معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران بیشترین علت تماس با اورژانس اجتماعی در سال ۹۵ را «کودکآزاری» اعلام کرد.
احمد خاکی روز جمعه ۱۷ شهریور در گفتوگو با خبرگزاری فارس عنوان کرد که سال گذشته دو هزار و ۴۶۷ تماس با اورژانس اجتماعی به دلیل کودکآزاری برقرار شده است.
خاکی تعداد کودکان بیسرپرست و بدسرپرست در مراکز بهزیستی استان تهران را نیز شش هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرد.
به گفته وی، از میان سه هزار و ۹۷۲ کودک خیابانی دارای پرونده در بهزیستی استان تهران، ۶۲ درصد اتباع خارجی و ۳۸ درصد تبعه ایران هستند.
آنطور که آقای خاکی گفته، «با مداخلات بهزیستی و با همکاری ۴۰ مرکز غیردولتی، هزار و ۸۲۶ کودک به خیابان برنگشتند که از این میان ۴۴ درصد ایرانی بودند».
معاون امور اجتماعی بهزیستی تهران همچنین کمترین تماسهای برقرار شده با تلفن اورژانس اجتماعی را در ارتباط با مسئله اختلال هویت جنسی دانسته به طوری که فقط ۹ مورد تماس در این باره وجود داشته.
اردیبهشت ماه سال ۹۴ رئیس مرکز اورژانس اجتماعی ایران گفته بود از ۱۴۸ هزار تماس تلفنی برقرار شده با این مرکز در سال ۹۳، تعداد ۸ هزار و ۶۶۴ تماس با مسئله کودکآزاری «مرتبط» بوده است.
به گفته حسن اسدبیگی، روزانه ۴۰ مورد ضرب و شتم کودک در ایران گزارش میشود.
آقای اسدبیگی تیرماه سال جاری نیز با بیان اینکه برخی از موارد آزار جنسی کودکان پنهان میماند، اعلام کرد که از حدود ۲۷ هزار گزارش آزار کودکان به این مرکز در سال گذشته، حدود دو درصد مربوط به آزار جنسی بوده است.
به گفته وی، «متأسفانه برخی موارد کودکآزاری جنسی در خانوادهها پنهان میماند» و «خانوادهها کمتر اجازه میدهند که کسی از کودکآزاری جنسی فرزندشان مطلع شود و خودشان موضوع را حل و فصل میکنند.»
ارائه این آمارها در حالی است که برخی از مقامات دولتی و انجمنهای حمایت از کودکان بارها اعلام کردهاند که آمار دقیقی از کودکآزاری در ایران وجود ندارد و بسیاری از موارد، خصوصا کودکآزاری از سوی والدین گزارش نمیشود.
از جمله احمد شجاعی، رئیس سازمان پزشکی قانونی در سال ۹۰ گفته بود که «هیچ آماری در مورد کودکآزاری وجود ندارد»، چرا که «کودک پناهی ندارد و نمیتواند از والدین خود شکایت کند و خانوادهها نیز قطعا از خود شکایت نمیکنند».
در قانون مجازات اسلامی برای کودکآزاری مجازات تعزیری همچون حبس تا دو سال پیشبینی شده و در شرایطی متهم قصاص هم خواهد شد.
سیاوش شهریور، سرپرست دفتر اجتماعی استانداری تهران، خرداد ماه سال جاری خبر داده بود که برای نخستین بار طرح «پیشگیری از آزارهای جنسی کودکان» در استان تهران تهیه شده و به زودی رونمایی خواهد شد.
این در حالی است که موضوع آموزش کودکان برای جلوگیری از آزارهای جنسی، از سوی برخی از گروههای تندروی مذهبی در ایران مورد انتقاد قرار گرفته است.
از جمله در حالی که برخی از مقامهای دولتی و نمایندگان مجلس میگویند بخشی از آموزشهای سند ۲۰۳۰ یونسکو «با هدف جلوگیری از تجاوز و حفظ حریم شخصی افراد» است، اجرای این سند پس از اعتراض رهبر جمهوری اسلامی و نزدیکان وی متوقف شد.