لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۱۶

کلانتری: کانون‌های گردوغبار نتیجه سیاست‌های اشتباه در دهه‌های گذشته است


 استاندار خوزستان: برای رفع مشکل ریزگردها با منشاء داخلی، ۳۲۰ هزار هکتار از کانون‌های گردوغبار این استان باید مهار شود
استاندار خوزستان: برای رفع مشکل ریزگردها با منشاء داخلی، ۳۲۰ هزار هکتار از کانون‌های گردوغبار این استان باید مهار شود

در حالی که ادامه بحران گردوغبار در استان خوزستان چند صد نفر را روانه بیمارستان و مدارس را تعطیل کرده، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت که بحران فعلی «نتیجه سیاست‌های اشتباه» دولت‌ها در چند دهه گذشته است.

آلودگی هوا در شهرهای مختلف استان خوزستان در روزهای اخیر به یکی از مشکلات این استان و مردم آن تبدیل شده است و در پی ادامه این وضعیت، ستاد مدیریت بحران این استان روز سه‌شنبه، سوم بهمن‌ماه، مدارس چند شهرستان این استان را تعطیل اعلام کرد.

یک روز پیش از آن، اداره کل محیط زیست استان خوزستان در اطلاعیه‌ای غلظت گرد و خاک در ساعت هشت صبح روز دوشنبه دوم بهمن، را در اهواز ۹۳۰، در بهبهان ۱۳۰۴، در مسجدسلیمان ۱۲۱۴، در امیدیه ۸۹۶ و در آبادان ۸۱۶ میکروگرم بر مترمکعب گزارش کرده بود.

این ارقام در حالی اعلام شد که شاخص مجاز آلاینده‌ها تنها ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است. به گزارش خبرگزاری‌ها، غلظت گردوغبار در برخی شهرهای استان خوزستان در روز شنبه، ۳۰ دی، تا ۶۶ برابر حد مجاز نیز رسیده بود.

به دنبال ادامه این وضع، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در نشستی در روز دوشنبه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر جهاد کشاورزی را مامور سفر به استان خوزستان و رسیدگی به اوضاع و پیگیری طرح های مبارزه با گردوغبار کرد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، وی همچنین دوشنبه شب در گفت‌وگویی تلویزیونی اعلام کرد که «از امسال برای مهار منشاء ریزگردهای داخلی اقدام کرده‌ایم». با این همه، وی نگفت که چرا در چهار سال نخست ریاست جمهوری اش اقدامی در این جهت انجام نشد.

در این میان، به گفته خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، به نقل از عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست ایران، «کانون‌های گرد و غبار داخلی نتیجه سیاست‌های اشتباه ما در طول دهه‌های گذشته بوده» است.

آقای کلانتری گفت: «یکی از مهم‌ترین ایرادهای ما این است که نباید بر مبنای اطلاعات دهه‌های ۶۰ و ۷۰ عمل کنیم».

از سوی دیگر، غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، روز سه‌شنبه چنین اظهار نظر کرد که برای رفع مشکل ریزگردها با منشاء داخلی، «۳۲۰ هزار هکتار از کانون‌های گردوغبار این استان باید مهار شود».

در گزارش ایرنا آمده است که بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از زمین‌های خوزستان را بیابان تشکیل داده که نقش مهمی در بروز پدیده گردوغبار در این استان دارد و گفته می‌شود بین ۳۰ تا ۴۰ درصد این گردوغبارها منشاء داخلی دارد.

در چند سال گذشته، مسئله آلودگی هوا و تراکم ریزگردها در هوایی که مردم تنفس می‌کنند مسئله‌ای دائمی بوده و به‌ویژه گریبان استان‌های جنوبی ایران را گرفته است، هرچند که شهرهای شمالی‌تر نیز از این قاعده مستثنا نیستند.

در همین حال مسئله کم‌آبی نیز بر شدت این مسئله افزوده است، کمبودی که هر سال بیشتر افزایش پیدا کرده است.

از جمله اوایل دی‌ماه گذشته وزیر نیرو میزان بارش فصل پاییز در ایران را ۲۵ درصد کمتر از مدت مشابه در سال گذشته و ۵۰ درصد کمتر از متوسط درازمدت بارش‌ها اعلام کرد.

پیش از او در آذرماه سال جاری رئیس سازمان هواشناسی ایران از ۴۰ درصد کمبود بارش در ۱۷ استان ایران در طول دو ماه گذشته خبر داده بود.

در همین زمینه خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز سه‌شنبه به نقل از محمد حشمتی، معاون قضایی دادستان کل کشور، گفت که «چاه‌های بسیاری در اقصی نقاط کشور حفر شده که باعث نشست زمین شده است».

آقای حشمتی گفت: «دادستان‌های ما چاه‌های بسیاری که غیرمجاز بودند را مسدود کردند.»

به گفته برخی از مسئولان محیط زیست در ایران، بيش از ۴۰ هزار حلقه چاه غيرمجاز تنها در حوزه درياچه اروميه وجود دارد.

عیسی کلانتری، دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه، چندی پیش به روزنامه شرق گفته بود: «محمود احمدی‌نژاد دستور داده بود هر کسی هر جایی توانست، چاه حفر کند. در آن زمان ظرف سه روز اجازه صدور حفر چاه سه‌ برابر شد و روزی هزاران متر چاه زده شد.»

خبرگزاری های ایرنا، ایسنا و ایلنا/اف.دو/ب.ک.
XS
SM
MD
LG