لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۵۹

حدود ۱۰ درصد از جمعیت جهان به برق دسترسی ندارند؛ جهش کشورهای آسیایی


آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید در حالی که سال ۲۰۱۰ حدود ۷۶۲ میلیون نفر در کشورهای در حال توسعه آسیا دسترسی به برق نداشتند، این رقم در سال جاری به ۱۰۱ میلیون نفر کاهش یافته است.

چنین افت چشمگیری در خانوارهای فاقد دسترسی به برق، بیشتر به خاطر توسعه زیرساخت‌های هند و بنگلادش بوده است؛ دو کشوری که روی هم رفته ۱.۶ میلیارد جمعیت، معادل تقریبا یک پنجم جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند. با این حال هنوز حدود ۱۰ درصد از کل جمعیت جهان به برق دسترسی ندارند.

هم اکنون ۷۰ درصد کشورهای آسیایی دسترسی بالای ۹۰ درصدی به برق دارند و تنها کشورهایی مانند پاکستان، کره شمالی و میانمار وضعیت نامساعدی دارند.

کشورهای جنوب آفریقا (زیرصحرایی) بیشترین محرومیت از انرژی برق را در جهان دارند و وضعیت آنها نسبت به سال ۲۰۱۰ حتی بدتر شده است.

تا سال گذشته شمار افرادی که هنوز که برق دسترسی ندارند حدود ۷۵۰ میلیون نفر (تقریبا ۱۰ درصد جمعیت جهان) بود که ۵۹۷ میلیون نفر آنها ساکن جنوب آفریقا بودند.

در واقع تنها ۴۰ درصد از جمعیت آفریقای زیرصحرایی دسترسی به انرژی برق دارند.

این گزارش می‌افزاید طی دهه گذشته برق‌رسانی در کشورهای آسیایی شتاب زیادی داشت، اما این شتاب طی چهار سال گذشته به صورت چشمگیری کاهش یافته است.

شکوفایی انرژی‌های پاک

بخش قابل توجهی از رشد برق‌رسانی در جهان مدیون انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی و بادی است.

آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید از سال ۲۰۱۰ تا پارسال تقاضای جهانی برق سالانه ۲.۷ درصد رشد داشته و از سال جاری تا ۲۰۳۵ انتظار می‌رود رشد سالانه مصرف برق جهان حدود ۳ درصد باشد و بخش اعظم آن از انرژی‌های خورشیدی و بادی تامین شود.

طی پنج سال گذشته، ظرفیت تولید سالانه برق خورشیدی جهان چهار برابر شده و به ۴۲۵ هزار مگاوات رسیده و انتظار می‌رود شتاب رشد تولید برق خورشیدی و بادی در سال‌های پیش رو به شدت افزایش یابد و تولید برق از این منابع پاک تا سال ۲۰۳۵ از همه انواع انرژی برقی پیشی بگیرد.

برای سال جاری تولید حدود ۳۰ هزار تراوات ساعت برق در جهان پیش‌بینی می‌‌شود و سهم انرژی خورشیدی و بادی از این رقم ۱۶ درصد است. در سال ۲۰۳۰ تولید برق خورشیدی و بادی در جهان از ۱۱ هزار تراوات ساعت عبور خواهد کرد و سهم آنها در تولید برق جهان به ۲۸ درصد برسد.

در سال ۲۰۳۵ تولید برق جهان به نزدیک ۴۱ هزار تراوات ساعت خواهد رسید و سهم انرژی‌های تجدیدپذیر (با تولید بیش از ۱۸هزار تراوات ساعت برق) از این رقم حدود ۴۵ درصد خواهد بود؛ به عبارتی تا ۱۰ سال آینده تقریبا نیمی از برق جهان از منابع خورشیدی و بادی تامین خواهد شد.

XS
SM
MD
LG