لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۴

روسیه به اسرائیل: حمله به ایران فاجعه می‌آفریند


گنادی گاتیلوف، روز چهاشنبه در مسکو درباره ایران سخن می‌گوید
گنادی گاتیلوف، روز چهاشنبه در مسکو درباره ایران سخن می‌گوید
روسیه روز چهارشنبه به اسرائیل نسبت به حمله به ایران هشدار داد و گفت چنین اقدامی برای منطقه فاجعه‌بار خواهد بود.

گِنادی گاتیلوف، معاون وزارت خارجه روسیه،‌گفت: «هرگونه سناریوی نظامی احتمالی علیه ایران برای منطقه و برای همه نظام روابط بین‌الملل فاجعه‌بار خواهد بود.»

معاون وزارت خارجه روسیه در یک هشدار صریح به اسرائیل گفت: «من امیدوارم اسرائیل متوجه همه این پیامدها باشد ... و اسرائیلی‌ها همچنین باید متوجه عواقب چنین اقدامی برای خودشان هم باشند.»

گنادی گاتیلوف افزود: «امیدوارم سرانجام رویکردی واقعگرایانه و ارزیابی خردمندانه حکمفرما شود.»

معاون وزارت خارجه روسیه همچنین از ایران خواست از خود همکاری بیشتری در مورد برنامه هسته‌ای‌اش نشان دهد. وی اظهار داشت که هنوز امکان احیای گفت‌وگوها میان ایران و گروه ۱+۵ وجود دارد.

معاون وزیر خارجه روسیه گفت: «ایران و آژانس و بین‌المللی انرژی اتمی، باید گفت‌وگوهای خود را شدت بخشند تا ... امکان وجود ابعاد نظامی در برنامه هسته‌ای ایران منتقی شود. ما امیدواریم که این گفت‌وگوها ادامه یابد.»

وی که در یک کنفرانس خبری در مسکو سخن می‌گفت، اظهار داشت: «به نظر من ما هنوز فرصت داریم که تلاش‌های دیپلماتیک را ادامه دهیم تا گفت‌وگوهای ۱+۵ از سر گرفته شود.»

این هفته ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده و ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا، نیز هر یک به طور جداگانه نسبت حمله اسرائیل به ایران ابراز نگرانی کردند و آن را «غیرعاقلانه» دانستند.

مارتین دمپسی ابراز نگرانی کرد که در صورت حمله اسرائیل به ایران، نیروهای آمریکایی در خلیج فارس و افغانستان هدف حملات تلافی‌جویانه قرار گیرند.

وزارت خارجه روسیه: امیدواریم سناریوی آخرالزمانی حمله به ایران تحقق پیدا نکند

با این حال روز چهارشنبه یک مقام بلندپایه روس ابراز نگرانی کرد که آمریکا خود ممکن است از پایگاه مناس در قرقیزستان برای حمله به ایران استفاده کند.

الکساندر لوکاشویچ، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، گفت: «نمی‌توان این را منتفی دانست که از این پایگاه می‌تواند برای درگیری احتمالی با ایران استفاده شود.»

وی افزود: «ما امیدواریم که این سناریوی آخرالزمانی هرگز تحقق پیدا نکند.»

سخنگوی وزارت خارجه روسیه تصریح کرد: «اظهار نظرهای واشینگتن مبنی براینکه گزینه نظامی برای بحران برنامه اتمی ایران منتفی نیست، نگرانی‌های جدی‌ای در منطقه آسیای میانه به وجود آورده است.»

این هشدارها در حالی است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهار‌شنبه اعلام کرد سفر هرمان ناکارتس، معاون مدیركل در امور پادمان‌ها و رافائل گروسی، دستیار ویژه مدیركل آژانس و چند تن از كارشناسان آژانس به ایران نتیجه‌ای در برنداشته و مقام‌های ایرانی اجازه بازرسی منطقه نظامی پارچین را نداده‌اند.

در واکنش این بیانیه آژانس، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه گفت: «باید در نظر داشت این هیات، هیات بازرسان نیست بلكه هیات كارشناسی آژانس است كه به ریاست معاون دبیركل آژانس به ایران آمده‌اند. هدف از سفر بازرسی نیست بلكه مذاكرات و گفت‌وگو درباره‌ ادامه‌همكاری‌های میان ایران و آژانس است.»

یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس درباره سفر هیات بلندپایه این نهاد بین‌المللی به ایران گفت: «ما روحیه مثبت و سازنده داشتیم اما هیچ نتیجه‌ای به دست نیامد.»

آیت‌الله خامنه‌ای: به دنبال بمب اتم نیستیم

در همین روز آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با مسئولان سازمان انرژی اتمی و شماری از دانشمندان هسته‌ای، اعلام کردکه ایران باید به مسیر برنامه هسته‌ای خود ادامه دهد.

آیت‌الله خامنه‌ای گفت: «باید با اتکاء به خداوند متعال و بدون توجه به جنجال‌ها مسیر پیشرفت‌های علمی در عرصه‌های مختلف بویژه فناوری هسته‌ای با قدرت و جدیت ادامه پیدا کند.»

رهبر جمهوری اسلامی همچنین با رد اتهامات کشورهای غربی درباره برنامه اتمی ایران گفت: «شکی وجود ندارد که دستگاه‌های تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر در کشورهای مقابل ما، به خوبی می‌دانند که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست، زیرا جمهوری اسلامی ایران، از لحاظ فکری، نظری و فقهی داشتن سلاح هسته‌ای را گناه بزرگ می‌داند و اعتقاد دارد نگهداری چنین سلاحی نیز بیهوده، پرضرر و پرخطر است.»
XS
SM
MD
LG