لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۰۳

خانواده امدادگر بلژیکی زندانی در ایران خواستار تلاش بروکسل برای آزادی فرزندشان شدند


اولیویه فانده کاستیل ۴۱ ساله از بهمن پارسال در ایران بازداشت است
اولیویه فانده کاستیل ۴۱ ساله از بهمن پارسال در ایران بازداشت است

خانواده اولیویه فانده کاستیل، امدادگر بلژیکی که از پنج ماه پیش در ایران بازداشت است، روز دوشنبه ۲۰ تیر از بروکسل خواستند که به هر اقدام لازم برای آزادی فرزندشان دست بزند.

آنی فانده کاستیل، مادر اولیویه، گفت که دولت بلژیک وظیفه دارد هر گام لازم را برای آزادی شهروند خود بردارد.

خانم فانده کاستیل در ویدئویی در حالی که به سختی تلاش می‌کرد از ریختن اشک جلوگیری کند، گفت پسرش از زمانی که تحصیلات دانشگاهی خود را تمام کرد، برای امدادرسانی به مردم جهان، از خانواده دور بوده و حال مقامات بلژیک موظف هستند که او را از زندان ایران نجات دهند.

آنی فانده کاستیل افزود منتظر روزی است که دوباره پسرش را در آغوش بگیرد.

اولیویه فانده کاستیل ۴۱ ساله که حدود پنج سال اخیر را در چارچوب مدیریت بخش ایران در نهادهای امدادرسانی بین‌المللی گذرانده و از جمله به ایرانیان و نهادهای جمهوری اسلامی در زمینه فجایع پس از بلایایی مانند زلزله و سیل کمک کرده بود، از بهمن پارسال در بازداشت است.

به گزارش رسانه‌های بلژیک، جمهوری اسلامی ایران این شهروند بلژیکی را به اتهام «جاسوسی» در زندان بدنام اوین نگاه داشته است.

برخی از نمایندگان پارلمان بلژیک تاکید کرده‌اند که بازداشت آقای فانده کاستیل در واقع یک آدم‌ربایی از سوی جمهوری اسلامی ایران، برای وادار کردن بلژیک به آزادی اسدالله اسدی، دیپلمات زندانی جمهوری اسلامی ایران از زندان این کشور اروپایی است.

دادگاه بلژیک آقای اسدی را که دبیر سوم وقت سفارت ایران در اتریش بود، به جرم تلاش برای بمب‌گذاری در گردهمایی سازمان مجاهدین خلق ایران در پاریس در چهار سال پیش، به ۲۰ سال حبس محکوم کرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر وقت اسرائیل، گفته بود که موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل، توطئه ایران برای بمب‌گذاری در اروپا را کشف و آن را سریع به مقامات فرانسه، بلژیک، اتریش و آلمان اطلاع داد.

دولت بلژیک در حال حاضر از پارلمان بروکسل خواسته است «به فوریت» یک معاهده را در نشست علنی خود تصویب کند که به گفته برخی از رسانه‌های بروکسل، احتمال دارد راه را برای بازگشت اولیویه فانده کاستیل در یک معامله احتمالی در برابر اسدالله اسدی، هموار کند. قرار است رای‌گیری در مورد این لایحه روز ۲۵ تیر در مجلس بلژیک انجام شود.

کمیسیون سیاست خارجی مجلس بلژیک هفته گذشته این لایحه را تایید کرد در حالی که با موجی از مخالفت افکار عمومی، نامه‌های اعتراضی شماری از نمایندگان کنگره آمریکا و اعتراضات نهادهای جهانی مدافع حقوق بشر، روبرو بود.

ناتالی فانده کاستیل، خواهر اولیویه، در ویدئویی که این خانواده روز ۲۰ تیر منتشر کردند، در کنار مادرش، گفت اولیویه در حالی که بی‌گناه است، پنج ماه گذشته در سلول انفرادی نگه‌داشته شده و روح او فرسوده است.

او خطاب به مقامات بلژیک گفت که اولیویه اکنون به حمایت دولت کشور خود نیاز دارد و خانواده فانده کاستیل نمی‌تواند تصور کند که بروکسل از برداشتن گام‌های ضروری برای آزادی این شهروند خود روی گرداند.

خواهر این بازداشتی گفت که کنسول بلژیک در تهران توانسته است که دو بار با اولیویه در اوین دیدار کند و این دیپلمات به خانواده خبر داده که اولیویه شدیدا وزن خود را از دست داده و پایش دچار عفونت شده است.

نهادهای جهانی و مدافعان حقوق بشر تاکید دارند که جمهوری اسلامی ایران از افراد بی‌گناه به عنوان گروگان‌ و برای تبادل آن‌ها با زندانیان خود استفاده می‌کند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه و سایت رادیو فردا/ف.ر/ک.ر
XS
SM
MD
LG