لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۲۶

مقام سانسور اینترنتی ایران: رفع فیلتر یوتیوب به‌خاطر اختلال فنی بود


یکی از اعضای گروه مسئول سانسور اینترنت در ایران روز جمعه، سوم مرداد، تاکید کرد که این گروه هیچ برنامه‌ای برای رفع فیلتر وب‌سایت یوتیوب ندارد و علت دسترسی چند روز اخیر شهروندان ایرانی به این وب‌سایت تنها مشکل فنی بوده است.

یوتیوب، وب‌سایت پرطرفداری که مخاطبان آن از سراسر جهان برای آپلود و مشاهده ویدیو از آن استفاده می‌کنند، سال‌هاست که در ایران فیلتر است و دسترسی به آن تنها از طریق فیلترشکن امکان‌ دارد، اما گزارش‌ها حاکی از آن است که این رسانه در هفته اخیر ناگهان رفع فیلتر شد.

محمدرضا آقامیری، عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در وب‌سایت‌ها، نیز این مسئله را تایید می‌کند، اما می‌گوید «تنها برخی از کاربران اینترنت در نقاط محدودی از کشور به سایت یوتیوب دسترسی داشتند» که دلیل آن هم «اختلال فنی» بود.

وی در گفت‌وگویی با خبرگزاری مهر اظهار داشت: «سایت یوتیوب به دلیل دارا بودن محتوای مجرمانه باید فیلتر باشد و کارگروه فیلترینگ برنامه‌ای برای رفع فیلتر این سایت ندارد. بروز مشکل فنی که منجر به دسترسی برخی کاربران به این سایت شده بود به معنای تصمیم برای رفع فیلتر آن نیست.»

ایران از نظر آزادی اینترنتی یکی از محدودترین کشورهای جهان محسوب می‌شود، به‌ طوری که فریدم هاوس، نهادی که آزادی‌های مدنی در جهان را رصد می‌کند، مهرماه گذشته اعلام کرد که مطالعه وضعیت آزادی اینترنت در ۶۰ کشور نشان می‌دهد، ایران رتبه آخر را دارد.

در حالی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دفعات مخالفت خود را با فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی اعلام کرده است، مقامات قضایی ایران می‌گویند که فیلترینگ این رسانه‌ها اقدامی «قانونی» است.

اکنون نیز عضو گروه سانسور اینترنت در ایران از «اجرای فیلترینگ هوشمند» در آینده سخن می‌گوید و تاکید می‌کند که با اجرای این طرح «بسیاری از مشکلات سامانه فیلترینگ رفع خواهد شد».

محمدرضا آقامیری اظهار داشت: «سازوکارهای اجرای طرح فیلترینگ هوشمند توسط وزارت ارتباطات در حال انجام و آماده‌سازی است و با وجودی که با مسائل فنی بسیار پیچیده‌ای روبه‌رو هستیم به نظر می‌رسد با داشتن نیروی انسانی هوشمند، بتوانیم بر مسائل و مشکلات غلبه کرده و این سیستم را راه‌اندازی کنیم.»

به گفته او، «در اجرای فیلترینگ هوشمند، باید ۱۲۰۰ گیگابایت پهنای باند را رصد کرد و هم‌اکنون چندین سازمان به صورت همزمان در حال انجام این طرح در بخش پردازش و تشخیص تصاویر، صوت و متن هستند».

آقای آقامیری در نهایت گفت: «اجرای طرح فیلترینگ هوشمند نیازمند زمان و سازوکارهای فنی بسیار قوی و پیچیده‌ است و وزارت ارتباطات نیز در اجرای این طرح کوتاهی نمی‌کند.»

XS
SM
MD
LG