در پی آتشسوزی در یکی از واحدهای پالایشگاه نفت تهران در بعدازظهر جمعه ۵ آبان شش نفر کشته و چهار نفر زخمی شدند.
خبرگزاریهای مهر و فارس تعداد کشته شدگان را ۶ نفر و شمار زخمیها را چهار نفر گزارش دادهاند که شرایط برخی از مجروحان وخیم است. وبسایت تابناک نیز نوشته که «یکی از مجروحان برای نجات از سوختگی خود را به پائین برج پرت کرده است».
به گفته ابوالفضل رضایی، مسئول واحد آتش نشانی شهرداری باقرشهر، این حادثه حدود ساعت ۱۶ اتفاق افتاده. همچنین علت آتشسوزی نشتی مواد آتشزا در یکی از واحدهای تقطیر اعلام شده است.
هدایت الله جمالی پور، فرماندار شهرستان ری، در این زمینه گفت:« کارگران مشغول تعمیر یک بخش بودند که نشت مواد نفتی با آتشسوزی همراه شد».
به گفته اقای جمالی پور، در پی این حادثه شش نفر از تکنسینها و مهندسان «به دلیل استقرار روی ارتفاع پالایشگاه جان خود را از دست دادند و دو نفر هم به شدت مصدوم شدند».
روز ۱۰ بهمن ۹۵ نیز بر اثر اصابت صاعقه به یک مخزن در پالایشگاه تهران آتشسوزی گستردهای به راه افتاد که پس از چهار ساعت خاموش شد.
بر اثر این آتش سوزی، سوخت از مخزن خارج شده که موجب سرایت آتش به بخشهایی از محوطه شد اما با مهار آتش توسط ۱۲۰ آتشنشان از سرایت بیشتر آن جلوگیری شد. دراین حادثه کسی کشته نشد.
در ماههای گذشته تعدادی از تاسیسات نفتی ایران دچار آتش سوزی شدهاند. سال گذشته هم ۳۴ حادثه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی رخ داد و در جریان آنها در کنار خسارتهای سنگین مالی، چندین نفر کشته و مصدوم و یا دچار سوختگی شدید شدند.
از جمله آتش سوزی در برج ٨٠٠١ پتروشیمی بوعلی در ١٧ تیر که چند روز به طول کشید، خسارت ۶۰ میلیون یورویی برجای گذاشت.
انفجار و آتشسوزی در خط لوله گاز در میدان نفتی مارون ۴ در نزدیکی اهواز در اواسط تیرماه سال گذشته نیز یک کشته و یک زخمی برجای گذاشت.
همچنین انفجار و آتشسوزی در یک خط لوله گاز در ۳۰ کیلومتری گناوه در روز شنبه، ۱۶ مرداد ۹۵، دستکم یک کشته و سه مجروح بر جای گذاشت.
حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس نهم، درکانال تلگرامی خود ضمن انتقاد شدید از حسن روحانی نوشته بود که اکثر آتشسوزیها در تاسیسات نفتی ایران «با برنامه» بوده و «دستگاههای ذیربط نتوانستهاند غیرعمدی بودن این اتفاقات را به جامعه ثابت کنند».
در مقابل علیمحمد بساقزاده، مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ضمن رد احتمال «خرابکاری» و «هدایت شده» بودن این آتشسوزیها تاکید کرده بود که هر کسی «نمیتواند به راحتی به تاسیسات پتروشیمی دسترسی داشته باشد تا حادثه ایجاد کند».
با این حال غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل ایران، روز ششم شهریور ۹۵، حمله سایبری به بعضی از مجتمعهای پتروشیمی را تأیید کرده و گفته بود که در بازرسیهای سازمان پدافند غیرعامل در یکی از دو مجتمع پتروشیمی ویروسهایی که به صورت غیرفعال وجود داشت، کشف شده است.
وی در مهر ماه ۹۵ نیز اعلام کرده بود که «لایههای ایمنی، امنیتی و دفاعی» در مناطق نفتی از جمله اهواز، ماهشهر، عسلویه و خارک «با ساختاری نوین» تشکیل میشود.
همچنین خبرگزاری آسوشیتدپرس روز پنجشنبه اول مهر ۹۵ با اشاره به آتشسوزیهای پیاپی در پتروشیمیهای ایران گزارش داده بود که تداوم این حوادث احتمال سوءظن به هک شدن سیستمهای پتروشیمی و خرابکاریهای نرمافزاری در ایران را افزایش داده است.