دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز سهشنبه در کاخ سفید با محمد بن سلمان،با جانشین ولیعهد عربستان سعودی دیدار کرد، دیداری که انتظار میرفت به بحث درباره مسائل اقتصادی و نقش ایران در منطقه خاورمیانه گذشته باشد.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از این دیدار نوشت که ترامپ در حالی میزبان این شاهزاده سعودی بود که روابط دو کشور در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما با چالشهایی همراه بود، اما اکنون انتظار میرود که این روابط بهبود یابد.
این رسانه عنوان میکند که ریاض احتمالا از مواضع سرسختانه دونالد ترامپ علیه ایران که رقیب عربستان سعودی محسوب میشود حمایت میکند. ضمن آن که به نظر میرسد ریاض و واشینگتن در دوره ترامپ اختلافات کمتری در رابطه با جنگ عربستان سعودی در یمن علیه حوثیهای مورد حمایت ایران داشته باشند.
تنها پنج روز قبل از این دیدار وزارت خارجه آمریکا با ازسرگیری فروش سلاح به عربستان سعودی موافقت کرد، امری که دولت باراک اوباما به خاطر اقدامات ریاض در «نقض حقوق بشر» آن را متوقف کرده بود.
عربستان ائتلافی متشکل از برخی کشورهای عربی را در جنگ علیه حوثیها رهبری میکند، اما گزارش سالانه کارشناسان سازمان ملل متحد که رسانههایی نظیر خبرگزاری رویترز به نسخهای از آن دست یافتند عنوان میکند این ائتلاف در جریان نبرد یمن بارها مرتکب «جنایت جنگی» شده است. ریاض این اتهام را رد میکند.
در این حال هنوز موضع دولت ترامپ در قبال جنگ یمن بهطور کامل مشخص نیست و در این پنجاه روزی که او زمام امور را در دست گرفته اشارات اندکی به چنین مسئلهای شده است، اگرچه خبرگزاری فرانسه یادآوری میکند که در این مدت اقدامات آمریکا علیه شاخه یمنی القاعده به شدت افزایش پیدا کرده است.
از سویی شاهزاده محمد بن سلمان نیز که به واشینگتن سفر کرده است، نقشی کلیدی در ائتلاف بینالمللی علیه حوثیها دارد و وزیر دفاع عربستان سعودی است. او در عین حال بر مسائل اقتصادی نیز تمرکز دارد.
ترامپ پیش از این ابراز امیدواری کرده بود که با همکاری عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی خلیح فارس بتوان مسائل مختلفی را در منطقه حل و فصل کرد از جمله نزاع اسرائیل و فلسطینیها.