لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۰۱

تورم نقطه به نقطه در فروردین به ۵۰ درصد رسید


بررسی سبد خوراکی خانوارها شامل ۱۶۴ قلم کالای مصرفی، نشان می‌دهد نرخ این اقلام ۴۳.۵ درصد رشد کرده است.
بررسی سبد خوراکی خانوارها شامل ۱۶۴ قلم کالای مصرفی، نشان می‌دهد نرخ این اقلام ۴۳.۵ درصد رشد کرده است.

جواد حسین‌زاده، رئیس مرکز آمار ایران، روز چهارشنبه اول اردیبهشت اعلام کرد نرخ تورم نقطه‌ به نقطه در فروردین امسال به حدود ۵۰ درصد رسیده و مواد خوراکی نیز بیش از ۴۳ درصد افرایش قیمت داشته است.

ایران یکی از بالاترین نرخ تورم‌ را در جهان دارد و تنها چند کشور انگشت شمار بیش از ایران با افزایش قیمت‌ها مواجه هستند.

صندوق بین‌المللی پول در تازه‌ترین گزارش خود از اقتصاد جهانی اعلام کرده که انتظار می‌رود نرخ تورم در ایران در سال جاری به ۳۹ درصد برسد.

رئیس مرکز آمار ایران گفته که هر سه نوع تورم سالانه،‌ نقطه به نقطه و ماهانه در فروردین «افزایش» یافته است.

به گفته آقای حسین‌زاده، تورم ماهانه در فروردین به ۲.۷ دهم درصد، تورم نقطه‌ به نقطه به ۴۹.۵ درصد و تورم سالانه به ۳۸.۹ درصد رسید.

بر اساس اظهارات وی، رسیدن نرخ تورم نقطه به نقطه به میزان ۴۹.۵ درصد، «نشان می‌دهد که میانگین قیمت‌ها نسبت به ماه مشابه پارسال رشد کرده است».

نرخ تورم سالانه هم در فروردین ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳۹.۹ درصد رشد نشان می‌دهد.

آقای حسین‌زاده درباره تورم نرخ مواد خوراکی‌ نیز گفته که بررسی سبد خوراکی خانوارها شامل ۱۶۴ قلم کالای مصرفی، نشان می‌دهد نرخ این اقلام ۴۳.۵ درصد رشد کرده است.

وی همچنین نرخ رشد کالاهای غیر خوراکی و خدمات خانوار شامل ۳۱۱ قلم کالا و خدمات را ۳۶.۷ درصد عنوان کرده است.

بر اساس این گزارش، نرخ تورم خوراکی‌ها نسبت به غیر خوراکی‌ها بیشتر بوده و این رقم در مناطق شهری ۳۸.۶ و در مناطق روستایی ۴۰.۶ درصد بوده است.

وب‌سایت مرکز آمار ایران نوشته که در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه «سبزیجات»، گروه «گوشت قرمز و سفيد و فرآورده‌های آن‌ها» و گروه «آشامیدنی‌ها» است.

در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات»، گروه «کالا و خدمات متفرقه» (حق بیمه اتومبیل)، گروه «خدمات نگهداری و تعمير واحد مسكونی» و گروه «هتل و رستوران» بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

صندوق بین‌المللی پول در عین حال اعلام کرده انتظار می‌رود نرخ بیکاری نیز در ایران در سال ۱۴۰۰ از ۱۱.۲ درصد در سال ۱۳۹۹ به ۱۱.۷ درصد برسد.

بر اساس گزارش‌ها، فشار اقتصادی در ایران به حدی است که کیفیت زندگی و خوراک مردم به شدت تغییر یافته است.

با استفاده از گزارش‌های مرکز آمار ایران، خبرگزاری فارس و رادیو فردا/ب.ب/ک.ر
XS
SM
MD
LG