لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۰۳

برخی حادثه‌دیدگان انفجارهای مرگبار کرمان «پول خون بچه‌های خود را می‌خواهند»


 دو انفجار در مراسم سالگرد قاسم سلیمانی در کرمان در روز ۱۳ دی ۱۴۰۲ بیش از ۹۰ کشته و نزدیک به ۳۰۰ زخمی به جا گذاشت
دو انفجار در مراسم سالگرد قاسم سلیمانی در کرمان در روز ۱۳ دی ۱۴۰۲ بیش از ۹۰ کشته و نزدیک به ۳۰۰ زخمی به جا گذاشت

یکی از اعضای خانواده‌های جان باختگان انفجارهای مرگبار کرمان که دی ماه ۱۴۰۲ در مراسم سالگرد قاسم سلیمانی رخ داد، می‌گوید برخی از این خانواده‌ها خواستار دریافت «دیه» هستند، اما هیچ ارگانی زیر بار پرداخت آن نرفته است.

حسین سلطانی‌نژاد که هشت تن از اعضای خانواده و بستگان خود را در این حادثه از دست داده است، روز جمعه ۱۴ دی به وب‌سایت جماران گفت برخی خانواده‌های جان‌باختگان دچار «مسائل اجتماعی و اقتصادی» شده‌اند.

او درباره مطالبه دیه توسط این خانواده‌ها اعلام کرد که آنها «می‌گویند فوت عزیزانشان ناشی از یک حادثه بوده است. این سانحه را یک اجنبی ایجاد کرده است. این اتفاقی که در ایران افتاده را باید مدیریت می‌کردند اما حالا این مدیریت اتفاق نیفتاده است، بنابراین باید دیه پرداخت شود.»

او در ادامه مدعی شده است: «حادثه دیدگان پول خون بچه‌هایشان را می‌خواهند. آنها با این دیدگاه جلو می‌روند، اما هیچ خبری نیست.»

بر اثر دو انفجار در مراسم سالگرد قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران، در کرمان در روز ۱۳ دی ۱۴۰۲ بیش از ۹۰ نفر کشته و نزدیک به ۳۰۰ تن مجروح شدند.

گروه حکومت اسلامی، داعش، مسئولیت این انفجارها را برعهده گرفت و خبرگزاری رویترز هم به نقل از منابع اطلاعاتی گزارش داد که اطلاعات آمریکا نشان از آن دارد که داعش خراسان مسئولیت انفجارهای کرمان را برعهده داشته است.

برخی مسئولان جمهوری اسلامی ازجمله ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور سابق ایران، بدون ارائه شواهد یا مستندات، مدعی شد که گروه داعش «دست‌ساخت آمریکایی‌ها» است.

اندکی پس از این مراسم، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی اعلام کرد یکی از دو بمب‌گذار انتحاری تبعه تاجیکستان بوده است.

این وزارتخانه مدتی بعد نیز از بازداشت ۳۵ نفر در شش استان به عنوان «آمران و مرتبطین» این رخداد خبر داد.

حسین سلطانی‌نژاد همچنین درباره درمان برخی مجروحان انفجارهای کرمان گفته است که در روزهای اول برای آنها «درصد جانبازی» از سوی بنیاد شهید در نظر گرفته شد تا درمان آنها رایگان شود، اما سپس «کمیسیون اصلی» این بنیاد عده‌ای از آسیب‌دیدگان را از «زمره جانبازی» خارج کرد و برای عده‌ای دیگر درصد جانبازی کمتر از انتظار خانواده‌های آنها تعیین شد که باعث «نارضایتی» شده است.

بنیاد شهید انقلاب اسلامی یک سازمان دولتی بود که در اسفند سال ۱۳۵۸ به فرمان روح‌الله خمینی برای رسیدگی به وضعیت خانواده‌های جان‌باختگان و آسیب‌دیدگان وقایع منتهی به انقلاب سال ۵۷ تشکیل شد و با شروع جنگ ایران و عراق، رسیدگی به وضعیت خانواده‌های جان‌باختگان در این جنگ را بر عهده گرفت.

این بنیاد در سال ۱۳۸۳ با دستور علی خامنه‌ای به «بنیاد شهید و امور ایثارگران» تغییر نام داد و سایر نهادهای موازی نیز در آن ادغام شد.

انفجارهای مرگبار کرمان در دی ماه ۱۴۰۲ باعث بالا گرفتن انتقادها از عملکرد سازمان‌های امنیتی جمهوری اسلامی شد و حتی رئیس دیوان عالی کشور نیز به شکل تلویحی عملکرد این نهادها را زیر سؤال برد.

همچنین یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، چند روز بعد از این انفجارها مدعی شد در سالگرد قاسم سلیمانی بمب‌گذاری در شهرهای مشهد، اصفهان، تبریز و شیراز برنامه‌ریزی شده بود که این بمب‌ها خنثی شدند.

XS
SM
MD
LG