لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۲۴

معاون وزارت بهداشت: آمار مرگ و میر کرونا تا یک ماه و نیم دیگر صعودی خواهد بود


ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران، با تاکید بر نقش فقدان واکسن در شرایط بحرانی جدید کرونا در کشور هشدار داد که آمار مرگ و میر حتی بدون برگزاری مراسم مذهبی «تا یک ماه و نیم دیگر» صعودی خواهد بود.

آقای حریرچی به خبرگزاری ایلنا گفت: «اگر واکسیناسیون دچار بدعهدی یا مشکلات مالی و بعضی مسائل داخلی نمی‌شد و اگر زودتر انجام می‌شد، قاعدتا چنین وضعی را نداشتیم.»

وی برخلاف دیگر مقام‌های بهداشتی و اظهارات پیشین خودش که مسئولیت اصلی همه‌گیری کرونا در ایران را متوجه عملکرد شهروندان می‌دانستند، افزود: «واقعیت این است که ما نمی‌توانیم همه مسئولیت‌ها را متوجه مردم کنیم.»

این مقام وزارت بهداشت در عین حال اضافه کرد: «اگر اعمال قانون و حمایت مالی از اقشار آسیب‌پذیر بیشتر می‌شد دچار این مشکل نمی‌شدیم.»

ایرج حریرچی در عین حال پیش‌بینی «چندین مرجع بین‌المللی» درباره وضعیت کرونا در ایران را تکرار کرده و هشدار داد: «متاسفانه ما تا یک ماه دیگر تعداد موارد و ابتلاهایمان بالا خواهد رفت و تا یک ماه و نیم دیگر موارد مرگ صعودی خواهد شد.»

وی بدون بر زبان آوردن نام ماه محرم هشدار داد که پیش‌بینی این مراجع در شرایطی خواهد بود که «ما در داخل کشور هم عامل تشدیدکننده تجمع نداشته باشیم، چون آنها بر اساس یک شرایط عادی ارزیابی را انجام دادند.»

اظهارات وی در شرایطی منتشر می‌شود که در روزهای اخیر، رکورد شمار قربانیان کرونا در ایران به دلیل همه‌گیری سویه دلتا چند بار شکسته شده و روز ۱۸ مرداد، بر اساس آمار دولتی، دست‌کم ۵۸۸ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری ویروسی در کشور جان باختند.

این آمار در حالی به رسانه‌ها اعلام شده که بر اساس بررسی‌های منابع مستقل، میزان آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران، دست‌کم دو تا سه برابر آمار دولتی است.

محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران، نیز روز دوشنبه بار دیگر بر بیشتر بودن آمار واقعی کرونا از موارد اعلامی تأکید کرد و افزود در این باره کسانی باید پاسخگو باشند که «برای تحدید ورود واکسن بیانیه دادند».

این آمار و اخبار از وضعیت بحرانی ایران در حالی منتشر می‌شود که هم مقامات مذهبی و هم مقامات رسمی همچنان بر برگزاری عزاداری‌های ویژه ماه محرم اصرار دارند و صرفاً بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این‌گونه مراسم تأکید می‌کنند.

رهبر جمهوری اسلامی در دی‌ماه ۹۹ اعلام کرد که ورود واکسن آمریکایی و بریتانیایی کرونا به ایران «ممنوع» است و نباید ساخت واکسن در داخل کشور «مورد انکار» قرار بگیرد، اما پس از گذشت چندین ماه هنوز از هیچ‌ یک از انواع واکسن داخلی خبری نیست و واکسیناسیون تنها با معدود نمونه‌های خارجی واکسن در حال انجام است.

در طول ماه‌های همه‌گیری کرونا در ایران، دولت روحانی به دلیل مشکلات در پرداخت حمایت‌های مالی از شهروندان، موفق به تعطیلی‌های طولانی‌مدت همچون دیگر کشورهای دنیا نشد.

مقام‌های وزارت بهداشت نیز در این مدت، بی‌اعتنایی مردم به پروتکل‌های بهداشتی را عامل اصلی ابتلا به کرونا در ایران توصیف می‌کردند و نقش دولت و حاکمیت در اجبار و تشویق مردم به خانه‌نشینی را نادیده می‌گرفتند.

با استفاده از گزارش‌های ایلنا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG