رزمایش ارتش ایران با حضور « ۱۲ هزار نیروی هجومی» از هفت استان، از روز جمعه در «نصر آباد» اصفهان آغاز شد و تا فردا ادامه خواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، سرتیپ نوذر نعمتی، جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش، گفت که در این رزمایش «جا به جایی سریع» یگانهای این نیرو از هفت استان کشور به منطقه نصرآباد اصفهان انجام شده است.
به گفته آقای نعمتی، دو لشکر زرهی، چهار تیپ واکنش سریع و نیروهای مخصوص، گروههای توپخانه، دو گروه مخابراتی و جنگهای الکترونیک، گروه پهپاد با پشتیبانی آتش جنگندههای نیروی هوایی و هوانیروز «در کمترین زمان ممکن خود را به منطقه رزمایش رساندند».
«رزمایش بزرگ اقتدار ۹۷» نیروی زمینی ارتش صبح جمعه آغاز شد و به مدت دو روز در منطقه «نصرآباد» اصفهان برگزار خواهد شد.
ارزیابی تغییر جدید در ساختار نیروی زمینی ارتش هدف از برگزاری این رزمایش اعلام شده است. براساس اعلام ارتش ایران در این رزمایش بیش از « ۱۲ هزار نیروی هجومی با تاکتیکهای نوین آفندی ماموریت خود را اجرا میکنند».
سال گذشته کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران، گفته بود که قرار است این نیرو با تغییرات ساختاری به یک نیروی «متحرک هجومی» تبدیل شود.
در همین حال سیروس امان الهی، فرمانده تیپ ۶۵ نیرو مخصوص ارتش، گفت که این نیرو که برای اجرای «ماموریتهای خاص» در این رزمایش حضور دارد.
به گفته آقای امان الهی، این تیپ با استفاده از عملیات چتربازی توسط چند فروند هواپیمای سی ۱۳۰ وارد منطقه رزمایش شد و «با اجرای اقدامات تامینی منطقه، ضمن انهدام تیم های دشمن فرضی، عناصر سرکرده آنها را به اسارت در آورد».
وی همچنین گفت که در کنار این تیپ، تیپ ۲۵ واکنش سریع در منطقه رزمایش حضور دارد که برای نخستین بار جا به جایی آن توسط بالگردهای شنوک و ۲۱۴ انجام شد.
در دی ماه نیز نیروی هوایی ارتش ایران مانوری را در اصفهان برگزار کرده بود.
پس از خروج آمریکا از برجام سپاه پاسداران و ارتش چندین رزمایش را بهویژه در خلیج فارس برگزار کردهاند.
در همین حال روز جمعه ۳۰ آذر همزمان با ورود ناو هواپیمابر آمریکایی یو اس اس جان سی استنیس به منطقه خلیج فارس رگزاری رزمایش «پیامبر اعظم۱۲» برگزار شد و نیروهای سپاه پاسداران «یك پهپاد را به پرواز درآورده» و چند راکت در این منطقه شلیک کردند.
با این حال امیر رستگاری، رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع، اعلام کرد که پرواز پهپاد و شلیک چند راکت همزمان با ورود ناو آمریکایی به منطقه خلیج فارس، «ارتباطی با این ناو نداشت» بلکه مربوط به برگزاری رزمایش سپاه پاسداران بود.
مقامهای جمهوری اسلامی چندین بار تهدید کردهاند که اگر ایران نتواند به صادرات نفت خود بپردازد، دیگر کشورها هم امکان صدور نفت خود را نخواهند داشت، تهدیدی که به عنوان قصد احتمالی ایران به بستن تنگه هرمز به عنوان یکی از مهمترین گذرگاههای نفت جهان، تلقی شده است.
پس از این تهدیدها، دریاسالار جان ریچاردسون، فرمانده عملیاتی نیروی دریایی آمریکا، به ایران هشدار داد که ایالات متحده با استفاده از زور هم که شده آزادی رفتوآمد کشتیها در تنگه هرمز را حفظ خواهد کرد.
بهرغم تشدید جنگ لفظی بین مقامهای ایران و آمریکا، شماری از مقامهای جمهوری اسلامی احتمال درگیری نظامی را رد کردهاند.