یک مقام ارشد نظامی آمریکا روز چهارشنبه ۲۰ آذر هشدار داده است، حملات راکتی شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق به پایگاههایی که میزبان نیروهای آمریکایی است، همه طرفها را به سمت درگیری و ورود به مرحلهای غیرقابل کنترل خواهد کشاند.
رویترز میگوید، در حالی این مقام نظامی آمریکا هشدار داده است که دو روز پیش اصابت چهار راکت کاتیوشا به یک پایگاه نظامی نزدیک فرودگاه بین المللی بغداد به زخمی شدن پنج نیروی امنیتی عراقی منجر شد.
وظیفه اصلی نیروهای نظامی آمریکایی در این پایگاهها کمک به نیروهای عراقی در جنگ با گروه حکومت اسلامی، داعش است و این مقام آمریکایی میگوید، این حملات راکتی توان این نیروها برای مقابله با داعش را تضعیف میکند.
به گزارش رویترز، به دنبال تحریمهای واشینگتن علیه تهران، تنش بین آمریکا و ایران در منطقه تشدید شده است. دو طرف یکدیگر را به حملات علیه تاسیسات نفتی یا انبارهای مهمات متهم میکنند.
این مقام ارشد نظامی آمریکا که خواست نامش فاش نشود، به رویترز گفته است: ما به این گونه حملات برای آراز و اذیتها عادت داریم. اما (درگذشته) این حملات پراکنده بودند، اما (الان) سطح پیچیدگی افزایش یافته است، تعداد راکتهایی که به یک جای کوچک شلیک میشود، زیاد شده است و این ما را خیلی نگران میکند.
این مقام نظامی اضافه کرده است: در نقطهای این اقدامات آنها باعث خواهد شد تغییری در زمین روی دهد و احتمال اقدام دیگران را بالا میبرد، اتخاذ برخی تصمیمها چه از جانب کس دیگری یا ما باعث خواهد شد تنش به طور ناخواسته تشدید شود.
وی تصریح کرده است، شبه نظامیان مورد حمایت ایران در حال نزدیک شدن به خط قرمزی هستند که ائتلاف با قدرت به آن پاسخ خواهد داد، پاسخی «که هیچکس از آن خوشش نخواهد آمد.»
رویترز میگوید تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این حملات راکتی را به عهده نگرفته است. اما مقامهای آمریکایی میگویند بقایای این راکتها و محلهایی که آنها شلیک شدهاند نشان میدهد که کتائب حزب الله و عصائب اهل حق، شبه نظامیان شیعه مورد حمایت ایران در این حملات دست دارند.
شبه نظامیان عراق هم آمریکا و اسرائیل را به حملات به پایگاهها و انبارهای مهمات خود متهم میکنند.
شبه نظامیان شیعه در چارچوب حشد الشعبی فعالیت میکنند. حشد الشعبی یا بسیج مردمی عراق از حدود چهل گروه تشکیل شده است که اکثر آنها شیعی و وابسته به جمهوری اسلامی هستند. این گروه زیر نظر نخست وزیر عراق فعالیت میکنند اما هرکدام خود ساختار فرماندهی مستقل دارند.
مقام ارشد نظامی آمریکایی به رویترز گفته است: دولت عراق تاکنون در قبال این حملات موضعی اتخاذ نکرده است و به نظر من این نگران کننده است.
عراق طی ماههای اخیر شاهد اعتراضات گسترده مردم بوده است. اعتراضات در عراق از دو ماه پیش با شعارهایی علیه فساد، بیکاری، ناکارآمدی دولت و نفوذ ایران در عراق و درخواست استعفای عادل عبدالمهدی نخست وزیر کشور آغاز شد.
در نهایت عادل عبدالمهدی دو هفته مجبور به استعفا شد اما خشونتها در این کشور متوقف نشده است.