لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۱۹

سخنگوی وزارت خارجه ایران موضع آلمان و آمریکا درباره ماهواره نظامی را مردود دانست


در پاسخ به واکنش منفی قدرت‌های غربی به پرتاب ماهواره، عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، می‌گوید که استناد آمریکا به قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل درباره پرتاب ماهواره نظامی توسط سپاه پاسداران «بی‌جا و خلاف واقعیت» است.

او که روز پنج‌شنبه، چهارم اردیبهشت، در واکنش به مواضع مقام‌های دولت آمریکا و آلمان سخن می‌گفت، موضع‌گیری آمریکا را «دخالت در امور داخلی ایران» و موضع‌گیری آلمان را «سیاست یک بام و دو هوا» توصیف کرد.

در همین روز امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، نیز در یک مصاحبه با تاکید بر این که این پروژه به صورت «چراغ‌خاموش» پیش رفته گفت به دنبال «توسعه فرماندهی» نیروی هوافضای سپاه هستیم.

به گفته این مقام نظامی، «این که داد آمریکایی‌ها درآمده»، نشان می‌دهد که این مسئله خیلی اهمیت دارد.

سپاه پاسداران در سوم فروردین‌ماه اعلام کرد یک ماهواره را با موفقیت در مدار زمین قرار داده است. این ماهواره با اسم «نور» معرفی شده که سپاه می‌گوید نظامی‌ است و با موشک قاصد پرتاب شده است.

پرتاب ماهواره و ماهواره‌بر در کشورهایی مانند ایران یا کره شمالی معمولا از سوی ایالات متحده و هم‌پیمانانش به‌ عنوان آزمایشی در مسیر توسعه موشک‌های دوربرد یا قاره‌پیما تلقی می‌شود.

مایک پومپئو وزیر خارجه ایالات متحده روز سوم اردیبهشت در واکنش به اقدام سپاه پاسداران در پرتاب ماهواره نظامی به فضا گفت که ایران باید در این زمینه پاسخگو باشد و آن را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل دانست.

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ از ایران می‌خواهد که به مدت هشت سال از کار کردن روی موشک‌های بالیستیک که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را دارند خودداری کند.

این بخش از قطعنامه در اکتبر امسال،‌ ۲۰۲۰، ملغی خواهد شد مگر اینکه شورای امنیت رای به تمدید تحریم موشکی ایران بدهد.

علاوه بر آقای پومپئو، مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به همزمانی این آزمایش و درخواست رفع تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: «همان زمان که اصرار دارند لطفا به ما اعتماد کنید و تحریم‌ها را بردارید، درست همان زمان هم موشک پرتاب می‌کنند.»

وزارت خارجه آلمان نیز روز گذشته با ابراز نگرانی از اقدام اخیر ایران اعلام کرد: «موضع ما درباره برنامه موشکی ایران تغییری نکرده است: [این برنامه] تأثیر بی‌ثبات‌کننده بر منطقه دارد و با توجه به منافع امنیتی اروپا، غیرقابل قبول است.»

با این حال سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است وقتی دولت آلمان قصد خرید «جنگنده با قابلیت حمل بمب هسته‌ای» را دارد، ابراز مخالفتش با پرتاب ماهواره ایران «سیاست یک بام و دوهوا است».

XS
SM
MD
LG