لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۵۰

دادگاهی در تهران رأی به ادامه تولید «نوکیای تقلبی» در ایران داد


دادگاه عمومی تهران، شکایت «نوکیا کورپوریشن» از شرکت «آتیلا همراه آیهان» به دلیل تولید گوشی تلفن همراه با برند نوکیا در ایران را رد کرده است.

شاکیان در این شکایت که به وسیله سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و توسط نمایندگی رسمی نوکیا مطرح شده بود خواستار «ابطال تصدیق ثبت علامت تجاری» و منع شرکت آتیلا همراه آیهان از «تولید و استفاده علامت تجاری مشابه» نوکیا شده بودند. با این وجود دادگاه این به این شکایت‌ها رأی مثبت نداده است.

نوکیا یک شرکت فناوری چندملیتی فنلاندی نام‌آشنا برای ایرانیان است که در اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ خورشیدی، حضور پررنگی در بازار تلفن‌های همراه داشت.

گوشی‌های تولید شده توسط شرکت «آتیلا همراه آیهان» که به «نوکیای ایرانی» معروف شده است نوعی تلفن همراه دکمه‌ای و «غیر هوشمند» است که با نام تجاری شرکت نوکیا عرضه می‌شود.

نوکیا پیش از این هم شکایت‌های متعددی را علیه تولیدکنندگانی که از نام تجاری این شرکت فنلاندی در محصولات خود استفاده می‌کنند ثبت کرده بود اما تاکنون هیچ‌کدام از این شکایت‌ها از سوی قوه قضائیه ایران پذیرفته نشده است. نوکیا پیش از این نیز از شرکت «آتیلا همراه آیهان» به همین اتهام شکایت کرده بود.

شرکت آیهان علاوه بر پیروزی در دادگاه، از حمایت‌های «ستاد رفع موانع تولید» وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز برخوردار است. این ستاد فعالیت‌های این شرکت را قانونی می‌داند و به دلیل «تولید تلفن همراه داخلی» از آن حمایت می‌کند.

محمدباقر آقاعلیخانی، دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، هشتم شهریورماه امسال در نامه‌ای به مرکز فناوری داده و اطلاعات و امنیت فضای مجازی، تولید موبایل با برند نوکیا توسط شرکت «آتیلا همراه آیهان» را قانونی اعلام کرده بود. آقای علیجانی هرگونه اقدام در جهت «محدودسازی و ایجاد مانع» در مسیر تولید این شرکت را «غیر قانونی» اعلام کرده و گفته بود چنین اقداماتی دارای «عواقب بعدی» است.

روزنامه فرهیختگان در پانزدهم اسفندماه ۱۴۰۲ در گزارشی مالک شرکت «آتیلا همراه ایهان» را فردی به نام عباسعلی بادیانی معرفی کرده بود. در این گزارش آمده است که آقای بادیانی برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس داوطلب شده بود و صلاحیت او هم مورد تایید قرار گرفته بود.

سال گذشته سفیر فنلاند در نامه‌ای خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران نسبت به تولید گوشی‌های تلفن همراه با برند نوکیا در ایران اعتراض کرده بود. محمدمهدی برادران، معاون وقت وزیر صمت نیز در واکنش به نامه سفیر فنلاند گفته بود که استفاده از نام برند خارجی «تقلب» نیست.

اوایل شهریور امسال، محمدباقر آقاعلیخانی، دبیر این ستاد در نا‌مه‌ای به رئیس مرکز فناوری داده و اطلاعات امنیت فضای مجازی، با اشاره به رأی دادگاه مبنی بر «رد اعتراض شرکت نوکیا کورپوریشن و تأیید صدور قرار منع تعقیب در خصوص ادعاهای شرکت مذکور دایر بر نقض حقوق ناشی از ثبت علامت تجاری NOKIA» خواستار جلوگیری از هرگونه «اقدام سلبی و محدودساز» علیه فعالیت شرکت آتیلا همراه آیهان شده بود.

XS
SM
MD
LG