لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۰۵

طرح جدید پلیس ایران درباره «حجاب اجباری» از هفته آینده شروع می‌شود


پلیس ایران طرح‌های سه‌گانه‌ای برای اجرای مقررات مربوط به حجاب اجباری در دست اجرا دارد.
پلیس ایران طرح‌های سه‌گانه‌ای برای اجرای مقررات مربوط به حجاب اجباری در دست اجرا دارد.

ایوب سلیمانی، جانشین فرمانده پلیس ایران، خبر داده است که طرح جدید این نیرو برای «رعایت حجاب» با عنوان «ناظر ۲»، از هفته آینده در سراسر ایران اجرایی‌ می‌شود.

در این طرح، پلیس در مکان‌های عمومی، فروشگاه‌های بزرگ و سواحل‌ دریا حضور پیدا می‌کند تا به کسانی که به گفته مقام‌های انتظامی «بدحجاب» هستند، تذکر دهد.

پلیس ایران در ماه‌های اخیر طرح «ناظر یک» را اجرا کرده است که مربوط به «کشف حجاب در خودرو» بوده است.

به گفته سلیمانی، میزان موفقیت پلیس در این طرح، «در عمده استان‌های کشور بیش از ۸۰ درصد و در تهران بین ۴۰ تا ۵۰ درصد» بوده است.

در این طرح با ارسال «پیامک کشف حجاب»، نیروی انتظامی به راننده‌‌ای که بنا به نظر آن‌ها حجاب را رعایت نکرده یا همراهان «بدحجاب» داشته، هشدار می‌دهد و مالک خودرو باید ۷۲ ساعت پس از دریافت پیامک، خود را به پلیس امنیت اخلاقی معرفی کند و تعهد کتبی بدهد که حجاب را رعایت می‌کند.

در صورتی که راننده این تعهد را اجرایی نکند، خودروی او یک هفته توقیف می‌شود و در بار سوم، خودروی او توقیف و فرد متهم به «بدحجابی» به دستگاه قضایی معرفی می‌شود.

حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، ۲۷ تیرماه امسال اعلام کرده بود که در چارچوب این طرح تاکنون ۳۰۰ هزار پیامک ارسال شده و ۱۵۰ هزار نفر از کسانی که پیامک را دریافت کرده‌اند، به پلیس مراجعه کرده و از آن‌ها تعهدنامه گرفته شده است.

جانشین فرمانده پلیس همچنین از اجرای طرح «ناظر ۳» خبر داده است. این طرح شامل بازرسی و کنترل واحدهای تولید و فروش پوشاک است.

ابوالقاسم شیرازی، رئیس اتحادیه پوشاک تهران، نیز روز ۹ مرداد از پیگیری طرح «برخورد با مانتو و پوشاک نامتعارف» به دستور دادستانی تهران خبر داد و گفت تولید و عرضه مانتوهای جلو باز (بدون دکمه، بدون غزن و بدون زیپ)، مانتوهای شیشه‌ای، مانتوهای حریر و توری ممنوع است.

در چند سال اخیر نافرمانی‌ مدنی از «حجاب اجباری» و اعتراضات به آن در ایران شکل گسترده‌تری یافته و نیروی انتظامی و قوه قضائیه به روش‌های گوناگون سعی در اجرای حجاب اجباری و بازداشت و محاکمه کسانی دارند که آنها را «بدحجاب یا بی‌حجاب» می‌خوانند.

مقام‌های پلیس ایران همچنین در صدد تشکیل پلیس امنیت اخلاقی برای برخورد سازمان‌یافته با افراد «بدحجاب یا بی‌حجاب» هستند.

مقام‌های قضایی همچنین با صدور احکام سنگین قضایی برای مخالفان فعالان اجباری، برخوردها در این زمینه را تشدید کرده‌اند.

در تازه‌ترین از این نمونه احکام، صبا کرد افشاری، از معترضان به حجاب اجباری به ۲۴ سال زندان محکوم شده است که ۱۵ سال آن اجرا خواهد شد.

صبا کرد افشاری روز ۱۱ خردادماه ۹۸ بازداشت شد. «اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب» از اتهامات او اعلام شده است.

پیش از این نیز مژگان کشاورز، یاسمن آریانی و منیره عربشاهی، از معترضان به حجاب اجباری، در مجموع به ۵۵ سال زندان محکوم شدند که برای هریک از آنان «مجازات اشد» یعنی ۱۰ سال حبس قابل اجرا خواهد بود.

آیت‌الله خامنه‌ای سال گذشته معترضان به حجاب اجباری در ایران را «فریب‌خورده» خوانده و گفته بود اعتراضات زنان ایران بخشی از برنامه‌های دشمنان ایران است.

رهبر جمهوری اسلامی همچنین از فرماندهان نیروی انتظامی خواست که در اجرای طرح‌های مربوط به حجاب اجباری به «مخالفت برخی افراد یا فضاسازی‌های رسانه‌ای» توجه نکنند و کار خود را پیش ببرند.

منابع: ایرنا، ایسنا، گزارش‌های رادیو فردا / ر.ح / ک.ر
XS
SM
MD
LG