جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز یکشنبه در همایش بسیج خواهران گفت که «خانوادههای سپاه و بسیج حداقل ۵ فرزند داشته باشند، من ۵ فرزند و ۱۳ نوه دارم.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا، علی فدوی در ادامه گفت: «آخرین نوهام را که خدمت رهبری بردم ایشان گفتند تعداد نوههایت بیشتر شود» و افزود که «من الان ۱۳ نوه دارم و هدفگذاری ما هم ۲۵ نوه است.»
وی ادامه داد: «دلیل اینکه من ۵ فرزند بیشتر ندارم این است که قند همسر من در دوران بارداری فرزند پنجم بالا رفت و برای فرزند ششم احتمال خطر جانی برای همسرم وجود داشت. اگر این خطر نبود من تاکنون ۱۰ فرزند هم داشتم.»
جانشین فرمانده سپاه همچنین اظهار کرد: «البته قرار است بچههای من جبران کنند. دختر کوچک من که متولد سال ۷۱ است ۴ بچه دارد. فرزندان زیر ۲۰ سال ازدواج کردند و در زمان دانشجویی همه بچهدار شدند.»
او فرزندآوری بیشتر برای خانوادههای نهادهای نظامی و شبهنظامی جمهوری اسلامی را «واجب» خواند اما در این زمینه تنها از سپاه و بسیج نام برد و خانوادههای ارتشیان را خطاب قرار نداد.
علی فدوی اضافه کرد که «حضرت امام فرمودند ما مکلف به انجام تکلیف هستیم ما هم باید پای کار برویم و نتیجه را خدا رقم میزند.»
پیش از این، روز ۲۴ مرداد امسال، عباس محمدحسنی، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش گفته بود که فرزندآوری یک جهاد برای افزایش جمعیت شیعیان است.
او اینگونه اظهار نظر کرده بود که «دشمن» برای کاهش جمعیت شیعیان «توطئه» کرده است.
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در سالهای اخیر بارها خواستار افزایش جمعیت ایران به ۱۵۰میلیون نفر شده است. جمعیت ایران در حال حاضر ۸۳ میلیون نفر است.
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ رشد جمعیت کشور ۱.۲۴ درصد و رشد جمعیت سالمند ۳.۶۲ درصد است.
آیتالله خامنهای فروردین ۱۳۹۸ در این زمینه گفته بود اگر «عدد ملت مسلمان» زیاد شود، «زمینه و امکان برای رشد و تعالی فراهم میشود».
با این حال این خواسته او با واکنشهای مختلفی روبهرو شده و شماری از تحلیلگران با اشاره به چالشهای زیستمحیطی، اقتصادی و اجتماعی، تردیدهایی را در این مورد مطرح کردهاند.
در آذر ماه دو سال پیش عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست، گفته بود: «هی نگوییم ما کشور بزرگی هستیم! منابع ما محدود است... و در صورتی که قصد افزایش جمعیت را داریم این افزایش جمعیت باید منوط به واردات باشد».
علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه در سخنرانی روز یکشنبه خود به اعتراضات اخیر به افزایش قیمت بنزین هم اشاره کرد و گفت که «توطئه خیلی بزرگی بود، اما در ۴۸ ساعت جمع شد.»
او روز جمعه، اول آذر، در جمع یگانهای امنیتی «صاحبالزمان» در تهران نیز گفته بود که ۲۸ استان درگیر اعتراضها بودند و «۴۸ ساعت جنگ کردیم» و اعتراضها را به عملیات «کربلای ۴» در جنگ ایران و عراق تشبیه کرده بود.