یک مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران میگوید، تنها ۱۰ درصد از واردات پوشاک به ایران قانونی است و ۹۰ درصد «به صورت غیر رسمی» از مناطق آزاد و یا گمرک وارد کشور میشود.
گلنار نصراللهی، مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، روز جمعه، ۲۱ اسفند، در مصاحبهای با خبرگزاری صدا و سیما گفت که صنعت پوشاکِ ایران توان تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن پوشاک را دارد و نیاز سالانه کشور به پوشاک حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تن است.
به گفته خانم نصراللهی، ۹۰ درصد از پوشاک وارداتی به ایران «به صورت غیر رسمی» از مناطق آزاد و یاگمرکوارد کشور میشود.
وی تاکید کرد که «طبق آمارهای جهانی»، در سال ۲۰۱۴ بیش از ۷۰۰ میلیون دلار پوشاک وارد ایران شده که تنها ۱۰ درصد آن از مبادی قانونی و۹۰ درصد آن «قاچاق» بوده است.
این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت در عین حال گفت که بیش از ۶۰ درصد از بازار پوشاک ایران «در اختیار تولیدکنندگان داخلی است».
خانم نصراللهی پیش از این گفته بود که ۶۰ درصد بازار پوشاک ایران «در اختیار تولیدکنندگان داخلی است» و ۴۰ درصد پوشاک موجود در بازار قاچاق است.
وی پنجم اسفند ماه نیز از قاچاق «یک تا یک و نیم میلیارد دلار» پوشاک به ایران در امسال خبر داده بود.
یک روز پیش از آن خبرگزاری ایسنا به نقل از محمد مروج حسینی، رئیس انجمن صنایع نساجی ایران، حجم شش ماه اخیر قاچاق پوشاک از ترکیه به ایرانرا ۶۰۰ میلیون دلار اعلام کرده بود.
آقای مروج حسینی از تعداد فراوان برندهای «تقلبی» پوشاک در ایران نیز سخن به میان آورده و گفته بود که «فقط از یک برند نزدیک ۸۰ مغازه در ایران ایجاد شده که هیچ کدام از آنها هم نمایندگی نیستند».
درهمین حال عباس نخعی، مدیر کل کالاهای هدف ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ۲۴ آبان ماه گفته بود که بیش از ۱۰۰ برند پوشاک «بدون داشتن نمایندگی رسمی» کالاهای خود را در ایران عرضه میکنند.
خانم نصراللهی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به صادرات« حدود ۱۲۰میلیون دلار» از ایران افزود: «از سالهای گذشته روی برند کارکردیم. به خصوص در پوشاک مردانه برندهای مطرحی داریم ولی در بخش زنانه این برند کمتر است.»
براساس گزارشها، صنایع نساجی و پوشاک ایران با ۱۰۳ میلیارد دلار صادرات، تنها دو دهم درصد از صادرات نساجی و پوشاک جهان را به خود اختصاص داده است.