لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۶

صالحی: ذخایر اورانیوم طبیعی ایران امیدبخش است


رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که تاکنون ۶۳ درصد از مساحت کشور در جست‌وجوی معادن اورانیوم طبیعی بررسی شده و نتیجه این بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان ذخایر اورانیوم طبیعی «امیدبخش» است.

اظهارات علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، را خبرگزاری خانه ملت، وابسته به مجلس ایران، در روز شنبه، ۲۱ شهریور، منتشر کرده که همچنین با اشاراتی به توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی همراه است.

این مقام دولت ایران در واکنش به منتقدان توافق هسته‌ای وین بار دیگر تاکید کرده که اگرچه این توافق باعث یک سری محدودیت‌ها برای ایران شده، اما «صنعت هسته‌ای کشور با هیچ کندی و توقفی روبه‌رو نخواهد شد».

او اما در ادامه سخنان خود به تلاش‌های تهران برای کشف معادن اورانیوم طبیعی کشور پرداخته و عنوان کرده که ایران «دستاوردهای بزرگی» در این زمینه داشته است.

آقای صالحی اظهار داشت: «من نمی‌توانم درباره میزان ذخایر معادن اورانیوم کشور صحبت کنم، اما این موضوع قابل توجه است که قبل از شناسایی هوایی به میزان ذخایر معدنی امید چندانی نداشتیم، اما خوشبختانه بعد از اکتشافات، میزان ذخایر امیدبخش شده است.»

این سخنان در شرایط مطرح می‌شود که ایالات متحده تاکید دارد ذخایر تازه کشف‌شده اورانیوم در ایران نیز مشمول نظارت‌هایی خواهند شد که توافق هسته‌ای وین مشخص کرده است.

خبرگزاری رویترز در این راستا اظهارات جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، را بازتاب داده است که هشدار می‌دهد: «هر گونه تخطی از این تعهدات با پاسخ مناسبی مواجه خواهد شد.»

در این حال رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از آغاز روند استخراج از معادن اورانیوم یزد خبر داده و اعلام کرده «معدن اردکان نیز در آینده‌ای نزدیک مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد».

آقای صالحی در نهایت گفته است: «در شرایط کنونی با تلاش‌های صورت گرفته بیش از ۶۳ درصد جغرافیای کشور مورد شناسایی قرار گرفته و امیدواریم در چهار سال آینده نقاط باقی‌مانده را نیز شناسایی و بررسی کنیم.»

پیش از این بنیاد تحقیقاتی کارنگی در آمریکا و فدراسیون دانشمندان آمریکایی گزارش داده بودند که نایاب بودن منابع اورانیوم در ایران و کیفیت پایین آن، ایران را وادار می‌کند که به منابع طبیعی خارجی و اورانیوم فرآوری شده اتکا داشته باشد.

XS
SM
MD
LG