صلیب سرخ جهانی گزارشهای مربوط به عدم امکان فرستادن کمکهای انساندوستانه به سیلزدگان در ایران را رد کرد.
ساعاتی پیش، ایگنیشس ایولف یورک، از دفتر روابط عمومی صلیب سرخ جهانی در ژنو سوئیس، به رادیو فردا گفت: در صورتیکه هلال احمر ایران درخواست کمک کند، صلیب سرخ جهانی در حال حاضر محدودیتی برای این کار ندارد.
حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، روز چهارشنبه ادعا کرد که از ورود کمکهای خارجی به ایران جلوگیری میشود و این اقدام را یک «جنایت بیسابقه» خواند.
این در شرایطی است که شماری از کشورهای جهان و صلیب سرخ جهانی برای ارسال کمک به سیلزدگان اعلام آمادگی کردهاند. از جمله سفیر آلمان از فراهم شدن کمک های انساندوستانه برای ایران خبر داد.
با این همه، جمهوری اسلامی ایران تاکنون از هیچ کشور و نهادی درخواست کمک نکرده است.
در این ارتباط، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران، گفته بود ایران احتیاجی به کمکهای خارجی ندارد.
پیشتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در صفحه توئیتر خود نوشته بود که «بر اساس اظهارات رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ، جمعیت هلال احمر ایران نمیتواند هیچگونه منابع مالی را به دلیل تحریمهای غیرقانونی آمریکا دریافت کند».
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، هم گفته بود که به دلیل تحریمهای آمریکا تمامی حسابهای هلال احمر ایران در بانکهای خارجی «مسدود شده» و هیچ نهاد خارجی نمیتواند برای مردم سیلزده ایران «کمک مالی ارسال کند.
فرماندار ویژه ملایر گفت: ۱۵۴۰ واحد مسکونی بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد آسیب دیده و یا تخریب شدهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بابالله فتحی با اشاره به اینکه در بارشهای اخیر، شش شهر و ۱۷۲ روستای ملایر درگیر آبگرفتگی و سیلاب بودند، افزود: تاکنون دو تن کشته و دو تن دیگر مصدوم شدهاند.
وی همچنین گفت که خسارت های متعددی به «زیرساختها، ابنیهها، باغات و مزارع کشاورزی و اماکن دامی» این شهرستان وارد شده است.
بر اساس آمار رسمی، تاکنون دستکم ۶۲ تن در پی سیل روزهای اخیر در بیش از ۲۰ استان ایران جان باختهاند.
فرمانده کل سپاه پاسداران اعلام کرد که ورودی آب به سد کرخه «به حد نهایی» رسیده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی جعفری که روز چهارشنبه از سد کرخه بازدید کرد، گفت: «اگر نیاز باشد، برای جلوگیری از خسارت به سد و خطرات احتمالی، شاید دبی آب خروجی سد کرخه کمی بیشتر شود».
او اشاره کرد: «با توجه به سیل و بارش باران شدید در بالادست استان خوزستان، اگر سد کرخه نبود، تمام مناطق غربی در جلگه خوزستان به زیر آب میرفت».
پیش از این، به گزارش خبرگزاری ایسنا، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرده بود که وضعیت در سد کرخه به یک «نقطه بحرانی» رسیده است.
محسن رضایی گفته بود که «از نظر فنی و استانداردها، آقایانی که مسئول اینجا هستند، می گویند اگر بیشتر از این آب را رها سازی نکنیم، هفته آینده که بارندگیهای جدیدی داشته باشیم» و «برای کل سد اتفاقی بیفتد، دیگر تمام ملاحظات قبلی و زحمات قبلی از بین میرود و فاجعه بزرگی رخ میدهد».
استاندار ایلام روز چهارشنبه خواستار «تمهیدات و کمکهای فوری» در این استان شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، قاسم سلیمانی دشتکی در ویدئوکنفرانس شورای عالی مدیریت بحران کشور ، خواستار تنخواه و کمک فوری شد.
او ضمن اشاره به خسارتهای وارد شده در حوزههای زیرساختی استان ایلام در مناطق سیلزده و خسارتهای مالی به مردم گفت: «بیشترین خسارتها علاوه بر منازل مسکونی مربوط به زیرساختهای جادهای و پلهای مهم استان است که نیازمند کمک و مساعدت فوری دولت در این باره هستیم».
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، در این ویدئوکنفرانس با تأیید خسارتهای وارد شده به ایلام، این استان را دومین استان خسارت دیده ایران در زیرساخت جادهای نامید و بر اجرای تمهیدات لازم در این حوزه تاکید کرد.