لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۴۷

درخواست پاریس برای «آزادی فوری» هفت فرانسوی زندانی در ایران؛ «لویی آرنو ۳۵ ساله هم در اوین است»


لویی آرنو، شهروند ۳۵ ساله فرانسوی که در زندان اوین در بازداشت است
لویی آرنو، شهروند ۳۵ ساله فرانسوی که در زندان اوین در بازداشت است

فرانسه روز پنجشنبه ششم بهمن‌ماه خواهان «آزادی فوری» هفت شهروند فرانسوی زندانی در ایران شد و ضمن محکومیت تداوم بازداشت این افراد، این وضعیت را «توجیه‌ناپذیر و غیر قابل قبول» خواند.

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه برای نخستین بار از لویی آرنو، شهروند ۳۵ ساله فرانسوی زندانی در ایران، نام برد که به گفته او، جزء «گروگان‌های فرانسوی» در ایران است.

آن-کلر لژاندر تصریح کرد که این شهروند فرانسوی ششم مهرماه امسال در جریان اعتراضات سراسری در ایران دستگیر شد. بازداشت این شهروند ۳۵ ساله فرانسوی در شرایطی صورت گرفته است که بنابر اعلام سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، او با «مقاصد گردشگری» به ایران سفر کرده بود.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز هشتم مهر همزمان با سرکوب اعتراضات از سوی نیروهای امنیتی، در بیانیه‌ای از بازداشت دست‌کم «۹ تبعه خارجی» از جمله فرانسه به اتهام «مشارکت در اعتراضات» خبر داده بود.

خانم لژاندر در عین حال با ابراز نگرانی شدید از وضعیت وخیم جسمانی برنارد فیلن، دیگر شهروند فرانسوی-ایرلندی زندانی در ایران، بر نیاز مبرم او به دسترسی به مراقبت‌های پزشکی تاکید کرد.

این سخنگو همچنین محرومیت آقای فیلن از مراقبت‌های پزشکی به دستور مقام‌های جمهوری اسلامی را «غیر قابل قبول» خواند.

هفته گذشته، خواهر آقای فیلن اعلام کرده بود که برادرش اعتصاب غذا را متوقف کرده ولی «کماکان مصمم است و اگر پیشرفتی صورت نگیرد دوباره اعتصاب غذا خواهد کرد».

آقای فیلن که به بیماری قلبی مبتلاست، از روز نخست سال جدید میلادی اعتصاب غذا کرده بود اما دوشنبه هفته گذشته اعتصاب غذای خشک را آغاز کرد.

خانواده این زندانی در روزهای اخیر گفتند که از طریق وزارت خارجه فرانسه به طور غیرمستقیم با آقای فیلن در تماس هستند. او اکنون در زندان وکیل آباد مشهد زندانی است.

برنارد فلين ۶۴ ساله، مشاور جهانگردی و ساکن پاریس است که پس از آغاز اعتراضات سراسری در ایران بازداشت شد و از سوی جمهوری اسلامی به «تبلیغ علیه نظام» و «عکاسی از ماموران انتظامی و امنیتی» متهم شده است.

علنی شدن نام «لویی آرنو» برای نخستین‌بار

فرانسه پیشتر از تداوم بازداشت «هفت گروگان فرانسوی» در ایران خبر داده بود، اما نام لویی آرنو را روز پنجشنبه برای نخستین بار علنی کرد.

ژان میشل و سیلوی آرنو در همین روز در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه تایید کردند که لویی آرنو، فرزند ۳۵ ساله این زوج فرانسوی، اوایل پاییز امسال در ایران بازداشت شده است.

این زوج فرانسوی با تاکید بر این که پسرشان فقط یک جهانگرد است، گفتند: «پسر ما نه توطئه‌گر، نه جاسوس و نه شرور است. او یک شهروند ساده در این دنیاست که به قصد شناخت و درک بهتر جهان سفر می‌کند.»

به گفته این زوج، پسرشان از تابستان سال گذشته و به محض اعلام پایان همه‌گیری کرونا، جهانگردی را از سر گرفت.

بر اساس اظهارات پدر و مادر لویی آرنو، او پاریس را به مقصد ایتالیا ترک کرد و سپس با گذر از یونان، ترکیه، گرجستان و ارمنستان در روز ۱۱ شهریور وارد ایران شد.

این زوج فرانسوی با «خودسرانه» خواندن بازداشت فرزندشان از سوی جمهوری اسلامی، تایید کردند که او اکنون در زندان اوین محبوس است.

والدین لویی آرنو همچنین تاکید کردند که فرزندشان «در هیچ تظاهراتی شرکت نکرده و نظرات خصمانه علیه ایران، دولت جمهوری اسلامی یا اسلام ابراز نکرده است».

این زندانی فرانسوی چند هفته پس از بازداشت توانست با خانواده تماسی تلفنی داشته باشد و به گفته سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، سفیر این کشور در تهران روز ۲۰ آذر با او در اوین ملاقات کرد.

والدین این زندانی همچنین نسبت به پیامدهای جسمی و روانی «شرایط بسیار سخت» بازداشت فرزندشان و ارتباط نداشتن با او ابراز نگرانی کردند.

آن-کلر لژاندر نیز روز پنجشنبه شرایط نگهداری این شهروند فرانسوی در زندان اوین را «بسیار سخت» توصیف کرد.

پیشتر سسیل کولر، عضو فدراسیون آموزش و فرهنگ سندیکای نیروی کار فرانسه و همسرش ژاک پاریس، فریبا عادلخواه، پژوهشگر ایرانی-‌فرانسوی و بنژامن (بنجامین) بریر، جهانگرد فرانسوی، به عنوان شهروندان فرانسوی زندانی در ایران معرفی شده بودند.

کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه، در گفت‌وگوی تلفنی با حسین امیرعبداللهیان همتای ایرانی خود خواستار آزادی «هفت گروگان فرانسوی» زندانی در ایران شده بود.

بر اساس اعلام وزارت خارجه فرانسه، خانم کولونا در این گفت‌وگوی تلفنی که روز چهارشنبه انجام شد، بازداشت شهروندان فرانسه در ایران را «خودسرانه» خواند.

حکومت جمهوری اسلامی متهم است با بازداشت شهروندان خارجی و ایرانیان دوتابعیتی به دنبال اعمال فشار بر کشورهای خارجی در جهت برآورده شدن خواسته‌های خود است.

مقام‌های جمهوری اسلامی مدعی‌اند که اعتراضات جاری در ایران «طراحی» خارجی داشته و علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، آمریکا و اسرائیل را در این زمینه متهم کرده است.

سرکوب مرگبار و خشونت‌آمیز اعتراضات در ایران، موجب موج تازه‌ای از تحریم‌های حقوق بشری کشورهای غربی علیه جمهوری اسلامی شده و روابط تهران با غرب را تیره‌تر کرده است.

بر اساس گزارش‌های خبرگزاری فرانسه، آسوشیتدپرس و وب‌سایت رادیو فردا؛ م.ت/آ.ت.
XS
SM
MD
LG