دبیرکل ناتو گفت که این سازمان میخواهد تعداد «نیروهای واکنش سریع» خود برای مقابله با آنچه تهدیدات روسیه در اوکراین و اسلامگرایی افراطی خوانده است، بیش از دو برابر کند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ینس استولتنبرگ روز پنجشنبه، ۱۶ بهمن با اشاره به نشست وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو که همین روز در بروکسل برگزار میشود، اظهار داشت که انتظار میرود در این نشست مقرر شود تعداد نیروهای ویژه از ۱۳ هزار به ۳۰ هزار سرباز افزایش یابد.
به گفته او، وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو همچنین باید درباره جزییات تاسیس یک گروه ضربت فوق سریع متشکل از ۵ هزار نیرو به بحث بپردازند و آن را تصویب کنند.
آقای استولتنبرگ سپس تاکید کرد: «تصمیمات ما روشن میسازد که ناتو در دفاع از تمام متحدان خود در برابر هر تهدیدی از هر ناحیهای که میخواهد باشد، مصمم است.»
آسوشیتدپرس مینویسد که از دبیر کل ناتو پرسیده شده آیا اقدامات این سازمان به «جنگ سرد مانندی» که با کرملین آغاز شده، دامن نمیزند که وی در پاسخ گفته است، اقدامات ناتو صرفا ماهیتی دفاعی دارد و واکنشی به رفتار روسیه است.
دبیرکل ناتو هفته گذشته نیز اعلام کرده بود که این سازمان برای مقابله با بحران اوکراین، واحدهایی از نیروهای خود را در ۶ کشور اروپای شرقی، استونی، لتونی، لیتوانی، لهستان، بلغارستان و رومانی مستقر میکند.
شرق اوکراین در ماههای گذشته صحنه نبردهای سنگین تجزیهطلبان طرفدار روسیه با قوای حکومتی بوده و این در حالی است که آمریکا و اتحادیه اروپا، مسکو را به ارسال نیرو و کمک نظامی برای شورشیان شرق اوکراین متهم میکنند، اما روسیه این اتهام را رد کرده است.
در همین حال روزنامه آلمانی دی ولت مصاحبهای با پترو پروشنکو انجام داده است که در آن رئیس جمهور اوکراین خواستار کمکهای تسلیحاتی کشورهای عضو ناتو شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای پروشنکو در این مصاحبه اظهار داشت: «با توجه به تشدید درگیریها که این روزها شاهد آن هستیم، افزایش تلفات غیرنظامیان، خاصه پس از حملات تروریستی در ولنوواخا و دونتسک و همچنین بمباران ماریپول... سازمان ناتو باید کمکهای بیشتری از اوکراین بکند.»
به گفته وی، کمکهایی که ناتو باید به اوکراین بکند شامل «انتقال تسلیحات مدرن برای حافظت [از غیرنظامیان] و مقاومت در برابر متجاوزان است».
به تازگی روزنامه نیویورکتایمز به نقل از مقامات دولت ایالات متحده گزارش داده که واشینگتن در حال ارزیابی چگونگی کمک به اوکراین و ارسال ادوات نظامی دفاعی به آن کشور است.
گزارشها حکایت از آن دارد که امروز (پنجشنبه) نیز جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در کییف، پایتخت اوکراین با مقامات این کشور درباره امکان کمکهای نظامی به ارتش اوکراین گفتوگو میکند.