لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۰۱

حکم دادگاه دانمارک به دیپورت دوباره زن پناهجوی کُرد ایرانی؛ وزیر مهاجرت به مجلس می‌رود


عکسی که شبکه حقوق بشر کردستان از قدم‌خیر حقانی‌زاده، پناهجوی ایرانی در دانمارک در کنار خانواده‌اش منتشر کرده است
عکسی که شبکه حقوق بشر کردستان از قدم‌خیر حقانی‌زاده، پناهجوی ایرانی در دانمارک در کنار خانواده‌اش منتشر کرده است

در پی انتشار ویدئویی از ضرب و جرح زن پناهجوی ایرانی در کمپی در دانمارک، وزیر مهاجرت این کشور برای ادای توضیحات به مجلس فراخوانده شد.

یورونیوز روز جمعه، ۱۲ فروردین، به نقل از یک شبکه تلویزیونی دانمارک خبر داد که ماتیاس تسفایه، وزیر مهاجرت، به کمیته‌ای در مجلس این کشور «احضار شده» تا به سوالات نمایندگان درباره «آزار فیزیکی پناهجوی ایرانی کرد» در زمان استرداد و اخراج از دانمارک توضیح بدهد.

در همین حال، به گفته همسر قدم‌خیر حقانی‌زاده، زن پناهجوی کُرد ایرانی که در کمپی در دانمارک مورد ضرب و جرح قرار گرفت، قرار است پس از طی مراحل اداری با خانواده‌اش دوباره به ایران بازگردانده شود.

هه‌نگاو، سایت حقوق بشری که اخبار مناطق کُردنشین ایران را پوشش می‌دهد، روز جمعه خبر داد که دادگاه کپنهاگ برای خانم حقانی‌زاده قرار یک ماه بازداشت صادر کرده و او از آن جا به بازداشتگاه پلیس این شهر منتقل شده است.

سیروس عزیزی‌زاده، همسر خانم حقانی‌زاده، درباره آخرین وضعیت او به هه‌نگاو گفت:‌ «قاضی در دادگاه گفته است که قدم‌خیر باید در بازداشت به سر ببرد تا کارهای اداری او، همسر و فرزندانش به اتمام رسیده و متعاقباً دیپورت شوند.»

آقای عزیزی‌زاده افزود: «[دادگاه عقیده دارد که] اگر خانم حقانی‌زاده آزاد شود به کشور دیگری خواهند رفت و برای همین تا زمانی که کارهای اداری آنها تمام و به ایران دیپورت می‌شوند، او در بازداشت به سر ببرد.»

در روزهای گذشته ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که چند پلیس و کارمند کمپ پناهندگان در دانمارک، خانم حقانی‌زاده را با صورت بر روی زمین خوابانده و قصد بستن دست‌ها یا احتمالا پاهای او را دارند.

سایت‌های حقوق بشری دلیل این اقدام خشونت‌آمیز را مقاومت این پناهجو در مقابل استرداد خود و فرزندانش به ایران اعلام کرده بودند.

یورونیوز روز جمعه به نقل از توییت اسکندر صدیق، نماینده مستقل فلسطینی‌الاصل از حزب سبزها در دانمارک، نوشت: «من طاقت ندارم به سرنوشتی که در انتظار زن کردی [است] که دیروز به اجبار تبعید شد، فکر کنم. تِسفایه را برای ادای توضیحات فراخواندم تا توضیح دهد که آیا واقعاً قرار است این گونه با مردم رفتار کنیم یا نه؟»

در همین حال خبرگزاری‌های داخل ایران گزارش دادند که در روز جمعه، ۱۲ فروردین، سفارت جمهوری اسلامی ایران با ارسال یادداشت رسمی به این اقدام «غیرانسانی» پلیس دانمارک اعتراض کرده است.

به نوشته خبرگزاری مهر، افسانه نادی‌پور، سفیر جمهوری اسلامی ایران در دانمارک، روز جمعه با مقامات دانمارکی «ملاقات و مراتب اعتراض دولت ایران را به دولت این کشور اعلام کرده و خواستار برخورد با خاطیان و عذرخواهی شده است».

هه‌نگاو گزارش داده است که پدر و پدر همسر خانم حقانی‌زاده هر دو از فعالان سیاسی کُرد و از اعضای حزب دموکرات کردستان بوده‌اند. پدر این پناهجو پیشتر توسط نیروهای جمهوری اسلامی ایران «کشته شده و پدر همسر او نیز پس از بازداشت در زندان کرمانشاه اعدام شده بود».

قدم‌خیر حقانی‌زاده به همراه خانواده‌اش از چند سال پیش به عنوان پناهجو به دانمارک رفته بود، اما اداره مهاجرت دانمارک به بهانه این‌ که او با پاسپورت از ایران وارد ترکیه شده و بر همین اساس مشکلی برای ماندن در ایران ندارد در طول ۸ سال گذشته درخواست‌ او برای پناهندگی را چند بار رد کرده است.

در این گزارش با اشاره به این که خانواده خانم حقانی‌زاده و همسر او از «اقلیت دینی یارسان» هستند اشاره شده است که دیپورت او و خانواده‌اش به ایران می‌تواند برای آنها خطر جدی ایجاد کند.

XS
SM
MD
LG