نافرمانی مدنی زنان در ایران از حجاب اجباری ادامه دارد
باوجود برخوردهای پلیسی و قضایی با مخالفان حجاب اجباری در ایران، کماکان تصاویر نافرمانی مدنی زنان از پوشش تحمیلی حکومت، در شبکههای اجتماعی منتشر میشود.
این تصاویر و ویدئوها، گروههای مختلف سنی را در شهرهای مختلف نشان میدهد که حجاب بر سر ندارند.
مولوی عبدالحمید خواستار برخورد با عاملان مرگ جواد روحی شد
مولوی عبدالحمید، رهبر بانفوذ اهل سنت در استان زاهدان، به جان باختن جواد روحی، از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ٬۱۴۰۱ در زندان واکنش نشان داده و گفته که مسئولان میبایست با عوامل مقصر در مرگ ناگهانی زندانی برخورد کنند.
در توئیتی در حساب کاربری مولوی عبدالحمید در شبکه اجتماعی ایکس، توئیتر سابق، آمده است: «مرگ ناگهانی برخی زندانیان در حین بازداشت و یا پس از آزادی، مانند اتفاقی که برای جواد روحی افتاد، بازتاب منفی زیادی در سطح جهان داشته و باعث افزایش بدبینیها شدهاست. مقامات ذیربط با اتخاذ تدابیر لازم و برخورد جدی با مقصران و مجرمان احتمالی از تکرار این حوادث تلخ جلوگیری کنند.»
جواد روحی، از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، که حکم سه بار اعدام او چندی پیش در دیوان عالی کشور نقض شده بود، بامداد روز پنجشنبه نهم شهریور، جان باخت.
خبر درگذشت جواد روحی را نخستین بار، وکیل او مجید کاوه، در حساب کاربری خود در شبکه ایکس منتشر کرد و ساعتی بعد روابط عمومی زندان نوشهر نیز اعلام کرد که «جواد روحی ساعت ۳:۴۵ بامداد پنجشنبه ۹ شهریور ماه به دلیل تشنج» از زندان به بیمارستان بهشتی نوشهر» منتقل شده و «پس از انتقال به بیمارستان» جان باخته است.
سازمان عفو بینالملل در بیانیهای «مرگ جواد روحی، جوان معترض حین بازداشت شده خودسرانه» را تأییدی دیگر بر «تجاوز نفرتانگیز مقامهای جمهوری اسلامی ایران به حق حیات» در جریان نقص گسترده حقوق بشر خواند و تأکید کرد که پرونده جان باختن این معترض زندانی باید «به طور موثر و مستقل» مورد رسیدگی قرار گیرد.
بازداشت چند نفر در ارتباط با «فعالیت در حوزه زنان»
سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به همراه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۱۵ شهریور بیانیه مشترکی صادر کرده و نوشتند که شماری از افراد را در ارتباط با فعالیت در حوزه زنان و جامعه مدنی بازداشت کرده و «تحت ضربه» قرار دادهاند.
این دو نهاد امنیتی اتهامات این افراد را «برگزاری دورههای مجازی و رایگان برای فعالان حوزه زنان و جامعه مدنی» برای «افرادی از داخل و خارج از کشور» عنوان کرده و بدون ارائه مدرکی، نوشتهاند که این افراد از «وزارت امور خارجه آمریکا، مؤسسه خانه آزادی و مؤسسه خشونتپرهیزی برای دموکراسی» حمایت مالی «دریافت کردهاند.»
مسئولان حکومتی در ایران تاکنون همواره اعتراضات داخلی را به خارج از کشور نسبت دادهاند اما در زمینه این ادعا نیز تاکنون مدارکی ارائه نکردهاند.
با نزدیک شدن سالگرد اعتراضات سراسری سال گذشته در ایران علیه جمهوری اسلامی، این بیانیه مدعی شده است افرادی که اکنون از سوی این دو نهاد بازداشت شدهاند «مشغول شبکهسازی زنان و برنامهریزی برای نقشآفرینی» در اعتراضات بودهاند.
این دو نهاد امنیتی برای مدعای خود شواهد و مدارکی ارائه نکرده و نام و مشخصات افراد بازداشتشده و چگونگی روند قضایی برای آنها را نیز ذکر نکردهاند.
در اولین سالگرد جان باختن مهسا امینی در بازداشت پلیس گشت ارشاد، وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران از دو ماه پیش اقدامات گستردهای را با تشدید فشار بر فعالان سیاسی، دانشگاهها، رسانهها و خانوادههای قربانیان اعتراضات ترتیب دادهاند.