روزنامه واشینگتنپست مینویسد پلیس فدرال آمریکا، افبیآی، به این نتیجه رسیده است که ایران در اوایل ماه جاری در تحریک افراد برای ایجاد تهدید جانی علیه دهها مقام آمریکایی دست داشته است.
به نوشته این روزنامه، افراد مورد تهدید، و از آنجمله رئیس افبیآی، مقاماتی هستند که ادعای بروز «تقلب گسترده» در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را رد کردهاند.
اوایل ماه جاری میلادی، تصاویر، نشانی منزل و سایر اطلاعات شخصی این افراد در وبسایتی با عنوان «دشمنان مردم» قرار گرفت و این وبسایت با قرار دادن ضربدرهایی بر روی چهره آنها خواستار برخورد خشونتآمیز و مرگبار با این مقامات شده است.
حال به نوشته واشینگتنپست، افبیآی در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده که جمهوری اسلامی ایران پشت این وبسایت قرار دارد.
مقامات فدرال و ایالتی آمریکا روز سهشنبه گفتند. کریستوفر وری، رئیس افبیآی و کریستوفر کربس، مسئول برکنار شده وزارت امنیت داخلی، در میان بیش از دوازده نفری بودند که سایت «دشمنان مردم» آنها را هدف قرار داده است.
اکثریت این افراد مقامهایی هستند که برخلاف ادعای بیمدرک و اساس دونالد ترامپ، رئیسجمهور کنونی، در مورد «جعل در انتخابات»، صحت و سقم انتخابات نوامبر آمریکا را تأیید کرده و میگویند شواهدی از تقلب گسترده در آن نیافتهاند.
وبسایت «دشمنان مردم» که اکنون از دسترس خارج شده، به نادرستی در مورد این افراد نوشته بود که «افراد زیر به انجام تقلب در انتخابات علیه ترامپ کمک یا از آن پشتیبانی کردهاند.»
کربس که ماه گذشته از سوی ترامپ اخراج شد، اولین بار در تاریخ ۹ دسامبر نسبت به این سایت هشدار داد و گفت که این وبسایت مردم را به ترور رهبران مختلف جمهوریخواه و دموکرات تهییج میکند.
در یک مرحله، لیست اهداف این سایت شامل فرمانداران جورجیا، پنسیلوانیا، ویسکانسین، نوادا و میشیگان بود.
یک منبع به روزنامه در گفتوگو با واشینگتنپست ضمن تأیید دست داشتن ایران در این وبسایت گفته است که «ما از روز اول میدانستیم که عوامل خارجی به دنبال سست کردن اعتماد مردم به روند انتخابات در ایالات متحده هستند.»
افبیآی هنوز در مورد گزارش روز سهشنبه واشینگتنپست توضیحی نداده اما به نوشته این روزنامه، قرار است روز چهارشنبه نقش ایران در این زمینه را اعلام کند.
مقامات پلیس فدرال آمریکا و وزارت امنیت داخلی آن کشور روز نهم آبان نیز در بیانیه مشترکی اعلام کردند، هکرهای ایرانی عامل موجی از ایمیلهای تهدیدآمیز برای هزاران آمریکایی هستند و موفق شدهاند که به دادههای اطلاعاتی رأیدهندگان دسترسی پیدا کنند.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در واکنش به این خبر آن را «بیاساس» خواند و گفت ایران «علاقهای به مداخله» در انتخابات آمریکا ندارد.