همزمان با تشدید تظاهرات و کشیده شدن اعتراضات به دانشگاههای هنگکنگ، درگیری میان معترضان و پلیس از شامگاه یکشنبه ۲۶ آبان افزایش یافت و دامنه آن در روز دوشنبه ۲۷ آبان نیز ادامه یافته است.
در حالی که پلیس در فاصله یکشنبه شب تا بامداد دوشنبه با کاربرد گاز اشکآور، ماشینهای آبپاش و گلوله لاستیکی در صدد بازداشت شماری از تظاهرکنندگان و بویژه دانشجویان در محوطه دانشگاهها بود، افرادی در میان معترضین با تیر و کمان و پرتاب بطریهای آتشزا، در تلاش دفاع از خود و سایر تظاهرکنندگان برآمدند.
سخنگوی پلیس هنگکنگ تهدید کرد در صورتی که تظاهرکنندگان از ابزار منجر به مرگ استفاده کنند، این نیروها نیز امکان استفاده از گلوله حقیقی در ابعاد محدود را رد نمیکنند.
با وجود این تهدید، دانشجویان با حضور بیشتر و سنگربندی در برابر ورودی دانشگاهها، با نیروهای پلیس مقابله کردند.
پس از آنکه دانشجویان دانشگاه پلیتکنیک شب قبل از آن را با بستنشینی در محوطه دانشگاه سپری کرده بودند، پلیس در تلاش ورود به دانشگاه و پایان تجمع آنها بود.
پلیس ضربالاجل داده بود که اگر دانشجویان این دانشگاه را ترک نکنند، وارد عمل خواهد شد.
پلیس برای تحقق هدف خود، شماری از جادهها و خیابانها را مسدود کرده بود؛ این امر به گریز دانشجویان و تظاهرکنندگان دیگر به درون محوطه دانشگاهها و ایجاد آتشسوزیهایی با هدف سد کردن راه پلیس، منجر شد.
مراکز پزشکی هنگکنگ از انتقال ۳۸ زخمی در طول درگیریهای نیمه شب به بیمارستانها خبر دادهاند. یک پلیس نیز از ناحیه پا زخمی شد.
صدها نیروی پلیس نتوانستند اوضاع را کنترل کند اما شماری از افراد را دستگیر کردند که تعداد دقیق آنها هنوز اعلام نشدهاست.
ساعاتی قبل از آن نیز، هزاران تن از مردم هنگکنگ روز یکشنبه با تشکیل زنجیره انسانی در مرکز این جزیره، از خواستههای معترضین علیه حکومت وابسته به چین، حمایت کردند.
تظاهرات از هفته گذشته و بعد از زخمی شدن شدید یک دانشجو و سپس مرگ او در مقابله خشونتبار پلیس، تشدید شدهاست.
شماری از دانشگاهها احتمال پایان ترم تحصیلی جاری زودتر از موعد مقرر را بررسی کردهاند.
با تشدید بحران، افزون بر مراکز آموزش عالی، مدارس و کودکستانها نیز تعطیل شدهاند.
اعتراضهای هنگکنگ اواخر اردیبهشت امسال، ابتدا در اعتراض به پیشنویس لایحه استرداد با چین، آغاز شد اما اهداف آن در طول ماههای گذشته تغییر ماهیت یافت و به درخواست جدایی کامل از چین، رسید.
با وجود اخلال در روند کار و زندگی عادی در این جزیره هفت و نیم میلیون نفری در ماههای گذشته و کاهش چشمگیر گردشگری، تظاهرکنندگان تأکید کردهاند که از خواستههای خود عدول نخواهند کرد.
آمریکا از دولت چین خواسته است با احترام به تعهداتش بر اساس بیانیه مشترک آمریکا – چین، آزادیهای مدنی مردم هنگکنگ را رعایت کرده و معترضان بازداشتی را آزاد کند.
سنای آمریکا از جمله با حمایت سناتور میچ مککانل رهبر اکثریت سنا، از چهارشنبه گذشته پیشنویس طرح تصویب تحریمها برای مجازات عوامل دخیل در سرکوب مردم هنگکنگ را به جریان انداخت.
هنگکنگ که حدود یکصد و پنجاه سال زیر تابعیت بریتانیا بود، از ۲۲ سال پیش در زیر حاکمیت چین قرار دارد.