لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۵۰

تلاش امدادگران برای خارج کردن پلدختر از «حالت فوق بحرانی»


رئیس جمعیت هلال احمر ایران می‌گوید پلدختر در حالت «فوق بحرانی» است و امدادگران در تلاش هستند هرچه سریع‌تر این شهر را از این وضعیت خارج کنند. تخلیه مناطق مسکونی و امدادرسانی در نقاط مختلف ایران، از جمله در مناطق بحران‌زده لرستان، ایلام و خوزستان ادامه دارد.

پلدختر در جنوب استان لرستان، روز گذشته در شرایط اضطراری قرار گرفت و راه‌های ارتباطی و مخابراتی با آن قطع شد.

استاندار لرستان هشدار داده بود اگر فورا «فکری اساسی و کمکی مؤثر» برای کمک‌رسانی به این شهر نشود، «شاهد فاجعه عظیم انسانی در آن خواهیم بود».

تصاویر و فیلم‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی نیز حاکی از بحرانی بودن شرایط است؛ بسیاری از شهروندان به مناطق مرتفع پناه برده‌اند و آب بسیاری از خانه‌ها را فرا گرفته‌است.

در یکی از فیلم‌های منتشرشده از ۱۲ فروردین ماه یکی از شهروندان می‌گوید «دو سوم شهر زیر آب رفته‌است». این ویدئو در حدود ۲۴ ساعت پیش منتشر شده و ممکن است بیانگر وضعیت فعلی در شهر نباشد.

صبح روز دوشنبه صارم رضایی، مدیرعامل هلال احمر استان لرستان، به خبرگزاری مهر گفت «با اقدامات صورت گرفته اولین روزنه برای امداد رسانی به منطقه پیدا شده‌است».

رئیس هلال احمر ایران، خود صبح امروز گفت «امیدواریم بتوانیم پلدختر را به‌سرعت از حالت فوق بحرانی خارج کنیم».

ده‌ها تن از نیروهای متخصص هلال احمر به پلدختر اعزام شده‌اند، با این حال هنوز گزارشی از وضعیت فعلی شهر و خسارت‌های احتمالی جانی منتشر نشده‌است.

وضعیت در برخی دیگر نقاط لرستان، از جمله در خرم‌آباد، نیز بحرانی‌ست. روز گذشته سیلاب به باند فرودگاه خرم‌آباد رسید و پروازها به این شهر را لغو کرد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا در حال حاضر رودخانه خرم‌رود و رودخانه شهرستان‌های دلفان، کوهدشت، سلسله، پلدختر، معمولان، بروجرد و چگنی طغیان کرده‌اند، سد مروک دورود سرریز کرده و برخی سدها همچون هاله و کزنار در آستانه سرریز هستند. به صدها هزار نفر از اهالی هشدار داده شده خانه‌های خود را ترک کنند.

خرم‌آباد
خرم‌آباد

محمود صادقی، نماینده مجلس ایران، عصر دوشنبه در حساب کاربری خود در توئیتر خطاب به معاون رئیس‌جمهوری ایران، نوشته بود «آقای جهانگیری به داد استان لرستان برسید. راه ارتباطی چند شهر قطع است. مردم بی‌پناه در محاصره سیل اند. با هر مسئولی تماس می‌گیرم اظهار عجز می‌کند».

دیگر استانی که در حال حاضر وضعیت مناطق مختلف آن بحرانی گزارش می‌شود، خوزستان است. نیمه‌شب دوشنبه گزارش شد که ۴۴ روستا در این استان تخلیه شده و ۱۰ روستای دیگر در حال تخلیه هستند.

استاندار خوزستان گفته بر پایه برآوردها باید دست‌کم ۷۱ روستا تخلیه شوند. هلال احمر ایران گفته است فعالیت‌های امدادی در این استان از صبح سه‌شنبه آغاز می‌شود.

کاوه مدنی، معاون پیشین سازمان حفاظت محیط زیست ایران، در مورد وضعیت در خوزستان هشدار داده و می‌گوید «میزان آب دز و کرخه به علت پر شدن مخازن سدها در بالادست رفته رفته بیشتر خواهد شد». او از شهروندان خواسته تا حد امکان از این رودخانه‌ها فاصله بگیرند.

در ایلام نیز رئیس جمعیت هلال احمر ایران ضمن هشدار در مورد احتمال «آبگرفتگی شدید» گفته تجهیزات امدادی برای این استان مهیا شده است.

جلال میرزایی نماینده شهر ایلام در مجلس، گفته «در برخی مناطق استان ایلام شرایط خاص است، که مربوط به بخش پایین‌دست و بالادست رودخانه سیمره است. در برخی مناطق نیز رانش زمین اتفاق افتاده و شرایط بحرانی است».

ریزش کوه در بامداد سه‌شنبه در محور ریلی ازنا، قطار تهران اهواز را متوقف کرد. در همدان برق دست‌کم ۴۴ روستا به‌دلیل بارش‌ها و سقوط تیرهای برق قطع شده‌است. طغیان رودخانه بخشی از مسیر رشت به قزوین در حد فاصل شهر منجیل را مسدود کرد.

فرماندار چالوس هشدار داده است «با توجه به آب شدن برف‌ها و شدت بارندگی، سطح رودخانه‌ها در حال افزایش است و احتمال سیلاب شدن رودخانه‌های شهرستان به خصوص در بالادست وجود دارد».

بنا بر گزارش‌ها از نیمه‌های شب دوشنبه بارش باران در استان‌های تهران، البرز، آذربایجان شرقی، ایلام، قزوین، سمنان، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، لرستان، مازندران، هرمزگان و گیلان ادامه دارد.

خبرگزاری‌های ایران، شبکه‌های اجتماعی|ت
XS
SM
MD
LG