لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۱۱

«سخنان منتسب به بایدن در باره کنار آمدن با ایران اتمی دروغ است»


سخنگوی جوزف بايدن اعلام کرد که اظهارات نسبت داده شده به معاون باراک اوباما صحت ندارد. (عکس: epa)
سخنگوی جوزف بايدن اعلام کرد که اظهارات نسبت داده شده به معاون باراک اوباما صحت ندارد. (عکس: epa)

سخنگوی جوزف بايدن، معاون باراک اوباما، نامزد حزب دمکرات در انتخابات رياست جمهوری آمريکا، گفته های نسبت داده شده به وی از سوی رسانه های اسراييلی را «دروغ» خواند.


راديو ارتش اسراييل، روز دوشنبه گفته بود که سناتور جوزف بايدن، رييس کميته روابط خارجی سنا و معاون باراک اوباما، چند سال پيش در ديدار با «مقام های بلندپايه اسراييلی» پشت درهای بسته گفته بود: «اسراييل بايد خود را با اتمی شدن ايران سازگار کند.»


راديو ارتش اسراييل همچنين گزارش داده بود که جوزف بايدن در گفت و گو با مقام های اسراييلی با «گشودن يک جبهه ديگر نظامی و ديپلماتيک» در برابر ايران ابراز مخالفت کرده است که با «شگفتی» مقام های اسراييلی روبرو شده است.


ديويد ويد، سخنگوی جوزف بايدن در واکنش به گزارش راديو ارتش اسرايل که در روزنامه هاآرتص نيز تکرار شده بود اعلام کرد که «اين گزارش بدون منبع» صحت ندارد.


سخنگوی جوزف بايدن در گفت و گو با شبکه ای بی سی گفت: «اين دروغی است که از سوی مخالفان متعصب سناتور اوباما و بايدن پخش شده است.»


سخنگوی جوزف بايدن در ادامه افزود: «ما هيچ کسی که کارنامه ۳۵ ساله سناتور بايدن در دفاع از امنيت اسراييل را زير سئوال ببرد، بر نخواهيم تافت. جو بايدن، در مقام سناتور، نخستين سفرش به اسراييل بوده است. او با همه رهبران اسراييلی از گلدا ماير تا نخست وزير اولمرت کار کرده است و او هنگامی که نوبت به دفاع از رابطه اسراييل و ايالات متحده برسد، جای خود را به هيچ کس ديگر نخواهد داد.»


  • «سناتور بايدن به طور عمومی و خصوصی همواره گفته است که ايران اتمی تهديدی جدی برای اسراييل و ايالات متحده است و ما بايد از يک ايران اتمی جلوگيری کنيم.»
دیوید وید، سخنگوی جوزف بایدن

ديويد ويد گفت: «سناتور بايدن به طور عمومی و خصوصی همواره گفته است که ايران اتمی تهديدی جدی برای اسراييل و ايالات متحده است و ما بايد از يک ايران اتمی جلوگيری کنيم.»


سخنگوی جوزف بايدن همچنين يادآور شد که تنها چند هفته پيش در نهم ژوييه امسال، بايدن در کميته روابط خارجی سنا گفته است که «دستيابی ايران به جنگ افزار هسته ای به شدت منطقه بی ثبات کنونی را بی ثبات تر می کند و احتمالا به رقابت سلاح های هسته ای در منطقه دامن می زند. جلوگيری از اين اتفاق به غايت در جهت منافع ماست.»


سناتور بايدن سال گذشته در تلويزيون شالوم که يک شبکه کابلی آمريکايی است، گفته بود: «من يک صهيونيست هستم. برای اين که صهيونيست باشيد لازم نيست که يهودی باشيد.» سناتور بايدن همچنين گفته بود: «اسراييل بزرگترين نقطه قوت آمريکا در خاورميانه است.»


باراک اوباما، نامزد حزب دموکرات در انتخابات آينده رياست جمهوری ايالات متحده، دوم شهريور ماه امسال سناتور جوزف بايدن را به معاونت خود برگزيد.


در يادداشتی که جوزف بايدن در سيزدهم ماه مه امسال در روزنامه وال استريت ژورنال چاپ کرد، وی با حمايت از ايده گفت وگوی اوباما با ايران، از مک کين انتقاد می کند و می نويسد: «شما يا بايد گفت وگو کنيد يا وضع کنونی را حفظ کنيد يا اين که به جنگ برويد. اگر آقای مک کين گفت و گو را منتفی دانسته، ما می مانيم و يک سياست ناکارآمد يا حمله نظامی که می تواند به سرعت از کنترل خارج شود.»


به عقيده بايدن، «برای شروع، برنامه هسته ای ايران، حمايت از شبه نظاميان شيعه عراق و کمک به حزب الله لبنان و حماس در غزه» از جمله محورهای مهم گفت وگوی تهران و واشينگتن است.


بايدن در ادامه يادداشت خود از ايده گفت و گوهای بدون «پيش شرط» با ايران بر سر برنامه اتمی اش حمايت می کند و معتقد است که تعليق غنی سازی نتيجه مذاکرات است.


اين سناتور آمريکايی با يادآوری نمونه های تاريخی می نويسد: «نيکسون در ديدار با مائو بود که از وی خواست چين از حمايت ويت کنگ ها در ويتنام دست بکشد يا رونالد ريگان در ديدار با ميخاييل گورباچف بود که از مسکو خواست اتحاد جماهير شوروی از گسترش جنگ افزارهای هسته ای خودداری کند.»


بايدن در ادامه يادآور می شود که بوش در مورد کره شمالی و مذاکره مستقيم با ايران درباره مسائل امنيتی عراق نيز همين رويکرد را داشته است.


وی همچنين سياست «تغيير رژيم» دولت بوش و سناتور مک کين را «نقض غرض» دانسته و می نويسد: در راستای اين سياست به ايران گفته می شود: «از بمب دست بردار و وقتی که اين کار را کردی ما همچنان به دنبال سرنگونی شما هستيم. نتيجه اين می شود که ايران به تلاش های خود برای توليد مواد شکاف پذير (هسته ای) شدت می بخشد.»


XS
SM
MD
LG