لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۰۹

جو امنیتی و بازداشت، پاسخ حکومت به تجمع سراسری معلمان؛ «با این همه هیاهو، حاصل وعده‌ها کو؟»


آغاز تجمع معلمان در سنندج
آغاز تجمع معلمان در سنندج

در پاسخ به فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، تجمعات معلمان در شهرهای مختلف ایران از جمله مناطق کردنشین روز پنج‌شنبه، ۲۶ خردادماه، در میانه جو شدید امنیتی و حضور نیروهای انتظامی و اطلاعاتی آغاز شده است.

تصاویر متعددی از گردهمایی معلمان در شهرهای زنجان، شهرکرد، اردبیل، ملایر، مریوان، سنندج، کرمانشاه، تهران، اندیمشک، سقز، بوکان، همدان، خرم‌آباد، کاشمر، بندرعباس، بیجار، ساری و کرج منتشر شده است.

ویدئوهایی هم از تهران نشان می‌دهد ماموران امنیتی و یگان ویژه به طور گسترده مقابل مجلس شورای اسلامی حضور دارند تا مانع از برگزاری تجمع شوند.

کاربران شبکه‌های اجتماعی همچنین از جو شدید امنیتی در مشهد برای جلوگیری از گردهمایی معلمان خبر می‌دهند.

در مریوان، معلمان با وجود جو امنیتی سنگین، مقابل اداره آموزش و پرورش این شهرستان تجمع کردند.

گزارش‌ها در شبکه‌های اجتماعی حاکی است در شهر کامیاران، حضور نیروهای امنیتی در کوچه‌ها و خیابان‌های منتهی به اداره آموزش و پرورش این شهر، به اندازه‌ای است که حالت «حکومت نظامی» به خود گرفته است.

کاربران شبکه‌های اجتماعی از شکل‌گیری هسته‌های اولیه تجمع در اصفهان با وجود حضور پرتعداد نیروهای امنیتی و پلیس خبر داده بودند.

این تجمع همزمان شده است با سفر ابراهیم رئیسی، رئیس‌ جمهور، به اصفهان.

در شهرهایی که تجمعات امکان برگزاری پیدا کرده، معلمان خواستار آزادی همکاران زندانی خود شده و به تورم و گرانی اعتراض کرده‌اند.

در کرمانشاه معلمان شعار می‌دادند: «با این همه هیاهو، حاصل وعده‌ها کو؟» یکی از شعارهایی که تقریبا در همه تجمعات تکرار می‌شد «معلم زندانی، آزاد باید گردد» بود.

همچنین خبر رسیده است که عزیز قاسم‌زاده، معلم و سخنگوی کانون صنفی فرهنگیان گیلان، صبح امروز پنج‌شنبه، ۲۶ خرداد، قبل از آغاز تجمعات اعتراضی معلمان در رشت، توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.

گزارش‌ها حاکی است چند مامور امنیتی، با ضرب و شتم این فعال فرهنگی را سوار یک آمبولانس کرده و با خود برده‌اند.

گزارش‌ها همچنین حاکی از بازداشت محمود صدیقی‌پور، دیگر عضو کانون صنفی معلمان گیلان، توسط نیروهای امنیتی در همان ابتدای تجمع است.

در پایان تجمع نیز انوش عادلی و جواد سعیدی، دو معلم گیلانی دیگر، بازداشت شدند.

فعالان فرهنگی در این شهر از پرتاب گاز اشک‌آور و حتی «فحاشی» از سوی ماموران برای متفرق کردن معلمان خبر داده و گفته‌اند ماموران قصد بازداشت‌های بیشتری را داشتند که به دلیل جمعیت زیاد معلمان، موفق به این کار نشدند.

دست‌کم ده فعال صنفی در سقز و دیواندره نیز در آستانه فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران برای تجمع سراسری معلمان بازداشت شدند.

پیش از آن نیز ماموران اداره اطلاعات و اطلاعات سپاه شماری از فعالان صنفی و فرهنگی را تلفنی احضار و آنها را درباره شرکت در تجمعات امروز تهدید کرده بودند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن صدور فراخوان برای تجمع دوباره معلمان، خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط همه معلمان بازداشتی شده است.

بیانیه این شورا می‌گوید: «با صدایی بلند و رسا اعلام می‌کنیم، چنان‌چه همکاران ما سریعاً و بی‌قید و شرط آزاد نشوند، و خواسته‌های به‌حق و قانونیِ معلمانِ ایران اجرا نشوند، اعتراضات صنفی ادامه خواهد یافت.»

معلمان ایران در این سال‌ها بارها در اعتراض به وضعیت معیشتی و بی‌توجهی حکومت به خواسته‌های خود تجمعات اعتراضی مسالمت‌آمیز برگزار کرده‌اند، اما واکنش حاکمیت نسبت به این تظاهرات مسالمت‌آمیز، بازداشت و برخورد خشونت‌آمیز و سرکوب بوده است.

تصویب ناقص طرح رتبه‌بندی معلمان، اجرا نشدن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و سرکوب «مستمر و نظام‌مند» فعالان صنفی و نیز بازداشت معلمان، از محورهای اصلی اعتراضات فرهنگیان در یک سال گذشته بوده است.

با استفاده از گزارش‌های شبکه‌های اجتماعی، هرانا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG