لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۴۰

«تعطیلی بند ۳۵۰ زندان اوین و انتقال زندانیان به دلیل انتشار دو عکس»‎


آرش صادقی همراه با اسماعیل عبدی (تصویر سمت راست) و سهیل عربی (تصویر سمت چپ)
آرش صادقی همراه با اسماعیل عبدی (تصویر سمت راست) و سهیل عربی (تصویر سمت چپ)

بر اساس گزارش‌‌ها پس از انتشار تصاویری از آرش صادقی با سهیل عربی و اسماعیل عبدی در حیاط بند ۳۵۰ زندان اوین، این بند تعطیل و زندانیان آن به بندهای دیگر منتقل شده‌اند. همچنین آرش صادقی نیز به زندان رجایی شهر تبعید شده است.

وبسایت کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران به نقل از «یک منبع مطلع» خبر داد که آرش صادقی، فعال مدنی زندانی، «به بهانه انتشار تصاویری از او در زندان اوین»، روز ۲۶ مهر ماه، به زندان رجایی‌شهر کرج تبعید شده است.

در این تصاویر آرش صادقی، سهیل عربی و اسماعیل عبدی در حیاط بند ۳۵۰ زندان اوین حضور دارند. بر اساس این گزارش، سهیل عربی نیز به بند هشت زندان اوین منتقل شده است.

در همین حال وبسایت زیتون اعلام کرد که بند ۳۵۰ زندان اوین پس از انتشار این عکس‌ها تعطیل شده و زندانیان این بند به قرنطینه سالن چهار زندان اوین انتقال یافتند.

وبسایت زیتون می‌نویسد که به دنبال انتشار این عکس، «گارد زندان به این بند حمله کرد و پس از ضبط گوشی‌های تلفن، سهیل عربی را به بند هشت و آرش صادقی را به زندانی رجایی شهر تبعید کردند».

در همین حال محمد سیف‌زاده، وکیل، در مصاحبه با وب سایت کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، تبعید آرش صادقی به زندان رجایی‌شهر را «غیرقانونی» خواند و گفت که «حکم تبعید، نوعی تشدید مجازات است و زندان نمی‌تواند مجازات یک زندانی را پس از قطعی شدن حکم تغییر دهد».

به گفته آقای سیف زاده، طبق قوانین ایران زندانی باید در شهر محل سکونت خود دوره زندان را سپری کند، مگر این که در حکم نهایی تبعید، به عنوان تشدید مجازات، وجود داشته باشد.

در سال‌های گذشته نیز ده‌ها نفر از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین از جمله بهمن احمدی امویی، مسعود باستانی، احمد زیدآبادی، کیوان صمیمی بهبهانی و مجید توکلی به زندان رجایی شهر تبعید شده‌اند.

در مرداد ماه ۱۵ زندانی سیاسی و عقیدتی در زندان رجایی‌شهر در اعتراض به رعایت‌ نشدن حقوق اولیه‌ای مانند «محرومیت از هواخوری روزانه»، «تهویه ضعیف»، «وجود دوربین مداربسته» و «تحویل ناقص وسایل شخصی» اعتصاب غذا کرده بودند.

در همین حال تعدادی از زندانیان سیاسی رجایی شهر در بیانیه‌ای که روز ۱۷ مهر در وب سایت بنیاد برومند منتشر شده، اعلام کردند که از امکاناتی چون تلفن، مرخصی، تسهیلات پزشکی،دارویی و امکانات دیگر زندان محروم هستند.

این زندانیان اعلام کردند که بعد از گذشت حدود دو ماه هنوز وسایلشان بازگردانده نشده و «شکایت‌ها هم گوش شنوایی پیدا نکرد».

آرش صادقی که به زندان رجایی شهر تبعید شده سال گذشته در اعتراض به بازداشت همسرش،گلرخ ابراهیمی، بیش از ۷۰ روز اعتصاب غذا کرده بود که پس از به مرخصی آمدن خانم ابراهیمی به اعتصاب غذای خود پایان داد. خانم ابراهیمی در اوایل بهمن ماه دوباره به زندان بازگردانده شد.

سهیل عربی پس از بازداشت در سال ۹۲ در شهریورماه سال ۹۳ در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران، به اتهام «سب‌النبی و توهین به مقدسات» به اعدام محکوم شد و این حکم در آذرماه همان سال به تأیید دیوان عالی کشور نیز رسید.

اما در نهایت، شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور در ایران، تیرماه سال ۱۳۹۴ حکم اعدام سهیل عربی را «نقض» کرد و پرونده را برای بررسی دوباره به دادگاه دیگری فرستاد.

این دادگاه در رسیدگی دوباره اتهام «سب النبی» (دشنام به پیامبر) را حذف و آقای عربی را به هفت سال‌ و نیم زندان و دو سال ممنوع الخروجی پس از آزادی محکوم کرد.

XS
SM
MD
LG