لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۵۱

فریبا کمال‌آبادی: بازداشت والدین بهائی دارای فرزند خردسال مصداق «شکنجه کودک» است


فریبا کمال‌آبادی
فریبا کمال‌آبادی

فریبا کمال آبادی، از مدیران سابق جامعه بهائیان ایران و کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی، در نامه‌ای از زندان اوین با اشاره به بازداشت شهروندان بهائی دارای فرزند خردسال گفت که این قبیل بازداشت‌ها «مصداقی است از شکنجه کودک».

خانم کمال‌آبادی شامگاه دوشنبه ۲۲ آبان‌ماه در نامه‌ای که در صفحه اینستاگرام گلرخ ایرائی، زندانی سیاسی منتشر شد، نوشت: «ناگفته پیداست که این قبیل دستگیری‌های والدین دارای فرزندان خردسال به عنوان یک اقدام برنامه‌ریزی شده که هنوز هم متأسفانه ادامه دارد،‌ تأثیرات منفی جبران‌ناپذیری بر کودکان و والدین آنان برجای می‌گذارد.»

این زندانی بهائی در نامه خود با اشاره به بازداشت گسترده شهروندان بهائی در کرج و همدان به بازداشت برادرزاده شوهرش، فواد طائفی اشاره کرد که دارای سه فرزند خردسال و نوجوان است و گفت که آقای طائفی نیز «در زمان کودکی شاهد زندانی شدن پدرش و بعدها دستگیری مادرش در مشهد» بود.

رادیو فردا روز ۱۷ آبان گزارش داد که دست‌کم ۹ شهروند بهائی به نام‌های شروین شبرخ، بابک زینلی، صهبا طائف، نیکا اسماعیل‌پور، ایمان احسانی،‌ ایرن رحمانی،‌ فواد طائفی و رضا و فهیمه یزدی در مهرشهر کرج بازداشت شده‌اند.

همزمان با این رخداد، شش شهروند بهائی نیز در همدان بازداشت و ۳۴ نفر نیز به ستاد خبری این شهر احضار شدند.

فریبا کمال‌آبادی در نامه خود از زندان اوین با اشاره به موارد دیگری از بازداشت بهائیان در چند دهه گذشته گفت: «حتی یک خانواده بهائی در ایران نیست که گذشته‌ای مملو از رنج‌ها و صدماتی این چنین در چند نسل متوالی نداشته باشد.»

این زندانی بهائی در ادامه نوشت که منزل سه زن مسن بهائی در همدان «به طرز وحشیانه‌ای مورد تعرض و تاراج قرار گرفته» که یکی از این زنان از بیماری «آلزایمر» رنج می‌برد و همسر او در سال‌های اولیه انقلاب «بر اثر شکنجه‌های هولناک‌»‌ در زندان کشته شده است.

فشار مضاعف بر شخصیت‌های شناخته‌شدهٔ اقلیت‌های مذهبی بخشی از روند سرکوب در یک سال اخیر در ایران بوده است.

نمونهٔ بارز این افزایش فشار صدور دومین حکم ۱۰ سال حبس در آذر سال گذشته برای مهوش ثابت و فریبا کمال آبادی، از مدیران سابق جامعهٔ جهانی بهائی موسوم به «یاران ایران»، بود.

در همین زمینه رادیوفردا در ابتدای مهرماه امسال اعلام کرد که گزارش‌های رسیده نشان می‌دهد فشارهای امنیتی بر شخصیت‌های شناخته‌شدهٔ بهائی همچنان رو به افزایش است.

پیش از بازداشت‌های گسترده در کرج و همدان نیز جامعه جهانی بهائی اوایل آبان‌ماه جاری اعلام کرد در ادامه موج فزاینده آزار و اذیت این اقلیت مذهبی در ایران، ۳۶ مورد حمله به آ‌ن‌ها در شهرهایی مانند اصفهان و یزد انجام شده و ۲۶ بهائی که ۱۶ تن از آن‌ها زن هستند، در مجموع به ۱۲۶ سال زندان محکوم شده‌اند.

گزارش‌های متعدد نهادهای حقوق بشری جهانی در سال ۲۰۲۲ تأکید داشت که آزار بهائیان ایران در این سال با «تشویق» حکومت گسترش یافت و تبلیغات ضدبهایی در رسانه‌های جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد.

گزارش سالانه حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا و گزارش کمیسیون آزادی‌های مذهبی در روزهای گذشته تداوم نقض اساسی‌ترین حقوق بهائیان در ایران را بخشی از رویکرد «هدفمند» حکومت حاکم دانسته و آن را مایه «نگرانی ویژه» توصیف کردند.

جمهوری اسلامی ایران آیین بهائی را به رسمیت نمی‌شناسد و مقامات قضایی بارها بهائیان را «جاسوس و دشمن» خوانده‌ و احکام اعدام، بازداشت، زندان و محرومیت از تحصیل و کسب‌ و کار علیه آن‌ها صادر کرده‌‌اند.

با استفاده از گزارش شبکه‌های اجتماعی و رادیو فردا؛پ.م/ب.ب.
XS
SM
MD
LG