احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد، گفته است که در اعتراضهای اخیر که با سه برابر شدن بهای بنزین آغاز شد، در مشهد ۴۰۰ نفر بازداشت شدهاند.
او که در خطبههای نماز جمعه اول آذرماه مشهد سخنرانی میکرد، گفت ۹۰ درصد افراد بازداشتشده «جوانان بیتجربه» بودند.
آقای علمالهدی گفته است که علت اعتراض مردم، «غافلگیری» در برابر افزایش قیمت بنزین بوده و «مردم مستضعف خواستند اعتراض کنند» ولی «دشمن بر این موج سوار شد».
امام جمعه مشهد مردم معترض را «اوباش» و «اشرار» خوانده است.
صفت «اشرار» را نخستین بار آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در توصیف معترضان به کار برد. در نماز جمعه شهرهای مختلف ایران، ائمه جمعه از همین صفت برای توصیف مردم معترض استفاده کردند.
احمد خاتمی، امام جمعه تهران نیز در خطبههای نماز جمعه این شهر اعتراضهای اخیر را «شرارتهای احمقانه» توصیف کرد و گفت دولت آمریکا با همکاری فرانسه، در راس «شرارت» بود.
او همچنین خواستار تعقیب «خانه به خانه» معترضان شد و گفت باید «کلک آنها» مانند اول انقلاب کنده شود.
آقای خاتمی همچنین با دفاع از قطع اینترنت گفته است: «تقاضا دارم اینترنت را باز نکنید. دیدید که به مردم جنایت یاد دادند.»
او همچنین خطاب به مسئولان دولتی گفته است: «در رابطه با شبکههای [اجتماعی] خارجی، تقاضا میکنم باز نکنید.»
احمد خاتمی روز پنجشنبه ۳۰ آبان خبر داده بود که کمیسیون سیاسی و اجتماعی مجلس خبرگان تصویب کرده است که شبکههای اجتماعی خارجی در ایران فعالیت نکنند.
با توجه به این که اغلب شبکههای اجتماعی در ایران فلیتر بودند و تنها شبکه اینستاگرام در حال فعالیت بود، به نظر میرسد او درخواست فیلتر کردن اینستاگرام را مطرح کرده است.
محمد سعیدی، امام جمعه قم نیز با ابراز رضایت از قطع اینترنت در روزهای اخیر گفته است که باید هر چه سریعتر «شبکه ملی اطلاعات کشور» راهاندازی شود.
حمایت از رویکرد آیتالله خامنهای نیز از دیگر دستورکارهای نمازجمعه این هفته شهرهای مختلف ایران بود.
در اصفهان، یوسف طباطبایینژاد، امام جمعه این شهر گفت حمایت رهبر جمهوری اسلامی از تصمیم سران قوا برای افزایش قیمت بنزین «کاملا منطقی بود».
او گفت اگر رهبر جمهوری اسلامی «در جزئیات امور وارد شود و دستور صادر کند»، «دنیا به نظام جمهوری اسلامی به چشم یک نظام دیکتاتوری نگاه میکند».