لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۵۳

واکنش حاتمی به اظهارات نتانیاهو در مورد «مقابله دریایی با قاچاق نفت توسط ایران»


امیر حاتمی می‌گوید «جمهوری اسلامی توان لازم برای برخورد با این موضوع را دارد»
امیر حاتمی می‌گوید «جمهوری اسلامی توان لازم برای برخورد با این موضوع را دارد»

در واکنش به اظهارات نخست‌وزیر اسرائیل مبنی بر نقش نیروی دریایی کشورش «برای مقابله با قاچاق نفت توسط ایران»، وزیر دفاع ایران گفته است «جمهوری اسلامی توان لازم برای برخورد با این موضوع را دارد و در صورت بروز، محکم به آن پاسخ خواهد داد».

به گزارش خبرگزاری ایرنا، امیر حاتمی در عین حال افزوده «جامعه بین المللی نیز آن را نخواهد پذیرفت».

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، ۱۵ اسفند ماه در یک سخنرانی در جمع اعضای نیروی دریایی کشورش ایران را متهم کرده بود «تحریم‌ نفتی را از طریق دریا دور می‌زند» و افزوده بود نیروی دریایی اسرائیل در جلوگیری از این امر، «نقشی مهم‌تر» برعهده دارد.

او البته توضیح چندانی در مورد نحوه «مقابله» با «قاچاق نفت» توسط ایران نداده بود، اما تاکید کرده بود «ایران در تلاش است با قاچاق پنهان نفت در مسیرهای دریایی، تحریم‌ها را دور بزند؛ هر چه این تقلاها (از سوی ایران) گسترش یابد، نیروی دریایی وظیفه مهم‌تری در تلاش برای جلوگیری از این اقدامات ایران دارد».

با گذشتن یک هفته از انتشار این اظهارات، این نخستین بار است که وزیر دفاع ایران به آن واکنش نشان می‌دهد.

آقای حاتمی به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته است «قطعا نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران این توان را دارند که در صورت هرگونه تهدید احتمالی از خطوط کشتیرانی کشور به بهترین شکل حمایت کنند».

خبرگزاری ایرنا در ادامه به ادوات نظامی نیروی دریایی ایران اشاره کرده و می‌گوید این نیرو از «ناوشکن‌های بومی»، «ناوشکن‌های بومی‌سازی‌شده» و «زیردریایی‌های سنگین و نیمه‌سنگین» برخودار است که قادر هستند «از انواع موشک‌های کروز، اژدر و موشک‌های ضدکشتی» استفاده کنند.

بنا بر اطلاعات عمومی موجود نیروی دریایی اسرائیل صاحب چند ناوچه کلاس ساعر است که از ناوچه‌های سبک هستند. اسرائیل چند زیردریایی، قایق موشک‌انداز و قایق‌های گشتی نیز در اختیار دارد. این نیرو در عین حال مجهز به موشک‌های نقطه‌زن باراک، گابریل یا هارپون است و از حمایت نیروی هوایی اسرائیل برخوردار است.

با وجود حملات نیروی هوایی اسرائیل به نیروها و اهداف ایرانی یا مرتبط با جمهوری اسلامی در سوریه طی چند سال گذشته، اظهارات هفته گذشته بنیامین نتانیاهو در مورد «مقابله» دریایی اظهارات تازه‌ای هستند.

خبرگزاری رویترز پیشتر گزارش داده بود مشخص نیست اسرائیل چگونه می‌تواند فعالیت‌ کشتی‌های حامل نفت ایران را متوقف کند مگر اینکه بخواهد وارد «درگیری مستقیم» دریایی با نفتکش‌های ایران شود.

شماری از ناظران می‌گویند ایران با انتقال نفت از کشتی به کشتی در قلب دریاها یا حمل نفت با نفتکش‌های بدون پرچم تحریم‌های نفتی را دور می‌زند.

برخی منابع نیز گفته‌اند که نفتکش‌های ایران سیستم سیگنال‌دهی خود را غیرفعال می‌کنند و تنها زمانی که بار خود را به مقصد رسانده و به نزدیکی مرزهای ایران باز می‌گردند، دوباره سینگال‌ها فعال می‌شود.

مقام‌های دولت دونالد ترامپ به‌تاکید گفته‌اند قصد دارند صادرات نفت ایران را به صفر برسانند. مقام‌های ایرانی اما می‌گویند چنین چیزی شدنی نیست.

ایرنا، رویترز، وای‌نت، رادیو فردا|ت
XS
SM
MD
LG