علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران، در هشداری دوباره گفت که «کاهش مراجعات بیماران در روزهای اخیر» نشانه «تسلط بر اوضاع» نیست و اگر مسئولان اشتباه راهبردی در تصمیمگیری داشته باشند، وضعیتی همانند «جنگ احد» در صدر اسلام رخ خواهد داد.
اشاره او به جنگی است که اشتباه مدیریتی سپاهیان تحت نظر پیامبر مسلمانان در جنگ با مخالفان منجر به غافلگیری آنها و کشته شدن تعداد زیادی از آنها شد.
در روزهای گذشته، حسن روحانی، رئيس جمهور، با ابراز خوشحالی از کاهش مراجعه بیماران به بیمارستانها، وضعیت را در ۲۳ استان کشور قابل قبول دانسته بود.
در همین حال دولت ایران طرح فاصلهگذاری اجتماعی را برای مقابله با شیوع کرونا تا ۲۰ فروردین تمدید کرده است.
آقای زالی هشدار داده است که از اجرای این طرح چند روز بیشتر نگذشته و «هنوز ما با تکانههای بازگشت مسافران نوروزی روبهرو نشدیم».
او گفته است که در تهران «هنوز به ثبات و پایداری مورد نظر از نظر گسترش بیماری» نرسیدهایم و «نباید تصمیماتی اتخاذ شود که طرح فاصلهگذاری اجتماعی را مخدوش کند».
رئيس ستاد مقابله با کرونا در تهران آماری از تعداد مبتلایان در این استان ارائه نداده، ولی گفته است که در شهر تهران «هنوز در تب و تاب استمرار بیماری قرار داریم».
مسئولان وزارت بهداشت ایران تاکنون آماری درباره قربانیان کرونا در شهر تهران ندادهاند. همین رفتار گمانهزنی درباره بالا بودن آمار ابتلا و قربانیان در این شهر را تشدید کرده است.
بر اساس آماری که رادیوفردا از منابع بیمارستانی محلی گردآوری کرده، حداقل ۱۶۱۰۰ نفر در استان تهران بستری و ۱۰۶۷ جان باختهاند.
هشدار یک نماینده مجلس درباره عادینمایی وضعیت
در همین حال علی نوبخت، رئيس کمیسیون بهداشت مجلس، هم گفت که «عادی جلوه دادن موضوع کرونا» میتواند «تلفات وسیع انسانی» به همراه داشته باشد.
او خواستار پرهیز از سادهاندیشی و عدم دخالت افراد غیرمسئول شده و درباره «عجله در شروع فعالیتهای جمعی» هشدار داد.
انتقاد مجدد از عدم قرنطینه
در واکنشی دیگر، بهرام پارسایی، نماینده شیراز در مجلس در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا از فقدان امکانات کافی برای کادر درمانی که منجر به آمار بالای مرگ و میر در این صنف شده، عدم منع بهموقع سفرهای خارج شهری و برخورد نامناسب با پزشکان بدون مرز به عنوان مشکلات مدیریتی دولت روحانی در مواجهه با بحران کرونا نام برده است.
او همچنین با انتقاد مجدد از قرنطینه نشدن قم گفت در همان ابتدای شیوع برای کنترل ورودیها و خروجیهای کشور باید اقدام میشد و قرنطینه صورت میگرفت.
این نماینده مجلس تاکید کرده اگر قرنطینه قم، شهرهای شمالی و تهران انجام شده بود، «قطعا ما میتوانستیم شیوع بیماری را پیش از اینها مهار کنیم».
در هفتههای گذشته انتقادات بسیاری درباره قرنطینه نکردن شهرها از سوی نمایندگان مجلس، فعالان اجتماعی و رسانهها مطرح شده است.
حسن روحانی، رئیس جمهور، در پاسخ به انتقادات درباره عدم اجرای طرح قرنطینه، گفته است: «در ایران و در هیچ کشور دیگری این کار امکانپذیر نیست.»
او توضیح دقیقی درباره دلایل عدم امکان قرنطینه نداد ولی برخی مقامهای دولتی و اجرایی علت این امر را مشکلات اقتصادی اعلام کردهاند.
در همین زمینه، پیروز حناچی، شهردار تهران روز ۲۵ اسفند ۹۸در جلسه شورای شهر تهران گفت امکان قرنطینه نداریم، چون «پلنهای بعدی قرنطینه مثل تامین مایحتاج و جبران خسارت امکان اجرا در کشور ندارد».