لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۴۴

نماینده مجلس: مدیران گمرک در ورود کالای قاچاق دست دارند


امیر خجسته نماینده همدان در مجلس شورای اسلامی گفته که برخی اسناد مربوط به بررسی موضوع قاچاق در مجلس گم شده است
امیر خجسته نماینده همدان در مجلس شورای اسلامی گفته که برخی اسناد مربوط به بررسی موضوع قاچاق در مجلس گم شده است

نماینده همدان در مجلس شورای اسلامی می‌گوید، «مافیای قاچاق سیستمی» در ایران «نفوذ» کرده و حجم قاچاق از مبادی رسمی، «بالای ۸۰ درصد» است که با «هماهنگی خود آقایان» وارد می‌شود.

امیر خجسته روز پنج‌شنبه هفتم دی این اظهارات را در گفت‌و‌گو با وب‌سایت تابناک بیان کرده و خواستار «اصلاح» مدیران گمرگ کشور شده است.

آقای خجسته از «گم شدن» برخی اسناد مربوط به بررسی موضوع قاچاق در مجلس خبر داده و گفته که «نمی‌دانم این مافیای قاچاق چقدر قدرتمند است...احساس من این است که این مافیا با پول‌های میلیاردی در همه جا راه یافته است.»

آن‌طور که این نماینده اعلام کرده، «اینها [مافیای قاچاق] در همه جا نفوذ کرده‌اند و می‌خواهند به مجلس هم نفوذ کنند.»

وی با بیان اینکه در زمینه فساد «مستنداتی» دارد و آنها را به هیأت رئیسه مجلس ارائه داده، از اینکه کسی نسبت به گم‌‌شدن اسناد مجلس درباره فساد «پاسخگو» نیست، انتقاد کرده است.

به گفته این نماینده مجلس شورای اسلامی، «اموال مردم را غارت می‌کنند و نمی‌شود قبول کرد که از مبادی رسمی، هزاران کانتینر کالای قاچاق وارد کشور شود.»

خجسته در ادامه گفته که «گمرک و مافیای گمرک هماهنگ کردند، هر کس از مردم و مسئولان و نمایندگان مجلس بخواهد حرفی بزند، وی را بزنند.»

به گفته وی، «می‌خواهند در داخل و بیرون مجلس آنقدر نفرت پراکنی کنند که کسی جرأت مبارزه با قاچاق سیستمی را نداشته باشد.»

وی اضافه کرده که «بسیاری از کارکنان دولت» و «گمرک» به مجلس اطلاعاتی مبنی بر «قاچاق سیستمی» و ورود «حساب‌شده و سیستماتیک» و «با هماهنگی خود آقایان» ارائه کرده‌اند.

این نماینده، «حجم قاچاق از مبادی رسمی» به ایران را «بالای ۸۰ درصد» اعلام کرده و «مدیران گمرک» را نیز به دست داشتن در پدیده قاچاق کالا متهم کرده است.

خجسته بدون این که به نام فرد خاصی اشاره کند، گفته «مدیر گمرک یکی از شهرها ۳۰۰ میلیون تومان رشوه گرفته که اقرار کرده است و البته خدا می‌داند که چقدر دیگر هم گرفته شده است.»

این نماینده با بیان این که «باید مسئولان گمرک اصلاح شوند و دست مافیا را قطع کنند»، افزوده که آنها «نماینده‌ها را تخریب می‌کنند و علیه آنها فیلم می‌سازند و حتی تهدید هم کرده‌اند.»

آن‌طور که خجسته گفته، به وی گفته‌اند «اگر کنار نکشی، چنان و چنان خواهیم کرد. اینها می‌خواهند سیستم را به جایی ببرند که مسئولان وحشت کنند و نزدیک این موضوعات نشوند.»

دهم تیرماه سال جاری نیز سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس گفته بود که «برخی ارکان دولتی» مستقیم یا غیرمستقیم در قاچاق کالا دست دارند.

حسن نوروزی از «رانت» و «وجود ارتباطات خاص» به عنوان دو عامل قاچاق کالا و ارز در ایران یاد کرد و گفته که «برخی از افراد با بهره از تجارب قبلی کاری خود در بحث قاچاق کالا و ارز به کشور» سود می‌برند.

این نماینده مجلس نامی از فرد یا جریان خاصی نبرده، اما افزوده کسانی «در حوزه بانکی یا وزارتخانه‌ها پیش از این مشغول بوده و یا بازخرید شده‌اند بعضاً مشاهده می‌شود که تجارب خود را در این راستا به کار می‌گیرند.»

وی همچنین افزوده که «متأسفانه افراد با انگیزه‌ای برای امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز انتخاب نمی‌شوند و از سوی دیگر برخی از ارکان دولتی نیز به طور مستقیم و غیرمستقیم در بحث قاچاق کالا به کشور دست دارند.»

موضوع دست داشتن ارکان دولتی و صاحبان قدرت در گسترش پدیده قاچاق کالا و ارز در ایران، سال‌هاست که در رسانه‌ها و سخنرانی‌های مختلف مقام‌های جمهوری اسلامی مطرح می‌شود.

محمود احمدی‌نژاد در دومین دوره ریاست جمهوری خود به طور تلویحی از سپاه پاسداران به عنوان «برادران قاچاقچی» نام برد و حسن روحانی هم در روزهای اخیر از دخالت‌های سپاه در عرصه اقتصاد به طور تلویحی انتقاد کرده است.

روحانی در بهمن سال ۹۴ هم بدون ذکر نامی از دستگاه یا نهاد خاصی گفته بود که «یک دستگاه فاسدی که… می‌تواند کالای قاچاق وارد کند، نمی‌گذارد کشور رشد کند.»

در ایران سالانه گزارش‌های متعددی از کشف و ضبط انواع کالا و ارز قاچاق در مبادی ورودی کشور منتشر می‌شود که رقم دقیق و رسمی این حجم قاچاق در دست نیست.

بر اساس اعلام مقام‌های مسئول، ایران در حال حاضر ۱۵۰ گمرک دارد که حجم قابل توجهی از قاچاق کالا به کشور از همین مبادی رسمی صورت می‌گیرد.

قاچاق کالا در ایران به یکی از مهم‌ترین معضلات اقتصادی و نمادهای «فساد» در کشور تبدیل شده و آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در واکنش به ادامه این وضعیت خواستار به «آتش» کشیده شدن کالاهای قاچاق شده است.

با استفاده از گزارش‌های تابناک و رادیو فردا؛ ا.ع/ب.ب
XS
SM
MD
LG