه، ده هزار خانه و دو لنگرگاه را تامين می کند و در عوض نيکاراگوئه به ايران قهوه، گوشت و موز صادر می کند.
سدی که ايران می سازد، بخشی از طرح نيکاراگوئه برای نو کردن منابع انرژی اين کشور است. هم اکنون ۸۰ درصد انرژی مورد نياز نيکاراگوئه از طريق واردات نفت تامين می شود.
جمهوری اسلامی ايران که به تازگی سفارت خود را در نيکاراگوئه گشوده است، نمايندگی هايش را در برخی ديگر از کشورهای آمريکای لاتين چون اروگوئه، مکزيک و کلمبيا نيز گسترش داده است.
گسترش حضور سياسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ايران در آمريکای لاتين، بنابر گزارشی که در روزنامه آرژانتينی کلارين انتشار يافته است، نگرانی شديد دولت های اسراييل و ايالات متحده آمريکا را برانگيخته است.
در جريان سفر آقای احمدی نژاد به ونزوئلا نيز، قرار شده بود دو کشور صندوقی با موجودی ۲ ميليارد دلار برای کمک به کشورهای مخالف آمريکا ايجاد کنند.
کلارين به نقل از يک مقام معتبر در وزارت امور خارجه اسراييل می نويسد: «حضور گسترده ايران در آمريکای لاتين و به ويژه فعاليت سفارتخانه های اين کشور در اين منطقه از اين سو نگران کننده است که می تواند برخی از کشورهای آمريکای ميانه و جنوبی را به پايگاه های عملياتی گروه های خرابکار تبديل سازد.»
اتهامی که از سوی دولت های ايران، ونزوئلا و نيکاراگوئه از پايه بی اساس خوانده می شود.
پيشتر سفير آمريکا در اين کشور نسبت به نزديکی زياد نيکاراگوئه به ايران هشدار داده بود، با اين حال سفير آمريکا گفته يود که اين امر خللی در «روابط خوب» آمريکا و نيکاراگوئه ايجاد نمی کند.
کاخ سفيد روز چهارشنبه بار ديگر حالت فوق العاده در باره ايران را به اين خاطر که «اعمال و سياست های غير معمول دولت ايران کماکان ادامه دارد و اين امر تهديدی برای امنيت ملی، سياست خارجی و اقتصاد آمريکا است»، تمدید کرد.