لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۵۱

موج گرما در کراچی پاکستان جان بیش از ۷۰۰ نفر را گرفت


قربانیان موج گرما در کراچی
قربانیان موج گرما در کراچی

مقامات بهداشت و درمان پاکستان روز سه‌شنبه، دوم تیر، اعلام کردند که موج گرما در کراچی طی سه روز گذشته به مرگ بیش از ۷۰۰ نفر در این شهر جنوبی پاکستان انجامیده است.

گزارش خبرگزاری رویترز حاکی است که موج گرما همزمان با قطع جریان برق در کراچی بوده که این امر مقامات استانی و شرکت کی-الکتریک، تامین‌کننده برق کراچی، را در معرض انتقادات شدیدی قرار داده است.

این گزارش به نقل از مسئولان بیمارستان جناح، یکی از بزرگ‌ترین بیمارستان‌های دولتی کراچی، عنوان می‌کند که تمام تخت‌های این بیمارستان به اشغال بیماران درآمده است و تنها در این بیمارستان ۲۰۰ نفر بر اثر کاهش آب بدن یا گرمازدگی جان باخته‌اند.

به گفته دکتر سیمین جمالی، یکی از مدیران بیمارستان جناح، برخی از این بیماران هنگام درمان در بیمارستان جان باختند، اما تعدادی از آنها هم قبل از انتقال به بیمارستان مرده بودند.

گزارشگر رویترز می‌نویسد بیمارستان سول کراچی هم پر از بیمارانی است که گرمازده شده‌اند در حالی که تنها چند پنکه کهنه برای خنک کردن هوای بیمارستان وجود دارد، بیمارستانی که راهروهایش پر از گربه است و از تهیه آب خنک برای بیمارانش هم عاجز مانده.

هوای کراچی در سه روز اخیر به ۴۴ درجه سانتیگراد رسیده است. حال آن که دمای عادی این شهر در طول تابستان ۳۷ درجه است. در این شرایط مردم کراچی امید به بارش باران دارند که پیش‌بینی می‌شود به زودی رخ دهد.

یکی از مسئولان هواشناسی پاکستان می‌گوید: «امشب نسیمی از دریا وزیدن می‌‌گیرد و با ورود توده هوای بارانی به ساحل سند، دمای هوا کاهش می‌یابد».

سایت‌های هواشناسی هم پیش‌بینی می‌کنند که دمای هوای کراچی سه‌شنبه به ۲۹ درجه سانتیگراد کاهش یابد.

اما در این میان مقامات کراچی هدف اعتراض شدید احزاب اپوزیسیون قرار دارند که معتقدند آنها نتوانسته‌اند بحران را مدیریت کنند به‌ویژه که این بحران با قطع برق شهر کراچی همراه بوده است.

این گزارش عنوان می‌کند که قطع برق در کراچی به خاطر استفاده همزمان همه اهالی شهر از پنکه و وسایل تهویه هوا بوده که یک دفعه اوج گرفته است.

در این حال مقامات یکی از گورستان‌های کراچی اعلام کرده‌اند که این گورستان جنازه بیش از ۴۰۰ نفر را تحویل گرفته که در اثر گرما مرده‌اند.اما این آمار می‌تواند بیشتر هم شود.

XS
SM
MD
LG