لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۵۸

کاخ سفید رابرت فورد را به عنوان سفیر آمریکا در سوریه معرفی کرد


رابرت فورد (نفر دوم از سمت راست)، سفیر پیشنهادی کاخ سفید در سوریه،
رابرت فورد (نفر دوم از سمت راست)، سفیر پیشنهادی کاخ سفید در سوریه،
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، با معرفی سفير جديد آمريکا برای دمشق در احيای روابط ديپلماتيک با سوريه گام مهمی برداشت. اين دو کشور حدود پنج سال پيش مناسبات ديپلماتيک خود را کاهش داده و سفرای خود را از پايتخت‌های کشور مقابل فراخواندند.

بنا بر اعلام کاخ سفید رابرت فورد، ديپلمات ارشد آمريکايی، به عنوان سفير اين کشور در دمشق منصوب شده ولی اين تصميم قبل از اجرا بايد به تاييد مجلس سنای آمريکا برسد.

کاخ سفيد روز سه شنبه در بيانيه‌ای اعلام کرد که تعيين سفير جديد برای سوريه نشان‌دهنده تعهد باراک اوباما به گسترش تماس با هدف پيشبرد منافع اين کشور و بهبود روابط با دولت و ملت سوريه است.

به گفته کاخ سفيد در صورت تأييد اين انتصاب توسط سنای آمريکا رابرت فورد سفير اعزامی به دمشق در تماس با دولت سوريه راه‌های بهبود مناسبات بين دو کشور را جستجو خواهد کرد و در عين حال نگرانی و حساسيت‌های دولت آمريکا را با آنها در ميان خواهد گذاشت.

دولت آمريکا در سال ۲۰۰۵، به دنبال ترور رفيق حريری نخست وزير لبنان سفير خود را از دمشق فرا خواند. گروه‌های سياسی مخالف سوريه، دمشق را متهم به دست داشتن در ترور رفيق حريری کردند ولی مقام‌های سوری همواره اين اتهام را رد کرده‌اند.

رسانه‌های سوريه و لبنان از چند هفته پيش موضوع انتصاب سفير جديد آمريکا برای دمشق را پوشش داده‌اند. رابرت فورد هم اکنون معاونت سفارت آمريکا در بغداد را برعهده دارد. وی قبل از اين از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ سفير آمريکا در الجزاير بود و در فاصله سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۴ نيز جانشين سفير آمريکا در بحرين بود.

يک روزنامه طرفدار دولت در سوريه هفته پيش اعلام کرد که اين کشور در خواست آمريکا برای اعزام سفير به دمشق را تأييد کرده است.
مناسبات بين سوريه و آمريکا از زمان روی کار آمدن باراک اوباما بهبود يافته است. کارشناسان معتقدند که آمريکا با بهبود مناسبات خود با سوريه اميدوار است که اين کشور را از ايران دور کرده و از کمک آن برای ايجاد ثبات در عراق بهره گیرد.

با اين همه دولت اوباما در ماه مه سال گذشته تحريم‌های آمريکا عليه سوريه را تمديد کرد و اين کشور را به حمايت از تروريسم، تلاش برای دستيابی به سلاح‌های کشتار جمعی و بی‌ثبات کردن اوضاع عراق متهم کرد.

سوريه با عراق مرزهای طولانی دارد و به اعتقاد آمريکا نيروهای القاعده و گروه‌های شورشی ديگر از اين مرز برای ورود و انجام عمليات در خاک عراق استفاده می‌کنند.

دولت سوريه و ايران حاميان اصلی گروه حزب‌الله در لبنان هستند که يک سازمان سياسی – نظامی نيرومند است و علاوه بر سال‌ها نبرد با اسرائيل برای آزادی جنوب لبنان، در سال ۲۰۰۶ با اسرائیل درگیر جنگ شد.
XS
SM
MD
LG