لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۳۲

چهار خبرنگار رادیو آزادی در تاجیکستان هدف حمله افراد لباس‌شخصی قرار گرفتند


ناآرامی‌ها در شهر خاروغ تاجیکستان، روز دوشنبه، ۲۶ اردیبهشت
ناآرامی‌ها در شهر خاروغ تاجیکستان، روز دوشنبه، ۲۶ اردیبهشت

دو خبرنگار سرویس تاجیکستان در رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی روز سه‌شنبه، ۲۷ اردیبهشت، پس از مصاحبه با یکی از سازمان‌دهندگان راهپیمایی اعتراضی در منطقه ناآرام بدخشانِ تاجیکستان هدف حمله مهاجمان ناشناس قرار گرفتند.

چند فرد با لباس‌ شخصی روز سه‌شنبه با بستن راه خودروی ملارجب یوسفی و برات یوسفی، خبرنگاران رادیو آزادی در دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، پس از ضرب‌ و شتم، آنها را با زور همراه خود برده و تجهیزات و تلفن شخصی این خبرنگاران را نیز ضبط کردند.

حدود ۳۰ دقیقه بعد، دو روزنامه‌نگار دیگر به نام‌های انوشیروان عارف‌اف و نسیم عِصام‌اف، از روزنامه‌نگاران همکار رادیو آزادی و صدای آمریکا، به همان شیوه، مورد حمله قرار گرفتند.

این حملات پس از آن رخ داد که خبرنگاران یادشده مصاحبه‌های جداگانه‌ای با اُلفَت‌خانم محمدشاه‌اِوا، فعال حقوق مدنی معروف تاجیک، انجام دادند.

مقامات تاجیکستان خانم محمدشاه‌اوا را به سازماندهی تظاهرات ۲۶ اردیبهشت در منطقه ناآرام بدخشان کوهستانی متهم کرده‌اند، اتهاماتی که او آن را رد می‌کند.

گزارش بخش تاجیکی رادیو اروپای آزاد در مورد این تحولات:

مقامات می‌گویند که در جریان این اعتراضات در شهر خاروغ در بدخشان، یکی از اهالی محل کشته و سه افسر پلیس نیز زخمی شده‌اند. اهالی این شهر می‌گویند چندین غیرنظامی نیز زخمی شده‌اند، اما مقامات نامی از آنها نبرده‌اند.

این ناآرامی پس از آن آغاز شد که گروهی از معترضان پس از برآورده نشدن خواسته‌هایشان که برکناری والی بدخشان و شهردار خاروغ، تحقیق عادلانه در مورد مرگ گلبدین ضیابکف و رهایی بازداشت‌شدگان بود، در بین راه در محله چینک با صفی از مأموران نیروی انتظامی مواجه شدند. ماموران در این محل علیه معترضان از گاز اشک‌آور و گلوله لاستیکی استفاده کردند.

جیمی فلای، رئیس و مدیر عامل رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، در بیانیه‌ای حمله به خبرنگاران در تاجیکستان را محکوم کرده و گفت که رادیو آزادی بارها از مقامات تاجیکستان خواسته است تا کارزار فشار دولت علیه رسانه‌های آزاد را متوقف کنند.

اوضاع در بدخشان تاجیکستان از نوامبر ۲۰۲۱، شش ماه پیش، زمانی که نیروهای امنیتی گلبدین ضیابکف، یک مرد محلی تحت تعقیب به اتهام آدم‌ربایی را زخمی کردند، متشنج بوده است.

مردم محلی در آن زمان با تجمع خواستار تحقیق در مورد مرگ او شدند و این اعتراضات سپس به خشونت کشیده شد و با شلیک نیروهای امنیتی به سمت جمعیت، دست‌کم یک نفر کشته شد.

امامعلی رحمان، رئیس‌ جمهور تاجیکستان، در نزدیک به سه دهه حکومت خود کنترل شدیدی بر وضعیت سیاسی کشور اعمال کرده و تجمع اعتراضی در این کشور ۹٫۵ میلیون نفری در این سه دهه نادر بوده است.

XS
SM
MD
LG