لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۴۵

بهرام قاسمی «دفاع متقابل» را حق سوریه خواند


Iran Defends Syria After Israeli Attack
Iran Defends Syria After Israeli Attack

در حالی که سکوت مقام‌های جمهوری اسلامی ایران درباره حملات راکتی منسوب به سپاه پاسداران به مواضع اسرائیل همچنان ادامه دارد، وزارت خارجه جمهوری اسلامی حملات اسرائیل به سوریه را محکوم کرد و «دفاع متقابل» را حق سوریه دانست.

اسرائیل می‌گوید در واکنش به شلیک راکت‌های سپاه قدس ایران به سوی بلندی‌های جولان، «تقریبا تمامی مواضع ایران در خاک سوریه را هدف قرار داده است».

با این حال بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز جمعه ۲۱ اردیبهشت، حملات اسرائیل به برخی نقاط سوریه را بشدت محکوم کرد و درباره پرتاب راکت‌های منسوب به ایران تنها گفت که حملات اسرائیل «به بهانه‌های خودساخته و بی پایه و اساس صورت گرفته» است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران حملات اسرائیل را «نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه»، «خلاف تمامی قوانین، مقررات و موازین بین المللی» و «تجاوزکارانه» خواند اما جزئیاتی از تلفات و خسارات احتمالی نیروهای ایرانی در این حملات ارائه نکرد.

بهرام قاسمی همچنین «دفاع مشروع و متقابل در برابر اقدامات متجاوزین» را «حق دولت و ملت سوریه» خواند.

ارتش اسرائیل اعلام کرده است که ساعات اولیه بامداد روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت، نیروهای وابسته به سپاه قدس ایران در سوریه حدود ۲۰ راکت را به سمت مواضع نیروهای اسرائیل در بلندی‌های جولان شلیک کردند که «۱۶ راکت پیش از رسیدن به هدف در سوریه فرود آمد و ۴ راکت هم رهگیری و منهدم شد».

پس از آن وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد ارتش این کشور در واکنش به این حملات «تقریبا تمامی مواضع ایران در خاک سوریه را هدف قرار داده است». نخست وزیر اسرائیل نیز گفت ایران از خط قرمز عبور کرده است.

مقام‌های جمهوری اسلامی درباره اهداف مورد اشاره اسرائیل سکوت کرده و فقط ابوالفضل حسن‌بیگی و محمدجواد جمالی نوبندگانی، دو عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نقش داشتن سپاه پاسداران در این رخداد را تکذیب کرده بودند.

شماری از کشورهای غربی ضمن تأکید بر «حق اسرائیل در دفاع از خود» خواستار کاهش تنش‌ها در منطقه شده‌اند.

با این حال سخنگوی وزارت خارجه ایران مجامع بین‌المللی و کشورها را به «سکوت» درباره اقدام اسرائیل متهم کرد و گفت این سکوت «مشوق وچراغ سبز» به تل‌آویو برای «ادامه رفتارهای تجاوزگرانه» است.

اسرائیل به‌ویژه در ماه‌های گذشته بارها هشدار داده بود که تثبیت حضور نظامی ایران در سوریه را تحمل نخواهد کرد.

پیش از حملات بامداد پنج‌شنبه اسرائیل به مواضعی در خاک سوریه، دست‌کم سه بار دیگر در تاریخ‌های بیستم فروردین، نهم اردیبهشت و هجدهم اردیبهشت سال جاری، «مواضع نیروهای ایرانی در خاک سوریه» هدف قرار گرفته بودند. به گفته دیدبان حقوق بشر سوریه، در این حملات دست‌کم ۳۳ ایرانی کشته شدند.

مقام‌های ارشد نظامی جمهوری اسلامی بارها تهدید کرده بودند که به این حملات پاسخ خواهند داد.

تنش لفظی میان ایران و اسرائیل به دنبال اعلام خروج دولت آمریکا از توافقنامه برجام از سوی دونالد ترامپ، افزایش یافته است.

در طول جنگ هفت ساله سوریه، جمهوری اسلامی ایران یکی از دو متحد اصلی حکومت بشار اسد بوده و حضوری نظامی در آن کشور دارد. در این مدت روسیه، دیگر متحد بشار اسد نیز حضور گسترده نظامی در سوریه داشته است.

با استفاده از وبسایت وزارت خارجه ایران، رویترز، ایرنا و رادیو فردا / ا.م / ج
XS
SM
MD
LG