لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۵۷

فرمانده ارشد سپاه پیشنهاد «لغو تحریم‌ها در ازای توقف پیگیری انتقام قاسم سلیمانی» را رد کرد


فرمانده نیروی دریایی سپاه می‌گوید: رهبر جمهوری اسلامی بر گرفتن انتقام تاکید دارد.
فرمانده نیروی دریایی سپاه می‌گوید: رهبر جمهوری اسلامی بر گرفتن انتقام تاکید دارد.

فرمانده نیروی دریایی سپاه می‌گوید دست کشیدن از طرح «انتقام» کشته شدن قاسم سلیمانی فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران در ازای لغو تحریم‌ها «خیالی باطل است».

علیرضا تنگسیری روز پنجشنبه اول اردیبهشت گفت که کشورهای به گفته او «دشمن»، «حالا مرتب پیغام می‌دهند اگر از انتقام حاج قاسم دست بکشید، فلان امتیاز را می‌دهیم و فلان تحریم را بر می‌داریم، اما این خیالی باطل است».

این فرمانده سپاه می‌گوید: «هم آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی بر گرفتن انتقام تاکید دارد و هم فرمانده سپاه گفته که انتقام حتمی است اما جا و مکان را ما تعیین می‌کنیم».

قبلا یک منبع آگاه نزدیک به مذاکرات احیای برجام در وین روز ۱۰ فروردین به رادیوفردا گفته بود که تعهد حکومت جمهوری اسلامی برای توقف پیگیری عملیاتی پرونده کشته‌ شدن قاسم سلیمانی، یکی از شروط اصلی خارج‌ کردن سپاه از فهرست تروریستی دولت آمریکا است.

این منبع با اشاره به تاکید ایران برای خارج کردن سپاه از این فهرست که به آخرین مانع در مذاکرات هسته‌ای تبدیل شده است، گفت نهادهای امنیتی آمریکا اطلاعات دقیقی درباره برنامه‌ریزی تهران برای اقدام علیه برخی مقام‌های دولت سابق آمریکا دارند که متهم به دخالت در کشته شدن قاسم سلیمانی هستند، و در چنین شرایطی امکان موافقت با درخواست حکومت جمهوری اسلامی از سوی واشینگتن وجود ندارد.

در ماه‌های اخیر گزارش‌های متعددی از افزایش تهدیدها علیه مایک پومپئو، وزیر خارجه دولت ترامپ، و برایان هوک، نماینده ویژه سابق آمریکا در امور ایران، منتشر شده بود و دولت بایدن تدابیر حفاظتی به ویژه برای آقای پومپئو را افزایش داده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس ۲۱ اسفند پارسال گزارش داد به اسنادی دست یافته است که‌ نشان می‌دهد دولت آمریکا برای محافظت ۲۴ ساعته از جان مایک پومپئو و برایان هوک ماهانه «دو میلیون دلار» هزینه می‌کند.

کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، و همچنین ابومهدی المهندس، معاون پیشین فرمانده گروه حشد الشعبی، در جریان حملات پهپادی ۱۳ دی‌ماه ۹۸ آمریکا در نزدیکی فرودگاه بغداد، در کشاکش تنش سیاسی و نظامی بین ایران و ایالات متحده رخ داد.

مقام‌های حکومت ایران طی دو سال گذشته بارها بر لزوم پیگیری این پرونده، محاکمه عوامل دخیل در عملیات منجر به کشته شدن سلیمانی و همچنین گرفتن «انتقام‌ سخت» تاکید کرده‌اند.

رسانه‌های آمریکایی در روزهای اخیر در گزارش‌های متعددی نوشته‌ بودند که ناکامی در دستیابی به سازش با ایران بر سر سپاه، ممکن است مذاکرات وین را دچار فروپاشی کند.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی که ۳۱ فروردین منتشر کرد، نوشت: به نظر می‌رسد جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، به مرور مصمم‌تر شده است که سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی دولت آمریکا حفظ کند.

دولت جو بایدن از آغاز کار خود اعلام کرده است که به شرط اجرای تمامی تعهدات ایران در قبال برجام حاضر است به این توافق بازگردد. به رغم پیشرفت‌های سریع در ماه‌های اول سال میلادی جاری، مذاکرات مربوط به احیای برجام در وین از ۱۱ مارس متوقف شده است.

ایران استدلال می‌کند که سپاه پاسداران به تصمیم دولت دونالد ترامپ پس از خروج آمریکا از برجام و در پیش گرفتن سیاست فشار حداکثری بر ایران به این فهرست افزوده شد. ولی مقامات آمریکایی می‌گویند این موضوع به مذاکرات در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران هیچ ارتباطی ندارد.

با استفاده از گزارش‌های ایسنا، رویترز، رادیو فردا/د.خ/ک.ر
XS
SM
MD
LG