دادستان عمومی و انقلاب تهران روز سهشنبه ۱۲ اردیبهشت گفت که برخی از بازیگران احضارشده سینما و تلویزیون به دادسرا، تاکنون به مقام قضایی مراجعه نکردهاند.
علی صالحی تهدید کرد در صورتی که این «چهرهها» در مهلت مقرر در دادسرا حاضر نشوند، حکم «جلب» آنها صادر خواهد شد.
رسانههای جمهوری اسلامی در روزهای اخیر گزارشهایی در مورد احضار برخی از بازیگران سینما و تلویزیون بهدلیل حضور بدون حجاب اجباری در چند مراسم عمومی منتشر کردند.
مرکز اطلاعرسانی پلیس تهران صبح روز سهشنبه اعلام کرد که در پی حضور بدون حجاب افسانه بایگان و فاطمه معتمد آریا در مراسم بزرگداشت آتیلا پسیانی، برای آنها پرونده قضایی تشکیل شده است.
علی کشتکار، مدیر خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه، نیز در توئیتی ضمن تهدید «چهرههای سرشناس» به جلب، از احضار رضا کیانیان بازیگر سینما به دادسرا خبر داد.
آقای کیانیان در مراسم بزرگداشت آتیلا پسیانی، برداشتن روسری از سوی زنان و از جمله بازیگران زن در ایران را «حق شهروندی» آنها دانسته بود.
مرکز اطلاعرسانی پلیس تهران پیشتر نیز خبر داده بود که برای کتایون ریاحی و پانتهآ بهرام، دیگر بازیگران سینما، بهدلیل حضور بدون حجاب اجباری در مراسم خاکسپاری کیومرث پوراحمد، پرونده قضایی تشکیل شده است.
فاطمه معتمدآریا از جمله بازیگرانی بوده که علاوه بر برداشتن حجاب اجباری، اقدامات اجتماعی دیگری نیز در حمایت از مردم و اعتراض به سرکوب خشونتبار معترضان و حمایت از خانواده جانباختگان و بازداشتشدگان انجام داده است.
افسانه بایگان نیز روز ۱۰ اردیبهشت بدون حجاب اجباری و با گوشواره «شیر و خورشید» در مراسم بزرگداشت آتیلا پسیانی حاضر شد.
کتایون ریاحی هم از نخستین بازیگران و چهرههای سرشناسی بود که اوایل مهرماه و در آغاز اعتراضات سراسری، حجاب اجباری از سر برداشت و در همراهی با مردم معترض نوشت: «زنان ایران صدای یکدیگرند» و «دروغ بس است».
او به همین دلیل در ۲۹ آبان گذشته بازداشت و روز هشتم آذر به قید وثیقه آزاد شد.
پانتهآ بهرام نیز تاکنون چند بار بدون حجاب اجباری در مراسم مختلف حاضر شده که تازهترین آن، مربوط به حضورش در «اکران مردمی» آخرین قسمت سریال «پوست شیر» بود. این مراسم روز ۳۰ فروردین در سینما «لوتوس» تهران برگزار شد.
بهدنبال این اقدام، مدیر سینما لوتوس از کار برکنار و خود سینما هم به مدت دو روز تعطیل شد ولی روز دوم اردیبهشت به مناسبت عید فطر بازگشایی شد.
پس از آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی» در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهریور ۱۴۰۱، شمار زیادی از بازیگران و هنرمندان از سرکوب خشونتآمیز و مرگبار اعتراضات انتقاد کرده و بسیاری از زنان هنرمند با برداشتن حجاب اجباری و انتشار عکس بدون حجابِ خود در شبکههای اجتماعی و برخی اقدامات اجتماعی از معترضان حمایت کردند.