برایان هوک به شبکه «سیانبیسی» گفته حمله به تاسیسان نفتی عربستان که واشینگتن ایران را عامل آن میداند «اقدام جنگی» بود و آمریکا به تقویب بنیه دفاعی خودش، عربستان و دیگر کشورها در برابر حملات احتمالی در آینده ادامه خواهد داد.
حمله به تأسیسات نفتی در بقیق و میدان نفتی خریص، در عربستان سعودی، اواخر شهریور ماه انجام شد و حوثیهای یمن مسئولیت آن را برعهده گرفتهاند. اما آمریکا و عربستان جمهوری اسلامی را متهم به انجام آن کردهاند. تهران این اتهام را رد کردهاست.
پیشتر مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، گفته بود «این حمله از جانب ایران بود و یک اقدام جنگی است».
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، روز ۱۹ آذرماه در گزارشی به شورای امنیت اعلام کرد که قادر نیست «به طور مستقل تایید کند» موشکها و پهپادهای مورد استفاده در حمله به تاسیسات نفتی عربستان، «منشا» ایرانی داشتهاند.
برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، ۲۳ آذر ماه در جریان «گردهمایی دوحه» در پاسخ به این پرسش سیانبیسی که آیا احتمال دارد حمله مشابهی دوباره صورت گیرد گفته «تروریسم معاصر این برتری را به قابلیتهای معمول در پیشگیری پیدا کرده که حالت نامتقارنی دارد».
او افزوده «ما این را میدانیم، چون ما موضع نیروهای خود در منطقه را تقویت کردهایم، و جلوی بیسیاری از حملات را گرفتهایم. ولی نمیتوان بهطور کامل جلوی نامتقارن بودن [حملات] را، که هر حکومت تروریستی از آن بهره میبرد، گرفت».
ایالات متحده میگوید ایران «دولت اصلی حامی تروریسم» در جهان است. جمهوری اسلامی این اتهام را رد کرده و میگوید تحریمهای آمریکا علیه ایران «تروریسم اقتصادی» است.
برایان هوک میگوید هرچند واشینگتن دست به واکنش متقابل و برابر علیه حملات به تاسیسات عربستان نزد، اما «ایران در نتیجه این [حملات] در انزوای بیشتری از از نظر دیپلماتیک قرار گرفته است».
آقای هوک در عین حال ابراز امیدواری کرده که شورای امنیت سازمان ملل دست به اقدامی بزند.
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران میگوید کشورش بر تواناییها و قابلیتهای دفاعی در برابر حملات افزوده است: «ما بنیه دفاع هوایی عربستان و سایر کشورها را تقویت کردهایم، و به تقویت قابلیتهای دفاعی سعودی و خودمان در منطقه ادامه خواهیم داد، تا جلوی تکرار این وقایع را بگیریم».
در خرداد ماه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، با اعلام «وضعیت اضطراری» به دلیل تنش با ایران، اعلام کرد بیش از هشت میلیارد دلار جنگافزار به عربستان و امارات و اردن میفروشد.
قانونگذاران مخالفان فروش تسلیحات به عربستان و امارات، بارها در مورد دخالت این دو کشور در جنگ یمن و پیامدهای آن ابراز نگرانی کردهاند و تلاش کردهاند محدودیتهایی در برابر فروش تسلیحات ایجاد کنند.
با این حال سنای آمریکا نتوانسته وتوی آقای ترامپ علیه منع فروش تسلیحات به عربستان و امارات را بیاثر کند.