افزایش ۱۵ درصدی «تصادفات ساختگی» در سال ۱۴۰۱ با هدف «دریافت دیه و کسب درآمد»
معاون سازمان پزشکی قانونی ایران خبر داد که ۸۳۱ پروندۀ «تصادفات ساختگی» در سال گذشته توسط کارشناسان این سازمان تشخیص داده شده که در مقایسه با سال ۱۴۰۰، نزدیکبه ۱۵ درصد رشد داشته است.
روزنامه اعتماد، چاپ تهران، روز شنبه ۲۱ مرداد به نقل مسعود قادیپاشا نوشت که علاوهبر آمار ذکر شده، «هزار و ۱۰۶ پروندۀ تصادف» نیز در سال ۱۴۰۱ وجود داشت که در آنها، افراد برخی از جراحات را «به صورت ساختگی به دیگر جراحات خود» افزوده بودند.
بر اساس این گزارش، «مشکلات اقتصادی و یکسری ناهنجاری اجتماعی» برخی شهروندان را واداشته تا بخواهند از طریق تصادفهای ساختگی، کسب درآمد کنند؛ به این معنا که «صحنهای از یک تصادف ساختگی را بسازند و راننده و شرکت بیمه را مجبور کنند به آنها دیه و خسارت پرداخت کنند».
اعتماد نوشته است که این افراد بیشتر «ماشینهای گرانقیمت و لوکس» را برای تصادف ساختگی انتخاب میکنند و «در این نمایش ساختگی معمولاً چندین نفر در پشت صحنه به عنوان همتیمی» با فردی که «صحنهزن» خوانده شده، همکاری دارند.
این گزارش میافزاید تقریباً «یکسوم» تصادفهایی که برای آنها دیه پرداخت میشود «ساختگی» هستند و شرکتهای بیمه «سالانه دو هزار میلیارد تومان» برای این دست تصادفات پرداخت میکنند.
در سالهای اخیر، با تشدید بحران اقتصادی در کشور وضعیت معیشت مردم نیز روز به روز دشوارتر شده است.
یک نماینده مجلس شورای اسلامی روز سوم خرداد امسال با بیان اینکه تعداد افراد «زیر خط فقر» به ۲۸ میلیون نفر رسیده است، دربارۀ آسیبهای اجتماعی ناشی از «سقوط اقتصادی برخی اقشار جامعه در یک دهه اخیر» هشدار داد.
پیشتر، علی آقامحمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبر جمهوری اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در اردیبهشت امسال خبر داده بود که دستکم ۱۹میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت ایران از امکانات اولیه زندگی مانند مسکن، اشتغال، تحصیلات تا ۱۲ سال، سلامت، خوراک و پوشاک محروم هستند.
فلسطینیها نخستین سفیر سعودی را پذیرفتند
همزمان با ادامۀ مذاکرات عربستان سعودی و اسرائیل برای عادیسازی روابط دو کشور، نخستین سفیر سعودی استوارنامۀ خود را به تشکیلات خودگردان فلسطینی تحویل داد.
به گزارش خبرگزاری «وفا»، رسانۀ رسمی تشکیلات خودگردان فلسطینی، مجدی الخالدی مشاور دیپلماتیک رئیس این تشکیلات روز شنبه ۲۱ مرداد در اردن، استوارنامۀ نایف السدیری را دریافت کرد.
بر اساس این گزارش، آقای الخالدی این اقدام ریاض را «گامی مهم» در تقویت مناسبات «برادرانۀ» دو ملت دانسته است.
وزارت خارجه عربستان سعودی نیز تأیید کرد که نایف السدیری به عنوان نخستین سفیر «فوقالعاده» و «غیرمقیم»ِ این کشور در اردن حضور خواهد داشت.
خبرگزاری رویترز به نقل از طلال عوکل، تحلیلگر فلسطینی، نوشت که این انتصاب دیپلماتیک را میتوان «نیمگامی» در راستای تأسیس دفتر نمایندگی عربستان سعودی در کرانۀ باختری اشغالی قلمداد کرد.
رسانۀ اسرائیلی جروزالمپست نیز در واکنش به انتصاب سفیر از سوی ریاض نوشت این اقدام به عنوان پیامی از سوی عربستان سعودی تلقی میشود مبنیبر اینکه توافق عادیسازی با اسرائیل، بر روابط ریاض با فلسطینیان «تأثیری نخواهد گذاشت».
این اقدام ریاض چند روز پس از آن صورت گرفت که محمود عباس با ملک عبدالله، پادشاه اردن، در امان پایتخت این کشور دیدار کرد و یکی از محورهای مذاکرات، توافق احتمالی عادیسازی بین اسرائیل و عربستان سعودی بود.
آقای عباس قرار است روز یکشنبه برای شرکت در نشست سهجانبه با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر و ملک عبدالله به قاهره سفر کند.
روزنامه وال استریت جورنال روز ۱۸ مرداد با استناد به گفتههای مقامات آمریکایی گزارش داد که اصول کلی چارچوب توافق عربستان سعودی برای به رسمیت شناختن اسرائیل در ازای ارائه امتیازاتی به فلسطینیها، تضمینهای امنیتی ایالات متحده و کمکهای هستهای غیرنظامی، حاصل شده است.
«ممانعت از دسترسی» حامی بهادری، شهروند بهایی زندانی، به امکانات درمانی مناسب
گزارشها از ایران حاکی است حامی بهادری، شهروند بهایی که دوران محکومیت پنجساله خود را در زندان اوین سپری میکند، از دسترسی به امکانات پزشکی مناسب محروم مانده است.
خبرگزاری حقوق بشری هرانا روز شنبه گزارش داد این شهروند بهایی از بیماریهایی از جمله «قارچ پوستی»، «مشکلات شدید هموروئید و زانو»، «سردردهای میگرنی» و «دنداندرد» رنج میبرد.
بر اساس این گزارش با وجود گذشت بیش از سهماه از شروع علائم بیماری آقای بهادری، مراجعۀ او به بهداری زندان اوین عملاً «بینتیجه» بوده و مسئولان زندان با «سنگاندازی» این شهروند بهایی را از رسیدگی درمانی مناسب و اعزام به بیمارستان خارج از زندان محروم کردهاند.
رادیوفردا بهطور مستقل نمیتواند صحت این اطلاعات را تأیید کند.
آقای بهادری که ۲۶ سال سن دارد، ۳۰ مهرماه سال گذشته در خانهاش در تهران با حضور مأموران وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی در خرداد امسال او را بابت اتهام انتسابی «اجتماع و تبانی» به پنج سال حبس و از بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم کرد.
این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران تأیید شد.