لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۴۷

فرصت دوباره هاوایی برای به چالش کشیدن فرمان مهاجرتی ترامپ


دولت ترامپ می‌گوید که این فرمان شامل کشورهایی است که دولت‌های آنها برای شناسایی شهروندان مظنون همکاری نمی‌کنند.
دولت ترامپ می‌گوید که این فرمان شامل کشورهایی است که دولت‌های آنها برای شناسایی شهروندان مظنون همکاری نمی‌کنند.

یک قاضی فدرال اعلام کرد به ایالت هاوایی برای به چالش کشیدن فرمان مهاجرتی جدید دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا فرصت می‌دهد.

به گزارش روز جمعه (۱۴ مهر) خبرگزاری آسوشیتدپرس، دیوید واتسون، دادستان منطقه‌ای ایالات متحده اعلام کرده که ایالت هاوایی تا روز سه‌شنبه برای طرح دوباره دعوی علیه این فرمان فرصت دارد.

دولت ترامپ نیز تا روز شنبه هفته آینده (۱۴ اکتبر) برای پاسخ به این دعوی، زمان خواهد داشت.

جدیدترین فرمان مهاجرتی دولت آمریکا که منع سفر شهروندان سودانی به این کشور را حذف و به جای آن برای شهروندان چاد، کره شمالی و چند مقام ونزوئلا این محدودیت را در نظر گرفته، قرار است از ۱۸ اکتبر اجرایی شود.

این ممنوعیت مسافرتی شامل شهروندان ایران و چند کشور دیگر نیز می‌شود.

داگ چین، دادستان هاوایی در بیانیه‌ای اعلام کرده که این ایالت از آن رو با دو فرمان مهاجرتی اول و دوم ترامپ مخالفت کرد که آنها را «غیرقانونی» و مخالف «قانون اساسی» این کشور و علیه مسلمانان می‌دانست.

به گفته این مقام قضایی، «متأسفانه» فرمان مهاجرتی جدید نیز به دو فرمان قبلی شباهت زیادی دارد.

مخالفان فرمان مهاجرتی جدید دولت ایالات متحده می‌گویند این فرمان، «علاوه بر به سخره گرفتن قوانین مهاجرتی این کشور، اعمال تبعیض ملیتی است، اقتدار کنگره را به رئیس جمهور منتقل کرده، فاقد ارتباط منطقی برای غلبه بر مشکلاتی است که برای حل آنها طرح شده و به نظر می‌رسد قصد دارد وعده انتخاباتی دونالد ترامپ برای منع ورود مسلمان به ایالات متحده را محقق کند.»

دولت ترامپ اما می‌گوید که این فرمان برای جلوگیری از ورود افراد مظنون به فعالیت‌های تروریستی به آمریکا در دوره‌ای که نهادهای مسئول مشغول بازبینی سیستم کنترل و بررسی متقاضیان روادید و پناهجویان از کشورهای معین هستند، لازم است.

دولت ترامپ هم‌چنین می‌گوید که این فرمان شامل کشورهایی است که دولت‌های آنها از همکاری با آمریکا برای شناسایی شهروندان مظنون سر باز می‌زنند.

دادستان هاوایی از ماه فوریه که دولت اعلام کرد قصد دارد مانع سفر شهروندان هفت کشور مسلمان به آمریکا شود، با این تصمیم مخالفت کرده و آن را بارها به چالش کشیده‌است.

دادستانی ایالت هاوایی اسفندماه سال گذشته اعلام کرد که این ایالت به طور رسمی از فرمان مهاجرتی جدید دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، با امید به تعلیق این قانون اقامه دعوی کرده‌است.

داگ چین آن زمان نیز دربارهٔ دومین فرمان مهاجرتی ترامپ نیز گفته بود اگرچه این فرمان، برای پاسخ به اعتراضات، تغییراتی کرده، اما کماکان شبیه فرمان نخست در این زمینه است.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا روز جمعه، هفتم مهرماه، نخستین شکایت رسمی از سومین فرمان مهاجرتی رئیس جمهور این کشور در مورد شهروندان هشت کشور را تقدیم دادگاه کرد.

این اتحادیه که با حروف اختصاری «ای‌سی‌ال‌یو» شناخته می‌شود در نامه خود به قاضی یک دادگاه منطقه‌ای، فرمان مهاجرتی جدید را «نقض قانون اساسی آمریکا و قانون مهاجرت فدرال» توصیف کرده بود.

مدیر ای‌سی‌ال‌یو معتقد است که فرمان تازه هم همچون دو فرمان پیشین «هنوز اساساً [ابزار] منع مسلمانان» است و «مطمئناً تبعیض بر اساس ملیت» افراد.

این در حالی است که مقام‌های دولت آمریکا و حامیان فرمان مهاجرتی اخیر می‌گویند که شهروندان بیش از ۴۰ کشور دیگر مسلمان جهان و مسلمانان ساکن کشورهای دیگر مشمول فرمان مهاجرتی اخیر نیستند، از این‌رو این فرمان را نمی‌توان علیه مسلمانان تعبیر کرد.

نخستین شکایت رسمی از فرمان تازه در حالی به دادگاه رفته که به عقیده کارشناسان حقوق و قضا «به چالش کشیدن آن در مراجع قضایی دشوارتر خواهد بود».

به عقیده این دسته از کارشناسان حقوقی در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز، به چالش کشیدن فرمان جدید ریاست جمهوری در مراجع قضایی از آن رو دشوارتر خواهد بود که نتیجه تحلیل چندماهه شیوه بررسی تقاضای روادید و سفر به آمریکا در چند اداره فدرال است.

XS
SM
MD
LG