لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۰۰

مصطفی دانشجو، وکیل دراویش گنابادی، «بازداشت شد»


گزارش‌ها از ایران حاکی از بازداشت مصطفی دانشجو، از وکلای دراویش گنابادی، در اوایل بامداد روز یکشنبه، ۱۷ تیرماه، است. پیش از این نیز زینب طاهری، وکیل مدافع محمد ثلاث، درویش متهم به قتل سه مامور پلیس بازداشت شده بود.

وب‌سایت مجذوبان نور که اخبار مربوط به دراویش گنابادی در ایران را منتشر می‌کند، نوشت که «هفت مامور مسلح» این وکیل دادگستری را بازداشت کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، این ماموران با «یورش به منزل مادری مصطفی دانشجو... با شکستن در و کشیدن اسلحه این وکیل دادگستری را در حضور اعضای خانواده‌اش بازداشت کردند.»

مجذوبان نور نوشته که آنها از «شعبه سوم دادسرای امنیت» ایران، دستور بازداشت دانشجو را داشتند و پس از بازداشت وی، از محل انتقال او اطلاعی در دست نیست.

مجذوبان نور همچنین خبر می دهد که مادر، همسر و دختر خردسال مصطفی دانشجو پس از حمله ماموران به خانه‌ آنها، به اورژانس بیمارستان منتقل شده‌اند.

این وب‌سایت پیشتر نیز خبر داده بود که مصطفی دانشجو، وکیل و مدافع حقوق دراویش گنابادی،‌ «با دستور مستقیم» نهادهای امنیتی از ادامه تحصیلات تکمیلی محروم و از دانشگاه اخراج شده بود.

با استناد به این گزارش، پروانه وکالت آقای دانشجو نیز پیشتر در جریان دفاع از حقوق دراویش با گزارش نهادهای امنیتی لغو شده بود.

وی در فاصله سال‌های ۹۰ تا ۹۴ به دلیل وکالت پرونده دراویش و باور به طریقت گنابادی زندانی بود.

پس از اجرای حکم اعدام محمد ثلاث که به قتل سه مامور ناجا به وسیله اتوبوس در جریان تجمعات دراویش در اطراف منزل نورعلی تابنده، قطب دراویش گنابادی، در ۳۰ بهمن‌ماه سال گذشته متهم شده بود، زینب طاهری، وکیل مدافع وی نیز بازداشت شد.

خانم طاهری بارها گفته بود که موکلش «بی‌گناه» است و از «شواهدی» گویای وجود «عزمی جزم توسط دستی پنهان برای عدم رسیدگی عادلانه» به پرونده ثلاث خبر داده بود.

او پس از اعدام ثلاث در توئیترش نوشت که قصد دارد «اسناد بی‌گناهی» موکلش را منتشر کند.

این در حالی است که دادستان تهران، طاهری را فردی معرفی کرده که به پرونده وی «اشراف کافی» نداشته، اذهان عمومی را «تحریک» کرده و «ضد انقلاب را علیه دستگاه قضایی بسیج کرده است».

به گفته عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان، رسانه‌های «معاند» از گزارش طاهری که ثلاث را بی‌گناه دانسته بود «گزارشی‌هایی علیه دستگاه قضایی منتشر کردند».

پس از تجمع سال گذشته دراویش در اطراف منزل قطب خود که با دخالت نیروهای لباس‌شخصی به خشونت کشیده شد، صدها تن از آنها بازداشت شدند که برای تعدادی از بازداشت‌شدگان در دادگاه حبس، تبعید و شلاق صادر شد.

«اجتماع و تبانی علیه امنیت»، «اقدام علیه امنیت ملی»، «اخلال در نظم» و «تمرد از دستور پلیس» اتهامات یکسانی است که درباره تعدادی از دراویش مطرح شده است.

برخی از دراویش گنابادی نیز در دادگاه کیفری دو استان تهران محاکمه شده‌اند که اتهام آنها «اخلال در نظم و آسایش عمومی جامعه» اعلام شده و بر اساس گزارش‌ها برای دراویشی که پرونده‌ آنها در دادگاه انقلاب رسیدگی می‌شود، اتهامات سنگین‌تری تعیین شده است.

مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی هنوز به اعتصاب غذای شماری از دراویش زندانی در اعتراض به حصر خانگی نورعلی تابنده و نیز وضعیت بد شماری از هم‌کیشان خود در زندان‌ها واکنشی نشان نداده‌اند.

منابع: مجذوبان نور و رادیوفردا؛ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG