گزارش ها حاکی است که نشست ایران با اتحادیه اروپا و چهار کشور اروپایی؛ آلمان، فرانسه، ایتالیا و بریتانیا درباره بحران یمن و سوریه روز چهارشنبه ۲۱ شهریور در بروکسل برگزار شد.
مایا کسیانسیچ، سخنگوی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرده است: حسین جابری انصاری دستیار ارشد وزیر خارجه ایران در امور ویژه سیاسی روز چهارشنبه با نمایندگان سیاسی اتحادیه اروپایی و چهار کشور آلمان، فرانسه، ایتالیا و بریتانیا درباره در خصوص مسائل منطقه مذاکره کردند.
طبق این بیانیه این نشست با هدایت هلگا اشمید دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و در سطح معاونان سیاسی برگزار شد.
سخنگوی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اضافه کرده است: این سومین دور مذاکرات پس از مذاکرات در حاشیه نشست امنیتی مونیخ در فوریه ۲۰۱۸ و نشست رم در مه ۲۰۱۸ است. این مذاکرات بر وضعیت سیاسی و انسانی در یمن و همچنین پیگیری «نشست آستانه» در تهران متمرکز بود.
طبق این گزارش حاضران در این مذاکرات توافق کردند که به زودی دوباره دیدار کنند.
مذاکرات ایران و اتحادیه اروپا درباره یمن از اواخر بهمن ۹۶ و درحاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ آغاز شده بود. پس از آن برخی از رسانهها از جمله رویترز اعلام کردند که هدف از این مذاکرات پاسخ به نگرانیهای کشورهای عربی و اسرائیل در مورد «نقش ایران در بیثباتی در منطقه» است.
دور دوم این مذاکرات روز پنجشنبه ۱۳ اسفند در رم با حضور هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مدیران کل سیاسی وزارت خارجه ایتالیا، آلمان، فرانسه و بریتانیا برگزار شده بود.
در این زمینه پیش از این یک دیپلمات اروپایی که نخواسته نامش فاش شود به رویترز گفته بود که «ایرانیها خیلی خوب همکاری میکنند» اما این همکاری به این معنا نیست که «تأثیری واقعی در جهان را شاهد خواهیم بود».
علی ماجدی، سفیر ایران در آلمان، نیز در گفتوگو با روزنامه شرق گفته بود که کشورهای اروپایی انتظار داشتند جمهوری اسلامی شیعیان حوثیها را راضی کند «تا پای میز مذاکره بیایند» و «ما این کار را کرده بودیم».
این در حالی است که با شکست مذاکرات صلح یمن در ژنو روز چهارشنبه نبرد بین نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان و شبه شیعه نظامیان حوثی از سر گرفته شد.
شبهنظامیان شیعه حوثی مورد حمایت ایران در ماههای اخیر چندین بار موشکهایی به سوی نقاط مختلف عربستان سعودی شلیک کردهاند.
این حملات بخشی از درگیریهای دو طرف در جنگ سه ساله یمن است که به اعتقاد بسیاری ناظران مسائل منطقه، به یک جنگ نیابتی بین ایران و عربستان سعودی بدل شده است.