لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۳۷

تاکید رئیس کمیته تحریم‌های شورای امنیت بر ادامه تحریم‌ ایران


رای‌گیری در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای چهارمین قطعنامه علیه ایران. سال ۲۰۱۰
رای‌گیری در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای چهارمین قطعنامه علیه ایران. سال ۲۰۱۰
رئیس استرالیایی کمیته تحریم ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه، ۲۱ آذر، از تمام کشورهای عضو این سازمان خواست که همچنان به تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران پایبند بمانند و آنها را ادامه دهند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، گری کوئینلان، سفیر استرالیا در سازمان ملل متحد، به ۱۵ عضو شورای امنیت این سازمان گفت که توافق‌نامه موقت هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی، تغییری در تعهدات قانونی کشورها برای اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل علیه تهران ایجاد نمی‌کند.

توافق‌نامه موقت هسته‌ای ژنو تحریم‌های ایران را تا حدی کاهش می‌دهد تا در ازای آن تهران نیز فعالیت اتمی خود را محدود سازد. اما هنوز سازمان ملل متحد در این‌ باره رایی صادر نکرده است.

گری کوئینلان نیز تاکید می‌کند که «مصوبات شورای امنیت... به قوت خود باقی‌ است و کشورها موظف به انجام آن به شیوه مناسب هستند».

به گفته او، «این تنها به تصمیم شورای امنیت بستگی دارد که این مصوبه‌ها تعدیل یا محدود شود و تا آن زمان، کشورهای عضو متعهد به اجرای آنها هستند».

شورای امنیت سازمان ملل متحد به دلیل خودداری ایران از توقف برنامه غنی‌سازی اورانیوم و دیگر فعالیت‌های حساسیت‌برانگیز اتمی آن تاکنون چهار قطعنامه علیه تهران صادر کرده است.

در کنار اقدامات تنبیهی این شورا، آمریکا و اتحادیه اروپا نیز تحریم‌های جداگانه‌ای علیه ایران وضع کرده‌اند که اقتصاد کشور را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده است.

اما به دنبال توافق‌نامه اتمی ژنو پرسش‌هایی هم درباره ادامه تحریم‌ها و چگونگی روابط اقتصادی ایران با جهان خارج پدید آمد تا جایی که وزیر نفت ایران اعلام کرد بزرگ‌ترین شرکت‌های نفتی جهان نظیر توتال فرانسه، رویال داچ شل و استات اویل نروژ برای حضور در ایران در صورت لغو تحریم‌‌ها ابراز تمایل کرده‌اند.

با این حال همان زمان جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده، تاکید کرد که هسته اصلی تحریم‌ها همچنان باقی‌ است و اکنون نیز گری کوئینلان هشدار می‌دهد که کشورهای عضو سازمان ملل متحد باید کماکان موارد مشکوک به نقض احتمالی تحریم‌های سازمان ملل را گزارش بدهند.

آقای کوئینلان همچنین به شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت که یکی از کشورهای عضو سازمان به کمیته تحریم‌ها اطلاع داده که ماه گذشته تحقیقاتی را درباره ارتباط میان یک شرکت ثبت شده در آن کشور با دولت ایران انجام داده است.

آقای کوئینلان نام این کشور را رسانه‌ای نکرده، اما رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک خود می‌نویسد که اشاره او به کشور «موریس» است، جزیره‌ای در اقیانوس هند و شرق ماداگاسکار.

این گزارش همچنین می‌گوید که در جلسه روز پنج‌شنبه شورای امنیت، سفیر مسکو در سازمان ملل متحد از تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران انتقاد کرده و آن را اقدامی اشتباه خوانده است که باید پایان یابد.

روسیه و چین که روابط اقتصادی نزدیکی با ایران دارند می‌گویند که تنها تحریم‌های سازمان ملل متحد را به رسمیت می‌شناسند، نه مصوبه‌های آمریکا و اتحادیه اروپا.
XS
SM
MD
LG