کمپین حقوق بشر در ایران خبر داده که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی عباس عدالت استاد دانشگاه امپریال کالج و از فعالان مخالف تحریم و جنگ علیه ایران را بازداشت کردهاند.
گزارش روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت این نهاد حقوق بشری عنوان میکند که آقای عدالت روز ۲۶ فروردین امسال بازداشت شده و علیرغم آن که خانواده وی وثیقه لازم برای آزادی او را فراهم آوردهاند اما دادگاه انقلاب در نهایت مانع این امر شده است.
اتهام عباس عدالت مشخص نیست و این گزارش تنها به نقل از «یک منبع موثق» میگوید نیروهای سپاه پاسداران هنگام بازداشت این استاد دانشگاه در خانه وی، برخی اموال او از جمله کامپیوتر، سیدیها و یادداشتهایش را با خود بردهاند.
عباس عدالت استاد کامپیوتر و ریاضیات در امپریال کالج شهر لندن است که جوایزی را نیز به خاطر مقالات خود در این حوزهها دریافت کرده. وی اما به خاطر فعالیتهایی که علیه تحریم و جنگ با ایران انجام داده شهرت یافته است. وی در این راستا کمپینی به راه انداخته و یادداشتهایی نیز در رسانههایی چون گاردین منتشر کرده است.
هادی قائمی مدیر کمپین حقوق بشر در ایران بازداشت آقای عدالت را محکوم کرده و آن را در راستای پرونده سازیهای جمهوری اسلامی علیه افراد دوتابعیتی دانسته است.
وی اظهار داشت: «ایران همچنان به بازداشت خودسرانه افراد دوملیتی بدون ارائه هیچ توضیح و یا شفافیتی ارائه میدهد. دستگاههای امنیتی به ویژه سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و قوهقضاییه ایران مسئول حفظ جان و سلامتی این بازداشتشدگان هستند».
در همین حال، وزارت امور خارجه بریتانیا گفته که به دنبال کسب اطلاعات از ایران درباره بازداشت آقای عدالت است.
یک سخنگوی این وزارتخانه به این خبرگزاری گفته است: «ما فورا به دنبال گرفتن اطلاعات از مقامهای ایرانی در ارتباط با گزارشهایی مبنی دستگیری یک تبعه ایرانی- بریتانیایی هستیم».
وی که نامش فاش نشده است گفته که در حال حاضر جزئیات بیشتری در این زمینه وجود ندارد.
گزارش کمپین حقوق بشر در ایران حاکی است که سپاه پاسداران بیش از ۳۰ فرد دو تابعیتی را از زمان توافق هستهای بازداشت و زندانی کرده است. نازنین زاغری رتکلیف از کارمندان بنیاد خیریه تامسون رویترز یکی از این افراد است که وی نیز مانند عباس عدالت تابعیت بریتانیا دارد.
کمال فروغی دیگر شهروند دو تابعیتی ایرانی- بریتانیایی است که ماموران امنیتی جمهوری اسلامی وی را حدود هفت سال قبل بازداشت کردهاند و همچنان در زندان به سر میبرد. وی به اتهام جاسوسی محاکمه و به هشت سال زندان محکوم شده است.