شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت اعلام کرده است که ۳۵ کارگر این پالایشگاه به دلیل گرمای هوا از حال رفتند.
همزمان اعلام شد که دست کم پنج کارگر پالایشگاه آبادان روز شنبه، ۱۵ مرداد به دلیل شدت گرفتن گرمای هوا راهی بیمارستان شدند.
بنا بر اعلام شورای یادشده، شرکتهای پیمانکاری با وجود افزایش دما به بیش از ۵۰ درجه حاضر به تعطیل کردن کار حتی برای چند ساعت نشدند.
بنا بر گزارشها، دمای آبادان روز شنبه به بیش از ۵۰ درجه و رطوبت به ۹۰ درصد افزایش یافته بود.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت پیشتر از مرگ یک کارگر فاز دو پالایشگاه آبادان به دلیل شدت گرما و رطوبت بالای هوا در ششم مرداد خبر داده بود.
این شورا هویت این کارگر را «عبدالرضا سمیریان» اعلام کرده و گفته بود که او به دلیل فشار و تعطیل نشدن کار از سوی کارفرما در گرمای طاقتفرسا بر اثر تشنج و ایست قلبی جان باخت.
دمایی که روز سیام خرداد در آبادان ثبت شد،۵۲.۲ درجه سانتیگراد بود که بهگفته مقامات طی ۷۰ سال گذشته در خردادِ خوزستان سابقه نداشته است. با این روند، شدت گرفتن دما، جان کارگران مناطق جنوب ایران را در فصل گرما تهدید میکند.
این در حالی است که این کارگران با حداقل دستمزد، بدون امنیت شغلی و بیتوجهی کارفرمایان به ایمنی مجبور به کار کردن در هر شرایطی هستند.
همزمان با افزایش دما در روزهای اخیر در خوزستان، سخنگوی صنعت برق در جنوب غرب کشور خبر قطع شدن برق در برخی شهرستانهای این استان از جمله ایذه، باغملک و رامهرمز را در روز جمعه تاکید کرد و دلیل آن را «افزایش مصرف» و «گرم شدن تجهیزات» عنوان کرد.
سخنگوی صنعت برق ایران ماه گذشته اعلام کرد که نیاز مصرف برق در تابستان امسال به ۷۰ هزار مگاوات خواهد رسید که این میزان نسبت به میزان اوج سال گذشته ۴.۴۶ درصد رشد را نشان میدهد.
این در حالی است که طی سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ تنها ۴۰ درصد اهداف تولید برق ایران محقق شد و پارسال نیز فقط ۱۲۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق ایران اضافه شد که معادل یکسوم از اهداف پیشبینی شده برای سال ۱۴۰۰ بود.